Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Έληξε η αποχή των ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών

Ημέρα:

Άννα Τζαναβάρη: Περιμένουμε να δούμε αν ο υπουργός Υγείας θα εφαρμόσει τις υποσχέσεις που μας έδωσε

Έληξε από την Δευτέρα (27/5) η ολική αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα, των ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών, οι οποίοι με απόφαση της γενικής συνέλευσης του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, είχαν κλείσει τα εργαστήριά τους από την Τετάρτη 8 Μαΐου.

«Ανοίξαμε και επιστρέψαμε στα ιατρεία μας από τη Δευτέρα (27/5), όχι γιατί το κράτος μας άκουσε και αποκατέστησε αυτήν την κατάφωρη αδικία, αλλά γιατί η Βουλή έκλεισε ενόψει των ευρωεκλογών. Στο μεταξύ θα περιμένουμε να δούμε αν ο υπουργός Υγείας θα εφαρμόσει τις υποσχέσεις που μας έδωσε», ανέφερε σχετικά με το θέμα η μικροβιολόγος και ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Άννα Τζαναβάρη σε δηλώσεις που έκανε στην τοπική ΕΡΑ. 

«Σε περίπτωση που σε έναν μήνα δεν έχουν υλοποιηθεί οι υποσχέσεις θα βρεθούμε για άλλη μία φορά στη δυσάρεστη θέση να ξεκινήσουμε ενωμένοι, έναν νέο κύκλο κινητοποιήσεων, ακόμη πιο δυναμικό…»

«Οι υποσχέσεις αυτές δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά ελπίζουμε ότι αποτελούν την αρχή της επίλυσής του. Οπότε είμαστε εν αναμονή. Σε περίπτωση που σε έναν μήνα δεν έχουν υλοποιηθεί οι υποσχέσεις θα βρεθούμε για άλλη μία φορά στη δυσάρεστη θέση να ξεκινήσουμε ενωμένοι, έναν νέο κύκλο κινητοποιήσεων, ακόμη πιο δυναμικό», ανέφερε στη συνέχεια η κ. Τζαναβάρη.

Όσον αφορά τις υποσχέσεις που δόθηκαν εκ μέρους του υπουργείου και οδήγησαν στην απόφαση για προσωρινή παύση της ολικής αποχής, η ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας σημείωσε: «Κάτι που για εμάς είναι πολύ σημαντικό και μας το υποσχέθηκαν είναι η συλλογική σύμβαση που θα κάνουν για τους γιατρούς, ενώ υποσχέθηκαν ότι θα εφαρμοστούν οι κατευθυντήριες οδηγίες για τη συνταγογράφηση στις επόμενες ημέρες, εντός Ιουνίου. Βέβαια αυτό μας το έχουν υποσχεθεί από το 2013 που έχουν βγει οι κατευθυντήριες οδηγίες, οπότε περιμένουμε με αγωνία να δούμε αν αυτή τη φορά θα υλοποιηθεί».

«Θέλουμε την κατάργηση του claw back, θέλουμε να πληρωνόμαστε αυτά που δουλεύουμε…»

«Από εκεί και πέρα περιμένουμε την αλλαγή του τρόπου της κατανομής του claw back. Βέβαια δεν είναι κάτι που θέλουμε, γιατί εμείς θέλουμε την κατάργηση του claw back, θέλουμε να πληρωνόμαστε αυτά που δουλεύουμε, αλλά θα το δούμε σε δεύτερο χρόνο», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις της η Άννα Τζαναβάρη. 

Να θυμίσουμε ότι όταν άρχισαν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιώτες εργαστηριακοί ιατροί, τόνιζαν ότι «απώτερος σκοπός είναι να κλείσουν όλα τα μικρά εργαστήρια και να συγκεντρωθούν όλες οι εξετάσεις σε μεγάλα και απρόσωπα διαγνωστικά κέντρα». Επίσης υπογράμμιζαν ότι «γενικά όταν οι πολλοί πάροχοι φύγουν από τη μέση, το μονοπώλιο λειτουργεί μόνο αρνητικά για αυτούς που αναζητούν την υπηρεσία», καθώς κι ότι «ο εργαστηριακός ιατρός δεν εκτυπώνει απρόσωπα απλώς τις εξετάσεις, αλλά τις αξιολογεί βάσει των γνώσεων που απέκτησε στην ιατρική σχολή και στην ειδικότητα. Γνώμονάς μας είναι η παροχή σωστών υπηρεσιών για τον ασθενή και αυτό θα γίνει μόνο αν συνεχίσουμε να λειτουργούμε. Ζητούμε να εφαρμοστούν τα διαγνωστικά πρωτόκολλα που εδώ και χρόνια δεσμεύτηκαν ότι θα εφαρμόσουν βάσει νόμου. Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί και η δημόσια υγεία μέσα από την εύρυθμη λειτουργία των ιατρείων μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...