Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
spot_img

Είναι μια δύσκολη χρονιά η φετινή με τα κουνούπια

Ημέρα:

Χρήστος Παπαδόπουλος: Δεν είναι δυνατόν να έχουμε εκατοντάδες βόθρους με σπασμένα καπάκια, με εξαερισμούς χωρίς σήτες / Το Περιγιάλι έχει σημεία που μοιάζουν με τη ζούγκλα του Κονγκό!!!

«Είναι μια δύσκολη χρονιά η φετινή με τα κουνούπια. Είχαμε πάρα πολλές βροχές κι από την άλλη είχαμε πολλές ζέστες, συνθήκες καλές για την αναπαραγωγή των κουνουπιών. Αυτά συνέβαλαν στο να έχουμε πιο δύσκολη χρονιά από τις προηγούμενες».

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις του για το τεράστιο πρόβλημα με τα κουνούπια φέτος το καλοκαίρι, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος.

«Δεν είναι δυνατόν να έχουμε εκατοντάδες βόθρους με σπασμένα καπάκια, με εξαερισμούς χωρίς σήτες. Υπάρχουν χιλιάδες εστίες αναπαραγωγής…»

«Υπάρχει ένας σχεδιασμός, η Περιφέρεια έχει ένα πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, επίγειο και εναέριο. Αλλά δεν γίνεται έτσι μόνο. Θα πρέπει να υπάρχει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των κουνουπιών από όλους, Περιφέρειες, Δήμους, κράτος, πολίτες, Δ.Ε.Υ.Α. τα πάντα. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε στάσιμα νερά ή λύματα σε ρέματα. Έχουμε καταγγελίες όπου είτε οργανωμένα, είτε μεμονωμένα, βγάζουν μια σωλήνα και πέφτουν τα λύματα σε ρέματα. Δεν υπάρχει καλύτερη συνθήκη ανάπτυξης κουνουπιών. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε εκατοντάδες βόθρους με σπασμένα καπάκια, με εξαερισμούς χωρίς σήτες. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε τέτοιες απαιτήσεις κι από την άλλη να διατηρούμε εστίες κουνουπιών. Υπάρχουν χιλιάδες εστίες αναπαραγωγής. Υπάρχουν ρέματα αλλά δεν ψεκάζει κανείς μέσα και οι ΤΟΕΒ δεν κάνουν αποψίλωση», σημείωσε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος.

«Δεν είναι δυνατόν να έχουμε το Περιγιάλι που μοιάζει με δάσος του Αμαζονίου…»

«Τα κουνούπια δεν εξαφανίζονται πουθενά, αλλά θα τα είχαμε μειώσει. Και μετά από μια δύσκολη χρονιά τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Προφανώς έχουμε το περιβάλλον για αναπαραγωγή κουνουπιών, αλλά δεν πρέπει να δημιουργούμε πρόσθετες εστίες. Εφαρμόζουμε ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά στην Ευρώπη δεν έχουν τις καταστάσεις που έχουμε στη χώρα μας και πολλές φορές είναι τριτοκοσμικές.

Δεν είναι δυνατόν να έχουμε το Περιγιάλι που μοιάζει με δάσος του Αμαζονίου. Η Καβάλα δεν θα έπρεπε να έχει κουνούπια. Καθαρίσαμε γύρω από το καμπ των μεταναστών για να μην έχουμε εισαγόμενο κρούσμα ασθένειας. Τα κουνούπια πετάνε σε μεγάλη ακτίνα και το Περιγιάλι έχει σημεία που μοιάζουν με τη ζούγκλα του Κονγκό. Φταίμε όλοι μας. Θέλει οργανωμένη αντιμετώπιση τα κουνούπι. Πρέπει να περιορίσουμε τις εστίες για καλύτερη αντιμετώπιση», ανέφερε καταληκτικά.

Είμαστε ΧΟΡΗΓΟΙ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Την επιδότηση ενέργειας καλούνται να επιστρέψουν οι επαγγελματίες

Τα 800 εκατ. ευρώ που είχαν υπολογιστεί δεν εγκρίθηκαν...

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη / Πρεμιέρα στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Στις 11 σωζόμενες κωμωδίες του...

Το 25% του ΑΕΠ της Καβάλας καλύπτεται από τον τουρισμό

Κορίνα Γανίτου: Οι δυνατότητες που προσφέρει η πόλη μας...

86χρονος ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα στο Ραχώνι Θάσου

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Γιορτή Καλαμποκιού στους Αντιφιλίππους

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αντιφιλίππων σας προσκαλεί στην...

Έκαναν αγορές με πλαστά 50αρικα σε Καβάλα και Δράμα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (11-7-2024) το μεσημέρι στη Δράμα, από...