Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Ημέρα:

«Πράγματι βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο, όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού για το τελευταίο 6μηνο. Κι αυτό αποτυπώνεται και στους λεγόμενους σκληρούς δείκτες. Τα στοιχεία δεν αμφισβητούνται και δείχνουν αύξηση των εισαγωγών και των νοσηλειών, περισσότερες διασωληνώσεις στις Μ.Ε.Θ. και φυσικά αύξηση των θανάτων».

Τα παραπάνω επισήμανε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, ο οποίος μίλησε για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού, γρίπης και άλλων ιών, που καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας. 

Κορωνοϊός, γρίπη τύπου Α, συγκυτιακός ιός, στρεπτόκοκκος και γενικότερα γριπώδεις συνδρομές ταλαιπωρούν μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας

«Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρούμε μία αύξηση όλων αυτών των δεικτών σε συνδυασμό και με τις άλλες λοιμώξεις που υπάρχουν. Είναι η γρίπη, κυρίως η γρίπη τύπου Α, με περιστατικά που χρειάζονται και νοσηλεία, είναι ο συγκυτιακός ιός, που αφορά κυρίως τα μικρά παιδιά, ενώ έχουμε και τον στρεπτόκοκκο, από τον οποίο πρόσφατα είχαμε κι ένα θανατηφόρο κρούσμα στη χώρα μας σε μεγάλο νοσοκομείο. Μαζί με όλα αυτά έχουμε και τις γριπώδεις συνδρομές πού ταλαιπωρούν πάρα πολλούς συμπολίτες μας. Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε ιδιαίτερα, είναι η εποχή που συμβαίνει αυτή η έξαρση. Οι δύο τελευταίες εβδομάδες του χρόνου που είναι και γιορτινές και βρισκόμαστε με πολύ κόσμο σε μεγάλες συναθροίσεις είναι λογικό να μας οδηγούν σε αυτήν την κατάσταση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά για το θέμα ο διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. 

«Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα αυτή η κατάσταση, χρειάζεται όμως μία εγρήγορση από όλους μας. Χρειάζεται να φοράμε μάσκα όταν υπάρχει συγχρωτισμός. Πρέπει να εμβολιαστούν και οι άνω των 60 με το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού»

«Όλο τον Ιανουάριο και ενδεχομένως κάποιες εβδομάδες του Φεβρουαρίου θα έχουμε αυτήν την κατάσταση. Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα αυτή η κατάσταση, χρειάζεται όμως μία εγρήγορση από όλους μας. Και από μας τους γιατρούς και από τους πολίτες. Εμείς είμαστε στις επάλξεις, στις εφημερίες μας, οι παθολόγοι, οι πνευμονολόγοι και οι παιδίατροι. Επίσης πίσω από μας και τα εργαστήρια και το μικροβιολογικό και το ακτινολογικό και όλες οι άλλες ειδικότες που μας βοηθούν για να βγάζουμε τις διαγνώσεις. Νομίζω ότι θα ανταποκριθούμε για μία ακόμη φορά. Χρειάζεται όμως να φοράμε μάσκα και αυτή είναι και η οδηγία από την επιτροπή του ΕΟΔΥ, όταν υπάρχει συγχρωτισμός. Φυσικά να τονίσουμε ότι πρέπει να εμβολιαστούν και οι άνω των 60 με το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κορωνοιού. Δυστυχώς μέχρι σήμερα τα νούμερα είναι πολύ χαμηλά, οπότε καλό είναι να σπεύσουν όλοι να κλείσουν το ραντεβού τους και για το αντιγριπικό εμβόλιο, καθώς υπάρχει χρόνος ακόμη, αλλά και για το εμβόλιο του κορωνοϊού», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Ξενοφών Κροκίδης.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Αλλοδαπός είχε σιδερογροθιά

Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου 2 Μαρτίου 2024 στην...

Ανδρικό χάπι αντισύλληψης – Πώς λειτουργεί

Ένα μη ορμονικό ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα. Πειράματα υποδεικνύουν ότι...

Συμβουλές για να μην γερνάει ο λαιμός σας

Ο λαιμός είναι μια περιοχή του σώματός μας όπου...

Νέο ενδοσκοπικό σύστημα εντοπίζει τους καρκίνους με ακρίβεια 90%

Η έγκαιρη διάγνωσή τους είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για...

Μάνθος Κλεανθίδης: Έχουμε έναν πολύ δυναμικό Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου

Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 11 Μαρτίου...

Θα στενάξει η Καβάλα από το κυκλοφοριακό το καλοκαίρι

Νίκος Ίμβρος: Για μας τους κατοίκους της πόλης, έτσι...

Όλα είναι έτοιμα για την 19η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Πανέτοιμη δηλώνει, μέσω του προέδρου της, Βασίλη Μαυρομμάτη, η...