Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο κατά του κορωνοϊού

Ημέρα:

spot_img

Έκκληση σε όλους τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, να σπεύσουν να εμβολιαστούν άμεσα, απηύθυναν από κοινού, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου την Τρίτη (24/8), ο αντιπεριφερειάρχης και οι τέσσερις δήμαρχοι της Π.Ε. Καβάλας, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου, καθώς και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Κ. Όλοι τους τόνισαν με έμφαση ότι το τέταρτο πανδημικό κύμα θα αφορά σε συντριπτικό ποσοστό τους ανεμβολίαστους πολίτες, ενώ υπογράμμισαν ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελούν τα μόνα όπλα προς το παρόν για την ανάσχεση της πανδημίας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας κάνει έκκληση ειδικά στους άνω των 50 να εμβολιαστούν άμεσα, καθώς το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο που θα τους προστατέψει

«Να εμβολιαστείτε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε να προστατεύσετε πρώτα απ’ όλα τη ζωή σας, αλλά και τη ζωή των ανθρώπων που αγαπάτε. Κάνουμε όλοι μαζί μια έκκληση για να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας», ανέφερε σχετικά στη σύντομη τοποθέτησή του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.

Από τη μεριά της, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασία Αντωνίου σημείωσε: «Είναι ιστορικές οι ημέρες που ζούμε. Η νόσος COVID 19 δεν είναι μια απλή αναπνευστική λοίμωξη, αλλά προσβάλλει όλα τα συστήματα του οργανισμού. Δεν είναι μια απλή γρίπη! Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας κάνει έκκληση ειδικά στους άνω των 50 να εμβολιαστούν άμεσα, καθώς το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο που θα τους προστατέψει από τη βαριά νόσηση, την εισαγωγή στη ΜΕΘ και τον θάνατο».

«Δεν θα γλιτώσει κανείς, ούτε εμβολιασμένος, ούτε ανεμβολίαστος τη νόσηση. Απλά, οι εμβολιασμένοι θα είναι προστατευμένοι από τη βαριά νοσηλεία και τον θάνατο…»

Παράλληλα, η Αναστασία Αντωνίου συμπλήρωσε ότι το εμβόλιο μετά από δισεκατομμύρια δόσεις έχει αποδείξει ότι είναι ασφαλές και πρέπει να το εμπιστευτούν όσοι το αναβάλλουν διαρκώς.

«Η διασπορά είναι τεράστια στη χώρα μας. Δεν θα γλιτώσει κανείς, ούτε εμβολιασμένος, ούτε ανεμβολίαστος τη νόσηση. Απλά, οι εμβολιασμένοι θα είναι προστατευμένοι από τη βαριά νοσηλεία και τον θάνατο. Υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό 5% που μπορεί να νοσήσει βαριά παρά το ότι εμβολιάστηκε. Όμως είναι ελάχιστο μπροστά στο ποσοστό των ανεμβολίαστων που δυστυχώς θα κριθεί η ζωή τους μετά τη νόσηση με κορωνοϊό», επισήμανε σχετικά η πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.

Β. Καμπουρίδης: «Πρόκειται για την πανδημία των ανεμβολίαστων…»

Ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Κ., Βαγγέλης Καμπουρίδης, ανέφερε στην τοποθέτησή του: «Πρόκειται για την πανδημία των ανεμβολίαστων. Έχουμε δυο κατηγορίες, τους ανορθολογιστές, στους οποίους δεν μπορεί να απευθυνθεί κανένας, δεν θα το κάνω κι εγώ, αλλά θα απευθυνθώ σε όσους φοβούνται. Τα εμβόλια πρέπει να τους πω είναι ασφαλέστατα. Δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία φάρμακο, προληπτικό μεν, με τόσες εκτεταμένες δοκιμές. Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι. Ποτέ στην ιστορία δεν υπήρξε φάρμακο με τόσο εκτεταμένη κλινική έρευνα. Μην ακούτε αυτά που λένε! Για όσους φοβούνται να το κάνουν άφοβα. Δεν υπάρχει φάρμακο από την άλλη χωρίς παρενέργειες. Ακόμη και το DEPON αν διαβάσει κανείς τις παρενέργειες δεν θα το πάρει ξανά! Κι όμως το παίρνουμε. Εμβολιαστείτε γιατί είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε αυτόν τον ιό».

43 άτομα νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Γ.Ν.Κ. όλοι τους ανεμβολίαστοι

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης παρουσιάζοντας την εικόνα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, ανέφερε ότι 39 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική COVID και 4 στη ΜΕΘ, στο σύνολο τους ανεμβολίαστοι, καθώς και οι δυο εξ αυτών που έχουν κάνει την πρώτη δόση κι άρα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

«Αυτό πρέπει να προβληματίσει τους συμπολίτες μας, οι οποίοι μέχρι στιγμής είτε από φόβο είτε από μη σωστή ενημέρωση δεν έχουν εμβολιαστεί», επισήμανε σχετικά ο κ. Κλειτσιώτης.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης υπογράμμισε: «Το εμβόλιο είναι το ισχυρότερο όπλο που έχουμε κατά της πανδημίας. Είναι μάταιο να θέλουμε να πολεμήσουμε κάτι και παράλληλα να μη θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το όπλο αυτό».

Θ. Μουριάδης: «Ένα βήμα πριν το «κόκκινο» η Καβάλα!

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι η Καβάλα είναι ένα βήμα πριν το «κόκκινο» και τη λήψη μέτρων περιορισμού. Σημείωσε επίσης ότι εφεξής όποιος μπαίνει στο δημαρχείο θα πρέπει να έχει μαζί του πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Μάλιστα ανέφερε ότι από την Τρίτη (24/8) τέθηκε σε αργία μια υπάλληλος του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», η οποία αρνείται να εμβολιαστεί. Υπάρχουν κι άλλες υπάλληλοι που αρνούνται και είναι σε άδεια κι όταν επιστρέψουν θα ισχύσουν και γι’ αυτές όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Όσα τόνισαν οι δήμαρχοι Παγγαίου και Νέστου

«Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Έχει σκύψει όλη η επιστήμη πάνω στο θέμα της πανδημίας. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη να κάνουν όλοι το εμβόλιο», ανέφερε από τη μεριά του δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ενώ ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης σημείωσε πως είναι ευθύνη της πολιτείας να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να προστατεύσει το σύνολο και μέσα σε αυτήν την προσπάθεια οι δήμοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο αφού είναι αυτοί που έχουν άμεση επικοινωνία με τους πολίτες.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...