Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σημαντική αύξηση των εμβολιασμών στην Π.Ε. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Σημαντική αύξηση των εμβολιασμών πρώτης δόσης, καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ενώ μεγάλη είναι η προσέλευση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα και για την αναμνηστική (τρίτη) δόση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης, ο αυξημένος αριθμός προσέλευσης των πολιτών ειδικά για να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου, είναι ένα ευχάριστο γεγονός, το οποίο πρέπει να συνεχιστεί με την ίδια ένταση.

«Μόνο στο νοσοκομείο μας την Πέμπτη (25/11) έγιναν συνολικά 270 εμβόλια (όλων των δόσεων), όταν πριν από ένα περίπου μήνα δεν ξεπερνούσαμε καθημερινά τα 65 εμβόλια…»

 «Είναι αλήθεια ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν ανέβει εντυπωσιακά οι αριθμοί, σε σχέση με τους εμβολιασμούς πρώτης δόσης. Τα μηνύματα είναι καλά θα έλεγα και μάλιστα την Πέμπτη (25/11) στην Π.Ε. Καβάλας, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 200 εμβολιασμοί πρώτης δόσης. Μόνο στο νοσοκομείο μας την ίδια ημέρα έγιναν συνολικά 270 εμβόλια (όλων των δόσεων), όταν πριν από ένα περίπου μήνα δεν ξεπερνούσαμε καθημερινά τα 65 εμβόλια. Έχουμε λοιπόν μια θεαματική αύξηση των εμβολιασμών, η οποία ελπίζουμε να συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό κι ακόμη καλύτερα να αυξηθεί περαιτέρω», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

«Φαίνεται πάντως ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, ώθησαν κάποιους στο να το σκεφτούν ξανά και να αποφασίσουν να το κάνουν. Αυτά τα μέτρα ήταν σωστά πιστεύω και αποδίδουν»

«Τα εμβόλια είναι επαρκή, σώζουν ζωές αποδεδειγμένα και γι’ αυτό πρέπει να σώσουμε όσο το δυνατό περισσότερους να κάνουν την πρώτη δόση. Ναι, η τρίτη δόση είναι απαραίτητη, όπως μας λένε οι ειδικοί, αλλά μεγάλη βαρύτητα πρέπει να δοθεί στο να πείσουμε όσοι δεν έχουν κάνει την πρώτη δόση. Όπως διαπιστώνουμε οι περισσότεροι που κάνουν τώρα την πρώτη δόση είναι οι νεαρότεροι σε ηλικία κι όχι τόσο οι άνω των 60, που έχουν και τον σοβαρότερο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά και να νοσηλευτούν. Φαίνεται πάντως ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, ώθησαν κάποιους στο να το σκεφτούν ξανά και να αποφασίσουν να το κάνουν. Αυτά τα μέτρα ήταν σωστά πιστεύω και αποδίδουν», συμπλήρωσε σχετικά ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

Στην κλινική COVID του Γ.Ν.Κ. νοσηλεύονταν (Παρασκευή 26/11) περί τους 38 ασθενείς, εκ των οποίων το 90% σχεδόν είναι ανεμβολίαστοι, ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID, οι ασθενείς είναι 6, στο σύνολό τους ανεμβολίαστοι

Τις τελευταίες εβδομάδες στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας είμαστε σε υψηλά αλλά σταθερά νούμερα. Εισιτήρια και εξιτήρια σε καθημερινή βάση είναι σχεδόν τα ίδια. Στην κλινική COVID του Γ.Ν.Κ. νοσηλεύονταν (Παρασκευή 26/11) περί τους 38 ασθενείς, εκ των οποίων το 90% σχεδόν είναι ανεμβολίαστοι, ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID, οι ασθενείς είναι 6, στο σύνολό τους ανεμβολίαστοι.

Όσον αφορά τη διεξαγωγή των τεστ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, φαίνεται να προκύπτει μια σταθερότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα την Παρασκευή (26/11) έγιναν συνολικά 84 τεστ, εκ των οποίων θετικά εντοπίστηκαν 7.

«Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι στην Π.Ε. Καβάλας υπάρχει μια επιπεδοποίηση των αριθμών κι αυτό μέχρι ένα σημείο μας ικανοποιεί», ανέφερε ακόμη ο κ. Κλειτσιώτης.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να εμβολιαστούμε όλοι το συντομότερο δυνατό, λόγω και της μετάλλαξης της Μποτσουάνα» 

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας εξέφρασε και την ανησυχία του για τη νέα μετάλλαξη που εμφανίστηκε στην Αφρική (Μποτσουάνα), τονίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να εμβολιαστούμε όλοι το συντομότερο δυνατό. Παράλληλα, κάλεσε τους συμπολίτες μας να συνεχίσουν να τηρούν πιστά τα μέτρα που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να μειωθεί όσο το δυνατό περισσότερο η κυκλοφορία του ιού στην περιοχή μας και δη στην περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Μείωση των προγραμματισμένων χειρουργείων στο Γ.Ν.Κ. σε ποσοστό 40% 

 Τέλος, αναφορικά με τα προγραμματισμένα χειρουργεία στο Γ.Ν.Κ., ο κ. Κλειτσιώτης τόνισε ότι αυτά μειώθηκαν σε ποσοστό 40%, μετά από σχετική απόφαση της διοίκησης.

«Είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε διοικητή να μειώσει τον αριθμό των χειρουργείων, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε νοσοκομείου. Με βάση των αριθμό των νοσηλευομένων με COVID θεωρήσαμε ότι πρέπει να κινηθούμε σε αυτό το ποσοστό μείωσης των προγραμματισμένων χειρουργείων», δήλωσε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...