«Αυτή τη στιγμή λείπουν βασικά φάρμακα από την αγορά. Τα αντιπυρετικά τα δίνουμε ένα – ένα, προκειμένου να καλυφθούν όλοι οι πολίτες και να μην αποθηκεύονται τα φάρμακα στα σπίτια. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει».
Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό CENTER TV, η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας, Σίσυ Ρακιντζή, η οποία μάλιστα δεν απέκλεισε ακόμη και το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων εκ μέρους των φαρμακοποιών, στην περίπτωση που δεν λυθεί το πρόβλημα από την επόμενη εβδομάδα.
«Εύχομαι να μην υπάρξουν προβλήματα σε ινσουλίνες, σε φάρμακα για αυτοάνοσα, καρκινοπαθών, νεφροπαθών συμπολιτών μας. Αυτό δεν θα το αφήσουμε σε καμιά περίπτωση να κυλήσει έτσι…»
«Δεν υπάρχουν φάρμακα στην αγορά και δεν τα βρίσκω με τίποτα εδώ και δυο μήνες τουλάχιστον. Λείπουν σιρόπια για τον βήχα, τα οποία πρέπει να υπάρχουν στην αγορά, γιατί υπάρχουν όλες αυτές οι λοιμώξεις που ταλαιπωρούν τον κόσμο τους τελευταίους μήνες, ενώ υπάρχει πρόβλημα στα εισπνεόμενα και στις παιδικές αντιβιώσεις. Εύχομαι να μην υπάρξουν προβλήματα σε ινσουλίνες, σε φάρμακα για αυτοάνοσα, καρκινοπαθών, νεφροπαθών συμπολιτών μας. Αυτό δεν θα το αφήσουμε σε καμιά περίπτωση να κυλήσει έτσι, γιατί και άγχος δημιουργεί στη δουλειά μας και έχουμε απέναντι μας τον συμπολίτη μας ασθενή που πρέπει να βρει τη λύση στο φάρμακο του», επισήμανε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Φ.Σ.Κ.
«Θα φτάσουμε μέχρι το υπουργείο Υγείας όλοι οι σύλλογοι της χώρας, για να κινητοποιηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, προκειμένου να κάνουν εισαγωγή των φαρμάκων αυτών επειγόντως…»
«Αυτό που εμείς έχουμε αποφασίσει, αν δεν λυθεί το πρόβλημα την επόμενη εβδομάδα, είναι οι κινητοποιήσεις. Θα φτάσουμε μέχρι το υπουργείο Υγείας όλοι οι σύλλογοι της χώρας, για να κινητοποιηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, προκειμένου να κάνουν εισαγωγή των φαρμάκων αυτών επειγόντως, ώστε να μην μείνουν οι συμπολίτες μας χωρίς φάρμακο. Από τη στιγμή που ένα φάρμακο υπάρχει στο δελτίο τιμών φαρμάκων, πρέπει να υπάρχει στη χώρα μας, να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών που το χρειάζονται. Αν δεν θέλει η όποια εταιρεία να κυκλοφορήσει το φάρμακο στη χώρα μας και νομίζει ότι είμαστε πολύ χαμηλοί στην τιμή, είναι προτιμότερο να βγει από το δελτίο τιμών. Δεν θα πεθάνουμε, θα ζήσουμε, θα βρούμε κάποια εναλλακτική λύση. Δεν μπορεί όμως να κυκλοφορεί ένα φάρμακο, να το συνταγογραφούν οι γιατροί και στο τέλος αντί να κυκλοφορούν 2.000 κουτιά για παράδειγμα που χρειάζονται στη χώρα μας ημερήσια, να διανέμονται 50 κουτιά τον μήνα», ανέφερε ακόμη η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας.
«Προσπαθούμε να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας χωρίς φάρμακο, όμως τώρα η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο…»
«Τρώμε την κοροϊδία αυτή, την υποφέρουμε και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις χρόνια τώρα. Προσπαθούμε να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας χωρίς φάρμακο, όμως τώρα η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Έχουν εξαφανιστεί τελείως φάρμακα από την αγορά και κανέναν δεν τον ενδιαφέρει. Βεβαίως ένα βασικό πρόβλημα, πέρα από την τιμολογιακή πολιτική που υπάρχει κι αυτό το καταγγέλλουμε και πρέπει να αποσύρεται το φάρμακο που έχει θέμα και να βρουν αντικατάσταση, είναι οι πρώτες ύλες, οι οποίες παράγονται σε Κίνα και Ινδία», σημείωσε καταληκτικά η Σίσυ Ρακιντζή.











