Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο κορωνοϊός υπάρχει και πρέπει να προσέχουμε

Ημέρα:

spot_img

Τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή επανάκαμψη της πανδημίας του κορωνοϊού, εξαιτίας της χαλάρωσης των μέτρων ατομικής προστασίας, αλλά και της εισόδου τουριστών στη χώρα, κρούει με δηλώσεις της στον «Ενήμερο», η αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Δέσποινα Ιατρού.

«Συνεχίζουμε να τονίζουμε ότι ο ιός υπάρχει, είναι εδώ κι ότι όλοι οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα που είναι γνωστά», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η αντιπρόεδρος του Ι.Σ.Κ., ενώ τονίζει ακόμη ότι δεν θα ήταν το καλύτερο σενάριο η χώρα να περάσει ένα δεύτερο κύμα πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι.

«Πολλοί έχουν ξεχάσει και αμελούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Καθημερινά πρέπει να λέμε ότι τα μέτρα ατομικής προστασίας πρέπει να τηρούνται σε όλους τους χώρους που είναι απαραίτητα…»

«Αρχίζει και πάλι να γίνεται επικίνδυνη η κατάσταση, γιατί πολλοί έχουν ξεχάσει και αμελούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Καθημερινά πρέπει να λέμε ότι τα μέτρα ατομικής προστασίας πρέπει να τηρούνται σε όλους τους χώρους που είναι απαραίτητα. Θα οδηγηθούμε ίσως πάλι σε έξαρση των κρουσμάτων με όλα τα επακόλουθά», επισημαίνει σχετικά στις δηλώσεις της η κ. Ιατρού.

«Ευτυχώς οι θάνατοι στη χώρα μας δεν είναι πολλοί, όπως λίγοι είναι και οι διασωληνωμένοι κι αυτό είναι το πλέον ευχάριστο. Καλό είναι να μην περάσουμε μέσα στο καλοκαίρι ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, γιατί η κοινωνία είναι πιο χαλαρή, η οικονομία πρέπει να δουλέψει, αφού όλα είναι αλυσίδα», σημειώνει ακόμη η αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

«Φυσικά και δεν θέλουμε να τρελάνουμε τον κόσμο, ούτε κάνουμε κάτι για συγκεκριμένο λόγο. Όπως πάντα οι επιστήμονες υγείας, οφείλουν να προστατεύουν την υγεία της κοινωνίας και επειδή ξέρουμε ότι υπάρχει ο ιός, τονίζουμε ότι πρέπει να προσέχουμε»

 Κληθείσα να σχολιάσει την άποψη πολλών πολιτών, οι οποίοι χαρακτηρίζουν υπερβολικά τα όσα λένε οι επιστήμονες κι ότι ο ιός δεν υπάρχει, η κ. Ιατρού δηλώνει: «Φυσικά και δεν θέλουμε να τρελάνουμε τον κόσμο, ούτε κάνουμε κάτι για συγκεκριμένο λόγο. Όπως πάντα οι επιστήμονες υγείας, οφείλουν να προστατεύουν την υγεία της κοινωνίας και επειδή ξέρουμε ότι υπάρχει ο ιός, τονίζουμε ότι πρέπει να προσέχουμε. Ευτυχώς ως χώρα τα πήγαμε καλά με τα μέτρα που λάβαμε και δεν είχαμε εικόνες που θα ήταν μεγάλη απόδειξη για κάποιους ότι πράγματι δεν πάμε καλά. Δεν θέλουμε όμως να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ξέρουμε το σύστημα υγείας της χώρας μας και τις αντοχές του και γι’ αυτό παλεύουμε να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει ο ιός επειδή δεν είχαμε άπειρους θανάτους. Απαντάμε λοιπόν σε αυτούς ότι κακώς πιστεύουν κάτι τέτοιο, ότι οφείλουν να ακούν τους επιστήμονες υγείας που γνωρίζουν σε βάθος όλα αυτά τα θέματα και να τηρούν τα μέτρα, ώστε να είμαστε όλοι καλά».

«Είμαστε ικανοποιημένοι, χαρούμενοι και περήφανοι για όλο αυτό που πετύχαμε ως Π.Ε. Καβάλας, σκεπτόμενοι τι συμβαίνει στη γειτονική Ξάνθη. Βέβαια περνάμε πλέον σε μια άλλη εποχή, καθώς περιμένουμε πολλούς επισκέπτες από το εξωτερικό. Γι’ αυτό κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί…»

 Αναφορικά με την μέχρι σήμερα πορεία που κατέγραψε η Π.Ε. Καβάλας, όσον αφορά το θέμα του κορωνοϊού, αλλά και για το κατά πόσο κρίσιμο είναι το επόμενο διάστημα, εξαιτίας της έλευσης τουριστών στην περιοχή μας, η κ. Ιατρού αναφέρει: «Σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι, χαρούμενοι και περήφανοι για όλο αυτό που πετύχαμε ως Π.Ε. Καβάλας, σκεπτόμενοι τι συμβαίνει για παράδειγμα στην γειτονική Ξάνθη. Βέβαια, περνάμε πλέον σε μια άλλη εποχή, καθώς περιμένουμε πολλούς επισκέπτες από το εξωτερικό. Γι’ αυτό κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και λέμε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Φοβόμαστε ότι όντως κάτι θα έρθει και στην περιοχή μας με όλη αυτή την εισροή επισκεπτών. Είναι αδύνατο να μην έρθει. Προσπαθούμε τόσο το Νοσοκομείο, όσο και οι υγειονομικοί να είμαστε έτοιμοι, ώστε να αντιμετωπίζεται σωστά και άμεσα ό,τι προκύψει. Πανέτοιμα επίσης είναι και τα Κέντρα Υγείας, όπως αυτό της Θάσου, αλλά και τα περιφερειακά. Να τονίσουμε βέβαια ότι και οι ιδιώτες γιατροί έκαναν μεγάλο κόπο, κράτησαν μεγάλη άμυνα, ώστε να βοηθήσουν το Νοσοκομείο και να προστατεύσουν την πόλη, για να είναι σε αυτό το πολύ καλό επίπεδο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...