Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ντίνος Κλειτσιώτης: Όσοι έχουν συμπτώματα κορωνοϊού να σπεύδουν άμεσα στο νοσοκομείο

Ημέρα:

spot_img

Σταθερή είναι η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, καθώς παρά τα δεκάδες θετικά περιστατικά που καταγράφονται καθημερινά, η πίεση που ασκείται στο νοσηλευτικό ίδρυμα είναι μέχρι στιγμής απόλυτα διαχειρίσιμη.

Έτσι σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο διοικητής του Γ.Ν.Κ., Ντίνος Κλειτσιώτης, οι νοσηλευόμενοι στην κλινική COVID κυμαίνονται καθημερινά από 30 έως 40 το πολύ, αριθμοί που σε καμιά περίπτωση δεν είναι ίδιοι μ’ αυτούς που καταγράφηκαν στο 2ο πανδημικό κύμα, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020.

Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (24/1) στην κλινική COVID νοσηλεύονταν 33 ασθενείς, εκ των οποίων οι 7 πλήρως εμβολιασμένοι (δύο δόσεις) και 4 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID, στο σύνολό τους ανεμβολίαστοι

 Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία που έδωσε ο διοικητής του Γ.Ν.Κ., μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (24/1) στην κλινική COVID νοσηλεύονταν 33 ασθενείς, εκ των οποίων οι 7 πλήρως εμβολιασμένοι (δυο δόσεις) και 4 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID, στο σύνολό τους ανεμβολίαστοι.

«Είναι σαφές πλέον και δεν αμφισβητείται ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζουν τα εμβόλια. Αρκεί να σκεφτούμε τι θα γινόταν αν αυτά τα χιλιάδες κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά τα είχαμε σε μια περίοδο χωρίς εμβόλια, όπως τον χειμώνα του 2020 – 2021. Θα είχαμε καταρρεύσει, δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε και θέλω να είμαι ειλικρινής. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση μπορώ να πω ότι είναι διαχειρίσιμη. Θέλω να πιστεύω ότι με τη συνέχιση των εμβολιασμών πρώτης και τρίτης δόσης θα βγούμε σύντομα από το αδιέξοδο», ανέφερε σχετικά ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Κάλεσμα σε όσους είναι διπλά εμβολιασμένοι και είναι δικαιούχοι της τρίτης δόσης, να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα της Π.Ε. Καβάλας

Παράλληλα, ο κ. Κλειτσιώτης απηύθυνε έκκληση σε όσους είναι διπλά εμβολιασμένοι και είναι δικαιούχοι της τρίτης δόσης, ειδικά όσοι είναι άνω των 60 ετών, να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα της Π.Ε. Καβάλας για να κάνουν και την τρίτη δόση, η οποία όπως υπογράμμισε, είναι επιβεβλημένη.

«Τα πάμε καλά, όσον αφορά τους εμβολιασμούς, τα ποσοστά της Π.Ε. Καβάλας είναι σε πολύ καλό επίπεδο, θέλουμε όμως να αυξηθούν όσο το δυνατό περισσότερο, για να έχουμε ένα ακόμη υψηλότερο δίχτυ προστασίας», ανέφερε ακόμη ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Πολλοί παραμένουν στο σπίτι τους πάνω από βδομάδα, ενώ έχουν έντονα συμπτώματα με αποτέλεσμα όταν πηγαίνουν στο νοσοκομείο να είναι αργά για κάποιους απ’ αυτούς

Μιλώντας για τους θανάτους που καταγράφονται από COVID και στο Γ.Ν.Κ, ο κ. Κλειτσιώτης σημείωσε: «Δυστυχώς καθημερινά ακούμε για δεκάδες θανάτους σε όλη τη χώρα και κάποιοι από αυτούς αφορούν και το νοσοκομείο μας. Μιλώντας με τους γιατρούς μας προκύπτει ότι πολλοί παραμένουν στο σπίτι τους πάνω από βδομάδα, ενώ έχουν έντονα συμπτώματα με αποτέλεσμα όταν έρχονται στο νοσοκομείο να είναι αργά για κάποιους απ’ αυτούς. Απευθύνω έκκληση σε όσους δουν ότι από τις πρώτες ημέρες η υγεία τους δεν εξελίσσεται καλά, να σπεύδουν άμεσα στο νοσοκομείο για να εξεταστούν. Δεν πρέπει να χάνεται πολύτιμος χρόνος και να φτάνουν στο νοσοκομείο μη μπορώντας ουσιαστικά να ανασάνουν».

Με δύο μόνιμους πνευμονολόγους ενισχύθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας – Παραμένουν υψηλά τα θετικά τεστ – Στο 85 με 90% φτάνει η «Όμικρον» – Σημαντική αποκλιμάκωση διαφαίνεται από τον Φεβρουάριο

 Αναφορικά με τα τεστ που διεξάγονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ο κ. Κλειτσιώτης τόνισε ότι το ποσοστό των θετικών είναι πολύ υψηλό τις τελευταίες εβδομάδες. Για παράδειγμα τη Δευτέρα (24/1) στο Γ.Ν.Κ. πραγματοποιήθηκαν 132 τεστ εκ των οποίων τα 52 βγήκαν θετικά, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός.

Σε σχέση με την αναλογία ανάμεσα στις μεταλλάξεις «Όμικρον» και «Δέλτα», ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας επισήμανε ότι το 85 με 90% αφορούν την «Όμικρον» και τα υπόλοιπα τη μετάλλαξη «Δέλτα».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι από την περασμένη Παρασκευή (21/1) το νοσοκομείο Καβάλας ενισχύθηκε με δυο νέους μόνιμους πνευμονολόγους, οι οποίοι θα συνδράμουν όπως είπε, σημαντικά στην παροχή ακόμη καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Καταληκτικά ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας κάλεσε τους πολίτες να μην εφησυχάζουν, καθώς όπως τόνισε ο ιός είναι ακόμη εδώ.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο Φεβρουάριος θα είναι ένας κομβικός μήνας για την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς αναμένεται μια σημαντική αποκλιμάκωση της.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...