Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας: Ασθενοφόρα υπάρχουν, λείπει το προσωπικό

Ημέρα:

spot_img

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις του φετινού καλοκαιριού.

Μιλώντας στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο πρόεδρος των εργαζομένων, Κώστας Τσιτσιλικάκης, παρουσίασε αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, σε σχέση με το προσωπικό, τα ασθενοφόρα και γενικότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι εργαζόμενοι ενός από τους πλέον απαιτητικούς κλάδους.

Ικανοποίηση για τον στόλο των ασθενοφόρων – Αναμένονται κι άλλα το επόμενο διάστημα

Αναφερόμενος αρχικά στον στόλο των ασθενοφόρων που έχει το Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, ο Κώστας Τσιτσιλικάκης, τόνισε ότι τα πράγματα είναι καλά, αφού από πέρυσι υπήρξε σημαντική ενίσχυση με νέα υπερσύγχρονα οχήματα, τα οποία διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά και κλιματισμό, κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που βοηθά ιδιαίτερα όταν υπάρχουν περιστατικά που αφορούν θερμοπληξίες. Να σημειωθεί ότι αναμένεται το επόμενο διάστημα τα επτά λειτουργικά ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας να ενισχυθούν με επιπλέον οχήματα.

Ίδια με πέρυσι η κατάσταση σε σχέση με το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας

Όσον αφορά το προσωπικό, ο κ. Τσιτσιλικάκης σημείωσε ότι επί της ουσίας η υφιστάμενη κατάσταση είναι παρόμοια με πέρυσι, καθώς παρά το ότι υπήρξε μια μικρή αύξηση στο προσωπικό, εκ των πραγμάτων αυτή δεν ήταν αύξηση, αλλά σταθεροποίηση της υπάρχουσας κατάστασης.

«Από την πλευρά μας κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες. Ακούσαμε εξαγγελίες για αύξηση των ατόμων, αυτό όμως δεν το είδαμε. Ένα εκ των ατόμων που ήρθαν τον Φεβρουάριο από το ΚΕ.Ε.Λ.Π.ΝΟ. θα φύγει κι αυτό σε ένα μήνα, ένα ακόμη άτομο που το απασχολούσαμε στο τηλεφωνικό κέντρο και ήταν από την Δράμα θα γυρίσει πίσω, χωρίς να ξέρουμε το λόγο», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας.

Δεν «βγαίνει» πάνω από μια βάρδια στο Κ.Υ. Χρυσούπολης – Λίγο καλύτερα τα πράγματα στο Κ.Υ. Ελευθερούπολης

Σύμφωνα πάντα με τον Κώστα Τσιτσιλικάκη, λίγο καλύτερα είναι τα πράγματα στις καλύψεις των περιστατικών, όσον αφορά το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, καθώς υπάρχει περισσότερο προσωπικό από πέρυσι άρα και παραπάνω βάρδιες, από την άλλη όμως διαφορετικά είναι τα πράγματα σε σχέση με το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, όπου δεν είναι επαρκές το προσωπικό για να καλύψει πάνω από μια βάρδια την ημέρα, με αποτέλεσμα να πρέπει οι εργαζόμενοι του Ε.Κ.Α.Β. να διανύουν αυτό το μεγάλο οδικό τμήμα από την Καβάλα προς τα ανατολικά της περιφερειακής ενότητας, γεγονός που σημαίνει επιπλέον καθυστερήσεις, οι οποίες ευχήθηκε ο κ. Τσιτσιλικάκης, να μην αποβούν μοιραίες στο μέλλον.

30 άτομα στα πληρώματα – Δυο μόνο βάρδιες το βράδυ για όλη την Π.Ε. Καβάλας

Συνολικά στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, οι βάρδιες του Ε.Κ.Α.Β. είναι τρεις το πρωί, τρεις το απόγευμα και δυο μόλις το βράδυ.

«Είμαστε συνολικά 46 άτομα στα γραφεία, στην κίνηση και στο τηλεφωνικό κέντρο. Στα πληρώματα είμαστε 30 άτομα κι αυτό είναι πρόβλημα, καθώς έχουμε και τις άδειες μας. Παλεύουμε, κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες, γιατί και ο όγκος των περιστατικών ανεβαίνει. Έχουμε πολλά περισσότερα τώρα το καλοκαίρι στην Καβάλα, πρέπει να ανταποκριθούμε και στις διακομιδές από Θάσο, ενώ περισσότερες είναι και οι διακομιδές σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη. Χρειαζόμαστε ενίσχυση, το έχει καταλάβει η διοίκηση, αλλά μόνο στις εξαγγελίες. Ενίσχυση σημαίνει άτομα που δεν είχαμε καν κι όχι τα υφιστάμενα», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Τσιτσιλικάκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...