Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Εβδομάδα Υγείας» με πολλές δράσεις στην Π. Ε. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Τις περισσότερες δράσεις από όλες τις περιφερειακές ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα έχει η Π.Ε. Καβάλας στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Υγείας» που θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 16 μέχρι και την Κυριακή 22 Απριλίου.  

«Στην Π.Ε. Καβάλας, αλλά και στη Θάσο, έχουμε περί τις 28 δράσεις που αφορούν ένα ευρύτατο πεδίο, όπως είναι άλλωστε η δημόσια υγεία. Επιλέξαμε, βάσει της θεματολογίας που συμφωνήσαμε, να επικεντρωθούμε κυρίως σε ζητήματα που αφορούν τις έξεις, την αιμοδοσία, τα Α.Μ.Ε.Α., τον εμβολιασμό και την υγιεινή διατροφή», τόνισε μιλώντας για το θέμα στον «Ενήμερο» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος.

«Όλα αυτά γίνονται σε συνεργασία με φορείς, καθώς θα ήταν αδύνατο για την περιφέρεια να τα κάνει από μόνη της…»

«Οι δράσεις μας επεκτείνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, από παιδιά δημοτικού και φτάνουμε μέχρι ηλικιωμένους. Αυτό που έχει σημασία να τονίσουμε είναι ότι όλα αυτά γίνονται σε συνεργασία με φορείς, καθώς θα ήταν αδύνατο για την περιφέρεια να τα κάνει από μόνη της. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι να συνεργαστούμε κάτω από την ομπρέλα της Π.Ε. Καβάλας με όλους αυτούς τους φορείς και να τους ενισχύσουμε όπως μπορούμε, να τους συντονίσουμε, για ένα όσο το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα, με την έννοια να πραγματοποιηθεί κάτι πιο μαζικό και να περάσει ένα ευρύτερο μήνυμα προς την κοινωνία», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος.

«Περνά ένα μήνυμα προς τους πολίτες ότι θα πρέπει να πάρουν την υγεία στα χέρια τους, να μην την αμελούν, να ενημερώνονται για να προλαμβάνουν»

«Το σύνθημα της «Εβδομάδας Υγείας» που είναι το «Συμμετέχω, ενημερώνομαι, προλαμβάνω για να προστατέψω την υγεία μου», είναι σημαντικό, καθώς η συμμετοχή και η ενημέρωση οδηγούν στην πρόληψη κι αυτή με τη σειρά της στην προστασία της υγείας. Αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσει στους πολίτες. Προφανώς δεν εξαντλούνται με τις δράσεις μας όλα τα θέματα δημόσιας υγείας, ούτε λύνονται όλα τα προβλήματα, αλλά περνά ένα μήνυμα προς τους πολίτες ότι θα πρέπει να πάρουν την υγεία στα χέρια τους, να μην την αμελούν, να ενημερώνονται για να προλαμβάνουν, ώστε το επίπεδο της υγείας μας να είναι υψηλό, ακόμη και στις δύσκολες εποχές που σήμερα ζούμε», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας.

Ποικιλία εκδηλώσεων και αποκέντρωση αυτών ο στόχος της «Εβδομάδας Υγείας» στην Π.Ε. Καβάλας

«Αυτό που βάλαμε σαν στόχο εδώ στην Καβάλα, είναι να υπάρχει μια ποικιλία. Αυτό που επίσης θελήσαμε είναι να υπάρχει μια αποκέντρωση. Προφανώς υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε ή να πάμε και σε άλλα μέρη. Είναι αδύνατο όμως να πάμε παντού. Νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλη περιφερειακή ενότητα με τόσες πολλές δράσεις, 28 στο σύνολο, όπως στη δική μας. Προσπαθούμε να περάσουμε μηνύματα όπου μπορούμε, στον δρόμο, στα σχολεία, στο σπίτι κι αλλού. Η δημόσια υγεία μπορεί να είναι παντού, σε οποιαδήποτε ηλικία, σε οποιαδήποτε περιοχή. Έχει ευρύτατο πεδίο, άρα προστατεύοντας τη δημόσια υγεία, προστατεύουμε την υγεία μας», κατέληξε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Χρήστος Παπαδόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...