Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διευθυντής στο ΕΚΑΒ Καβάλας ο Θωμάς Αγγελόπουλος

Ημέρα:

spot_img

Καθήκοντα Διευθυντή του παραρτήματος ΕΚΑΒ Καβάλας, ανέλαβε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θωμάς Γ. Αγγελόπουλος. Σε σχετική δήλωση ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρει:

Αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου και αναλαμβάνω και τα καθήκοντα Διευθυντή του παραρτήματος ΕΚΑΒ Καβάλας, στο οποίο ανήκουν οι τομείς Δράμας, Σέρρων και Θάσου, με επίγνωση των μεγάλων ευθυνών που μου αναλογούν και με διάθεση για δουλειά και προσφορά σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της Υγείας.

Γνωρίζω ότι, υπάρχουν προβλήματα και δυσλειτουργίες και θα φροντίσω να τα γνωρίσω επαρκέστατα στο άμεσο μέλλον για να μπορέσω να ανταποκριθώ πλήρως στα καθήκοντά μου, τα οποία θα συνεχίζω να τα υπηρετώ εφόσον αισθάνομαι και είμαι χρήσιμος και αποτελεσματικός.

Σε ένα πραγματικά δύσκολο περιβάλλον θα πρέπει να κάνουμε τα απαραίτητα-σταθερά βήματα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της άμεσης και επείγουσας προ-νοσοκομειακής βοήθειας προς όφελος όλων όσων τη χρειαστούν.

Προς το σκοπό αυτό- εκφράζοντας απολύτως προσωπικές απόψεις και συμφωνώντας σε γενικές γραμμές με τα συμπεράσματα πρόσφατου συνεδρίου management υπηρεσιών Υγείας- νομίζω πως έχουν πλέον ωριμάσει οι συνθήκες για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα επείγουσας πρωτοβάθμιας (προ-νοσοκομειακής) Ιατρικής, στον οποίο θα ανήκουν το ΕΚΑΒ, τα Κ.Υ. και οι αστικές δομές Π.Φ.Υ. μαζί με τα ΤΕΠ των Νοσοκομείων. Είναι επίσης ανάγκη να θεσμοθετηθεί η ειδικότητα της επείγουσας προ-νοσοκομειακής Ιατρικής και να στελεχωθούν οι δομές αυτές με κατάλληλα εκπαιδευμένους γιατρούς. Η τοποθέτηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών σε καθορισμένα – πολυσύχναστα σημεία και η εκπαίδευση ειδικών ομάδων του πληθυσμού στο BLS θα είναι μια ριζοσπαστική ενέργεια.

Η επαφή μου με την επείγουσα Ιατρική ξεκινά πριν πολλά χρόνια, όταν σε νοσοκομειακό περιβάλλον, ξεκινούσα το 1986 την ειδίκευσή μου στη Γεν. Χειρ/κή του νοσοκομείου « Γ. Παπανικολάου» στη Θεσ/κη. Στην Α΄ Χειρ/κή κλινική του ιδίου νοσοκομείου συνέχισα να παρέχω υπηρεσίες σαν ειδικός χειρουργός σε άμισθη θέση ως συνεργάτης.

Υπηρέτησα επίσης σε θέση Χειρουργού για 4 χρόνια στο Σταθμό πρώτων Βοηθειών (ΣΑ΄Β) του ΙΚΑ Θεσ/κης, μια πολύ χρήσιμη κι αποτελεσματική αστική δομή προ-νοσοκομειακής άμεσης ιατρικής βοήθειας, που δίπλα της υπήρχε και σταθμός του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς αργότερα έπαψε να λειτουργεί.

Εκπαιδεύτηκα το 1996 στον πρώτο ετήσιο κύκλο μετεκπαιδευτικών μαθημάτων και πρακτικής άσκησης του ΕΚΑΒ (Ε.Π.Ι.) και στη συνέχεια ως εκπαιδευτής του ΕΚΑΒ συμμετείχα στα πρώτα πιλοτικά προγράμματα που αφορούσαν την εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών στις πρώτες βοήθειες. Προ 10ετίας στη λειτουργούσα τότε σχολή ΙΕΚ του ΕΚΑΒ Καβάλας εκπαιδεύσαμε υποψήφιους διασώστες στην εκμάθηση της τηλεϊατρικής.

Συμμετείχα ως εκπαιδευόμενος σε πολλά διεθνή εκπαιδευτικά σεμινάρια επείγουσας προ-νοσοκομειακής Ιατρικής όπως το ATLS, το BLS, το διεθνές σεμινάριο για την αντιμετώπιση προ-νοσοκομειακά επειγόντων γυναικολογικών- μαιευτικών καταστάσεων κ.λ.π.

Από το 1999 υπηρετώ με τη δεύτερη ειδικότητα μου ως Δ/ντής Γενικής Ιατρικής στο Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ της Θάσου, όπου γνώρισα τις ιδιαίτερες ανάγκες μιας νησιωτικής περιοχής με 15.000 μόνιμους κατοίκους και εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κατά τη θερινή περίοδο, για σωστή προ-νοσοκομειακή αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και για τη γρήγορη και ασφαλή διακομιδή τους στο Νοσοκομείο της Καβάλας.

Διαχρονικά επισημάναμε και διεκδικήσαμε -(η εκάστοτε Διοίκηση του Κ.Υ. Πρίνου και ο Δήμος Θάσου)- την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας Τομέα ΕΚΑΒ στη Θάσο, που υλοποιήθηκε πριν 8 μήνες περίπου, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει στελεχωθεί επαρκώς και αναμένεται η μετακίνηση ακόμα 5 διασωστών για την πλήρη ενεργοποίησή του. Η στελέχωση και ενεργοποίηση του Τομέα της Θάσου, θα είναι από τις άμεσες προτεραιότητες του παραρτήματος ΕΚΑΒ Καβάλας, στο οποίο ανήκει και ο Τομέας της Θάσου, που είναι το μοναδικό νησί της Μακεδονίας και η ναυαρχίδα του τουρισμού στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης.

Παράλληλα, θα διεκδικήσουμε μαζί με τους εργαζομένους στο παράρτημα ΕΚΑΒ Καβάλας ότι είναι δίκαιο και αναγκαίο για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των υπηρετούντων διασωστών καθώς και την εξασφάλιση των απαιτούμενων εφοδίων σε μέσα και προσωπικό, προκειμένου να μπορούν οι διασώστες να ανταποκριθούν στην ευαίσθητη και υψηλή αποστολή τους.

Θεωρώ δεδομένο το ενδιαφέρον και τη μέριμνα της πολιτείας προς το ύψιστο κοινωνικό αγαθό της Υγείας, πολύ δε περισσότερο όταν αυτή απειλείται ξαφνικά και άμεσα. Η διοίκηση του ΕΚΑΒ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενδυνάμωση και αναβάθμιση δομών και υπηρεσιών. Έμπρακτο δείγμα στην περιοχή μας είναι η παράδοση και η επιχειρησιακή λειτουργία επτά (7) καινούριων και πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων. Στον άμεσο σχεδιασμό της Διοίκησης, υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση του παραρτήματος Καβάλας με επιπλέον προσωπικό. Καθήκον δικό μας είναι να υπερβάλλουμε εαυτούς και να προσφέρουμε ανεκτίμητες υπηρεσίες στον πάσχοντα πολίτη που δοκιμάζεται στην οικονομική δίνη, που μαστίζει την πατρίδα μας.

Ευελπιστώ ότι όλοι μαζί διασώστες- διοίκηση και πολιτεία θα πράξουμε ότι είναι δυνατό για τη βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών μας, προς όφελος της υγείας των πολιτών.

 

Θωμάς Γ. Αγγελόπουλος

Διευθυντής ΕΚΑΒ Καβάλας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...