Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γρίπη, ιώσεις και κορωνοϊός μας κάνουν την ζωή δύσκολη

Ημέρα:

spot_img

Για το κοκτέιλ γρίπης, ιώσεων και κορωνοϊού, που ταλαιπωρεί καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας, αναφέρθηκε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος.

«Είναι αλήθεια ότι έχουμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων γρίπης, κάτι το οποίο αναμέναμε. Το κύμα αυτό ξεκίνησε ένα μήνα νωρίτερα από τις χρονιές που είχαμε γρίπη, γιατί τις χρονιές της πανδημίας ουσιαστικά δεν είχαμε γρίπη. Προσβάλλεται πλέον ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού και θα συνεχίσει αυτό να γίνεται μέχρι και τον Μάρτιο και να περάσουν τα κρύα», τόνισε αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος.

«Το εμβόλιο της γρίπης προστατεύει και θα έπρεπε να το κάνουν όσοι θα ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ακόμη και τώρα, γιατί ο χειμώνας συνεχίζεται…»

«Είχαμε τονίσει την ανάγκη εμβολιασμού κατά της γρίπης, ειδικά των ομάδων υψηλού κινδύνου. Το εμβόλιο της γρίπης προστατεύει και θα έπρεπε να το κάνουν όσοι θα ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ακόμη και τώρα, γιατί ο χειμώνας συνεχίζεται. Όσο έχουμε χειμώνα θα έχουμε και μετάδοση. Απαιτείται λοιπόν προσοχή και τήρηση των μέτρων, αυτών που λαμβάναμε και για τον κορωνοϊό. Αποφυγή χώρων με συγχρωτισμό, καλό αερισμό χώρων και μάσκα, όπου χρειάζεται, είναι μέτρα που προστατεύουν και από τη μετάδοση της γρίπης.

«Η μετάδοση του κορωνοϊού συνεχίζεται. Είναι ένας ιός που πλέον έχει γίνει ενδημικός κι άρα σημαίνει ότι ειδικά τους χειμερινούς μήνες ο ιός αυτός θα μεταδίδεται περισσότερο – Έχουμε αρκετές νοσήσεις, αλλά λιγότερες σοβαρές περιπτώσεις…»

Όσον αφορά τον κορωνοϊό, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας επισήμανε: «Η μετάδοση του κορωνοϊού συνεχίζεται. Είναι ένας ιός που πλέον έχει γίνει ενδημικός κι άρα σημαίνει ότι ειδικά τους χειμερινούς μήνες ο ιός αυτός θα μεταδίδεται περισσότερο κι αυτό είναι που περιμένουμε να δούμε. Να μην έχουμε μεταδόσεις το καλοκαίρι, όπως συμβαίνει με όλους τους αναπνευστικούς ιούς και να μεταδίδονται κυρίως τον χειμώνα. Παραμένει η μετάλλαξη «Όμικρόν» κι αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρκετές νοσήσεις, αλλά λιγότερες σοβαρές περιπτώσεις σε σχέση με τις άλλες μεταλλάξεις. Θα πρέπει άρα να τηρήσουμε κάποια μέτρα για να αποφεύγουμε όσο το δυνατό να μολυνόμαστε, να μεταδίδουμε στους άλλους και φυσικά θα πρέπει να διατηρήσουμε ένα καλό επίπεδο υγείας, ώστε να μπορεί ο οργανισμός μας να αντεπεξέλθει όταν κολλήσουμε μια ίωση».

«Το εμβόλιο είναι το καλύτερο όπλο που έχουμε – Δικαιολογημένη όμως και η κούραση των πολιτών από τα συνεχή εμβόλια, ειδικά την περίοδο της πανδημίας»

Ειδικότερα τέλος για το θέμα των εμβολίων ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε: «Τα εμβόλια πρέπει να γίνονται, είναι σημαντικό αυτό και πρέπει να το τονίσουμε. Είναι το καλύτερο όπλο που έχουμε για να προλαμβάνουμε και να μειώνουμε τις επιπτώσεις από ένα μικρόβιο, από μια ίωση».

Κληθείς να σχολιάσει την κούραση των πολιτών από τους πολλούς εμβολιασμούς, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε: «Ναι, είναι αλήθεια, ο κόσμος κουράστηκε. Ειδικά με τα εμβόλια του κορωνοϊού που χρειαζόταν συχνές δόσεις, είπαν πολλοί δεν μπορώ να κάνω συνέχεια εμβόλια. Το ιδανικό είναι και νομίζω θα πάμε εκεί, κάθε χειμώνα να κάνουμε ένα εμβόλιο, ίσως και συνδυασμένο εμβόλιο γρίπης και κορωνοϊού. Ο πολίτης πιο εύκολα θα κάνει ένα εμβόλιο για όλα παρά να του λες έλα και ξαναέλα κλπ. Νομίζω ότι εκεί θα πρέπει να φτάσουμε και να κάνουμε ένα εμβόλιο πριν τον χειμώνα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...