Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γέμισαν οι κλινικές του Νοσοκομείου Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Γεμάτες είναι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διοικητής του Γ.Ν.Κ., Αχιλλέας Γερόπουλος.

«Υπάρχουν ασθενείς σε όλα τα τμήματα. Οι δύο Παθολογικές Κλινικές είναι φουλ, πάνω από το 100%, το ίδιο συμβαίνει στις Πνευμονολογικές, η Χειρουργική μας επίσης είναι γεμάτη, η Νευροχειρουργική, η Ορθοπεδική. Αυτή την στιγμή το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας νοσηλεύει πάνω από 200 ασθενείς στο σύνολό τους», ανέφερε σχετικά ο κ. Γερόπουλος.

«Περιμένουμε να αφήσουμε τους δύο μήνες, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, να κυλήσουν διότι είναι οι πιο δύσκολοι του χρόνου από άποψη ιώσεων…»

Καλύτερα ωστόσο είναι τα πράγματα στην Κλινική του COVID, η οποία έχει αυτήν τη στιγμή 12 ασθενείς. «Πάνω κάτω κυμαινόμαστε σ’ αυτό το επίπεδο, καθημερινά λίγο πάνω από τους 10 ασθενείς. Ταυτόχρονα, τα εξωτερικά ιατρεία δίνουν ό,τι μπορούν και περιμένουμε να αφήσουμε τους δύο μήνες, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, να κυλήσουν διότι είναι οι πιο δύσκολοι του χρόνου από άποψη ιώσεων, για να μπούμε σε μια διαδικασία να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε την δημόσια υγεία στην Περιφέρειά μας», τόνισε ακόμη ο διοικητής του Γ.Ν.Κ.

«Είναι, όμως λίγο παράδοξο, να έχεις γιατρούς και να μην έχεις νοσηλευτές να δώσεις σε εξωτερικά ιατρεία. Τον άλλο μήνα, λογικά, θα ασχοληθούμε και με τους στόχους που θα βάλει το Νοσοκομείο Καβάλας…»

Όσον αφορά το θέμα του προσωπικού, ο Αχιλλέας Γερόπουλος επισήμανε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει η Καβάλα σ’ αυτόν τον τομέα είναι οι νοσηλευτές. Γιατρούς έχουμε, βέβαια χρειαζόμαστε και άλλους, ειδικότητες που δεν έχουμε, αλλά η αναλογία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι εις βάρος του νοσηλευτικού. Αν είχαμε περισσότερους νοσηλευτές θα μπορούσαν και οι γιατροί να δώσουν περισσότερα πράγματα. Είναι, όμως λίγο παράδοξο, να έχεις γιατρούς και να μην έχεις νοσηλευτές να δώσεις σε εξωτερικά ιατρεία. Τον άλλο μήνα, λογικά, θα ασχοληθούμε και με τους στόχους που θα βάλει το Νοσοκομείο Καβάλας. Να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε, πέρα από τα καθιερωμένα που έχουν γίνει. Εκεί θα δούμε και τις προθέσεις που έχουν η Υγειονομική Περιφέρεια και το υπουργείο. Να δούμε πού μπορούμε να πάμε το Νοσοκομείο Καβάλας με δεδομένο ότι εξυπηρετούμε την Δράμα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη. Αν δεν ξεκαθαρίσει και δεν πούμε πού το πάμε, εκεί θα φανεί και η διάθεση που έχουν όλοι. Αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο εξυπηρετεί τις παραπάνω πόλεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Υπάρχουν άνθρωποι που χειρουργούνται εδώ και έρχονται από τον Έβρο. Αυτό σημαίνει πολλά πράγματα για το Νοσοκομείο μας, λειτουργεί ως αναχαίτιση για όλη την Περιφέρεια προς τη Θεσσαλονίκη. Η Καβάλα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, πρέπει όμως αυτός ο ρόλος να ξεκαθαρίσει και να πάρει και το προσωπικό που αναλογεί σ’ αυτόν το ρόλο. Να λέμε ότι είμαστε Νοσοκομείο και να παρακαλάμε να πάρουμε νοσηλευτές δεν λέει τίποτα».

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...