Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αρχίζουν να ξεφεύγουν τα νούμερα του κορωνοϊού

Ημέρα:

spot_img

Θέμα ημερών θεωρεί ότι είναι η απόφαση για υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε κλειστούς χώρους, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασία Αντωνίου, η οποία παράλληλα, με δηλώσεις της στον «Ενήμερο», καλεί τους πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα προβλεπόμενα μέτρα, ώστε να αποφύγουμε καταστάσεις που ήδη βιώνουν γειτονικές μας χώρες.

«Συμφωνώ απόλυτα με τη χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Πάντα υποστήριζα την άποψη ότι η μάσκα είναι απαραίτητη σε εσωτερικούς χώρους, ειδικά από τις ευπαθείς ομάδες και μάλιστα όχι πάνινη, αλλά απλή χειρουργική που καλύπτει καλύτερα το πρόσωπο. Νομίζω ότι είναι ζήτημα ημερών να επιβληθεί υποχρεωτικά η χρήσης μάσκας από όλους μας σε κλειστούς χώρους», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις της η πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.

«Στην Π.Ε. Καβάλας πάμε καλά ακόμη, αλλά τα αποτελέσματα θα τα δούμε σε μια εβδομάδα περίπου. Εκεί θα φανεί αν έγινε «ζημιά» από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που κυκλοφορούσαν ανάμεσά μας…»

«Η κατάσταση είναι ανησυχητική. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Έχουμε να ενδιαφερθούμε για την οικονομία και να μην σταματήσουμε τον τουρισμό, αλλά η προτεραιότητα των γιατρών είναι πάντα η υγεία. Δυστυχώς ξεφεύγουμε, αρχίζουν τα νούμερα και διπλασιάζονται, όπως για παράδειγμα οι νοσηλευόμενοι. Ωστόσο, ευτυχώς, δεν έχουμε τις τελευταίες ημέρες καταγεγραμμένους θανάτους κι αυτό είναι ενθαρρυντικό. Αυτό συμβαίνει θεωρώ, επειδή οι ηλικιωμένοι και οι ευαίσθητοι γενικά συμπολίτες μας έμαθαν να προστατεύονται. Ως Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είμαστε δεύτεροι σε κρούσματα μετά την Αττική κι έχουμε αύξηση κρουσμάτων μέσα σε 15 μέρες κατά 25% περίπου. Στην Π.Ε. Καβάλας πάμε καλά ακόμη, αλλά τα αποτελέσματα θα τα δούμε σε μια εβδομάδα περίπου. Εκεί θα φανεί αν έγινε «ζημιά» από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που κυκλοφορούσαν ανάμεσά μας», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεών της στον «Ε» η Αναστασία Αντωνίου.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Σαν να είμαστε φορείς του ιού, σαν να έχουν οι άλλοι που βλέπουμε κοντά μας τον ιό»

Ερωτηθείσα για το αν είναι σύμφωνη με την επίδειξη αρνητικού τεστ για όσους εισέρχονται στην χώρα μας από τον Προμαχώνα, η πρόεδρος του Ι.Σ.Κ. απάντησε: «Η απόφαση για τα τεστ θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Ήδη αναφέρθηκαν 100 πιστοποιημένα εργαστήρια, όποτε δεν θα έχουμε τεστ – μαϊμού. Ωστόσο και πάλι το 100% της προστασίας δεν το έχουμε, γιατί ένα τεστ αρνητικό πριν τρεις μέρες, μπορεί να γίνει θετικό αφού περάσει στη χώρα μας. Πρέπει εμείς να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Σαν να είμαστε φορείς του ιού, σαν να έχουν οι άλλοι που βλέπουμε κοντά μας τον ιό. Να τηρούμε τις προβλεπόμενες αποστάσεις, να πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας, να φοράμε τη μάσκα εκεί όπου είναι απαραίτητη. Αν και είμαστε λίγο χειρότερα από τον Απρίλιο, όταν φοβόμασταν και τον ίσκιο μας με μόνο τρία κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας, τώρα έχουμε πολλά περισσότερα και φερόμαστε τόσο χαλαρά λες και τελείωσε όλο αυτό. Δεν τελείωσε τίποτα ακόμη και γι’ αυτό λέμε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή απ’ όλους».

«Δεν νομίζω ότι έχει έρθει ακόμη το δεύτερο κύμα. Όμως φουσκώνει το κύμα. Αρκεί να προσπαθήσουμε να μην το ενδυναμώσουμε εμείς με την κακή συμπεριφορά μας…»

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι βιώνουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η κ. Αντωνίου απάντησε: «Δεν νομίζω ότι έχει έρθει ακόμη το δεύτερο κύμα. Όμως φουσκώνει το κύμα. Αρκεί να προσπαθήσουμε να μην το ενδυναμώσουμε εμείς με την κακή συμπεριφορά μας. Οι θεωρίες συνωμοσίας, περί μη ύπαρξης του ιού, ας εκλείψουν κι ας προστατεύσουμε την υγεία τη δική μας και των συνανθρώπων μας. Τώρα παίζουμε με τη φωτιά. Γύρω μας οι χώρες έχουν προβλήματα, πονάνε και χάνουν αγαπημένους τους ανθρώπους. Γιατί να προκαλούμε την τύχη μας;».

«Δεν θέλω να είμαστε απαισιόδοξοι, αλλά σοβαροί και αισιόδοξοι, τηρώντας τα μέτρα. Έχουμε κερδίσει χρόνο και γνώση σχετικά με την συμπεριφορά του ιού και δεν πρέπει να πάει χαμένο αυτό το κέρδος» 

Καταληκτικά, στο μήνυμά της προς τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, υπογράμμισε με έμφαση: «Εφιστώ την προσοχή στις ευπαθείς ομάδες, οι οποίες δεν πρέπει να παραλείψουν τον εμβολιασμό για την εποχική γρίπη, όπως και να ρωτήσουν τους γιατρούς τους σχετικά με το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου. Όσοι έχουν χρόνια νοσήματα να κάνουν προληπτικό έλεγχο για την κατάσταση της υγείας τους, καλύτερα τώρα παρά το φθινόπωρο. Επίσης οι πολίτες δεν πρέπει να εμπιστεύονται αναξιόπιστα τεστ των 15 και 20 ευρώ για τον κορωνοϊό. Μόνο ο μοριακός έλεγχος είναι αξιόπιστος. Δεν θέλω να είμαστε απαισιόδοξοι, αλλά σοβαροί και αισιόδοξοι, τηρώντας τα μέτρα. Έχουμε κερδίσει χρόνο και γνώση σχετικά με την συμπεριφορά του ιού και δεν πρέπει να πάει χαμένο αυτό το κέρδος».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...