Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αναστασία Αντωνίου: Κάθε κρυολόγημα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κορωνοϊός

Ημέρα:

spot_img

Την Δευτέρα το απόγευμα έγινε η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Υγείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας για το πλάνο δράσης από δω και πέρα.

«Αφού το νοσηλευτικό προσωπικό του συστήματος υγείας δεν επαρκεί πλέον για την αντιμετώπιση της πανδημίας, χρειάζεται να ενταχθούν και ιδιώτες γιατροί. Οπότε στην τηλεδιάσκεψη συζητήσαμε το πώς θα ενταχθούν οι ιδιώτες γιατροί», είπε η πρόεδρος του ΙΣΚ Αναστασία Αντωνίου. Αυτοί οι γιατροί θα είναι πλήρους απασχόλησης, θα κάνουν το κανονικό ωράριο τους και τις εφημερίες στα νοσοκομεία και ίσως χρειαστεί τηλεϊατρική και κατ’ οίκον επισκέψεις, αλλά θα μπορούν να διατηρούν και το ιδιωτικό τους ιατρείο.  Είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση, γιατί η κατάσταση στη χώρα μας είναι άκρως ανησυχητική. Πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι και να προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε την δημόσια υγεία.

Η κ. Αντωνίου τόνισε ότι «όποιο σύμπτωμα κρυολογήματος εντοπίσουμε θα πρέπει να το θεωρούμε πως δεν είναι κρυολόγημα, αλλά λοίμωξη από κορωνοϊό, οπότε απομονωνόμαστε. Δεν είναι ανάγκη να τρέξουμε όλοι για τεστ αν τα συμπτώματα είναι πολύ ήπια.  Δεν πρέπει να φορτώνουμε το νοσοκομεία μας με ήπια συμπτωματολογία ή μόνο για τεστ. Πρέπει να το προφυλάξουμε για να μπορεί να εξυπηρετεί στους ασθενείς που νοσούν ιδιαίτερα βαριά».

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας ανέφερε καταληκτικά:

«Θεωρούμε πως κάθε κρυολόγημα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κορωνοϊός γιατί η αύξηση των κρουσμάτων είναι ραγδαία αι το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι πως υπάρχει λοίμωξη για τον κορωνοϊό. Να το έχουμε όλοι στο νου μας, να επικοινωνούμε με τον γιατρό μας και όλοι οι γιατροί ιδιώτες μπορούν να εξυπηρετήσουν τηλεφωνικά τον κόσμο, να δώσουν τις σωστές οδηγίες και συμβουλές, ενώ σε λίγο θα έχουμε την δυνατότητα να έχουμε τις κατ οίκον επισκέψεις σε ασθενείς που θεωρούν ότι θα πρέπει να εξεταστούν, αφού τους ενημερώσουν για την συμπτωματολογία τους, για να προφυλαχθούν οι γιατροί  με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Και κατά τις επισκέψεις στα ιατρεία οι ασθενείς που έχουν ύποπτη συμπτωματολογία να ενημερώνουν τους γιατρούς τους. Κάνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας, γιατί τα πράγματα είναι σοβαρά και πρέπει να προσέξουμε να μην μεταδώσουμε την ασθένεια γιατί το νοσοκομείο μας ήδη ζορίζεται πάρα πολύ».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...