Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλέξης Πολίτης: Σπουδαίο εργαλείο το self test, όμως χρήζει σωστής προσέγγισης

Ημέρα:

spot_img

«Έχουμε εισέλθει στην πιο κρίσιμη φάση, πριν το τέλος της πανδημίας. Πέρυσι τέτοια εποχή κοιταζόμασταν και δεν ξέραμε ουσιαστικά πως θα αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση. Πλέον έχουμε πολλά όπλα που αποδεδειγμένα λειτουργούν. Κάθε ημέρα που περνά είναι μια κερδισμένη ημέρα και σύντομα, έστω στο νήμα, θα κερδίσουμε αυτόν τον ιό».

Τα παραπάνω επισήμανε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, ο οποίος κατέθεσε την άποψή του για τα self tests, για το αν θα πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις των πολιτών για το Πάσχα, για το πότε «βλέπει» γενικότερα το άνοιγμα της Οικονομίας, αλλά και αν θα «σωθεί» η φετινή τουριστική περίοδος.

«Τα self tests είναι ένα σπουδαίο εργαλείο, το οποίο όμως χρήζει σωστής προσέγγισης – Η απόφαση της Κυβέρνησης να τα ρίξει στη μάχη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση…»

Αναφερόμενος αρχικά στα self tests, ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό όπλο στη φαρέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

«Πρόκειται για ένα σπουδαίο εργαλείο, το οποίο όμως χρήζει σωστής προσέγγισης. Πρέπει να ξέρουμε ότι περίπου ένα στα δυο self tests μπορεί να είναι ψευδώς αρνητικό. Όμως με αυτό το εργαλείο, ακόμη κι έτσι, θα καταφέρουμε να εντοπίσουμε πολλούς ανθρώπους που έχουν λοίμωξη με υψηλό ιικό φορτίο. Δηλαδή μπορεί να μην εντοπιστούν κάποιοι με χαμηλό ιικό φορτίο, αλλά να εντοπίσουμε πολλούς που έχουν πολύ ιικό φορτίο. Δεν υπάρχει πανάκεια, το ξέρουμε αυτό, όμως το να εντοπίζουμε καθημερινά έστω και τους μισούς από αυτούς που νοσούν είναι πολύ σημαντικό. Άρα η απόφαση της Κυβέρνησης να τα ρίξει στη μάχη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Επίσης έχουμε και μαζικά rapid tests σε πολλές περιοχές και τακτικά μάλιστα και το καλό είναι ότι οι πολίτες τα αγκαλιάζουν πλέον σε αντίθεση με το δεύτερο πανδημικό κύμα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, περίοδο στην οποία ο κόσμος απέφευγε να πηγαίνει για να εξεταστεί», ανέφερε σχετικά ο Αλέξης Πολίτης.

«Όσον αφορά το Πάσχα στο χωριό, είμαι υπέρμαχος αυτού. Αν δεν επιτραπεί, μεθοδικά και με μέτρα φυσικά, στα μεγάλα αστικά κέντρα θα δούμε σκηνές απείρου κάλλους…»

Σε σχέση με το άνοιγμα της Οικονομίας, όπως αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων, αλλά και το αν πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για το Πάσχα, ο κ. Πολίτης τόνισε: «Οι εμβολιασμοί προχωρούν εντατικά, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των εμβολίων το επόμενο διάστημα. Σύντομα οι θερμοκρασίες θα σταθεροποιηθούν σε υψηλότερα επίπεδα, οπότε αυτό θα καθηλώσει ακόμη περισσότερο τον ιό. Αυτός ο συνδυασμός νομίζω θα μας βοηθήσει να λυθεί αυτός ο γόρδιος δεσμός. Όσον αφορά το Πάσχα στο χωριό, είμαι υπέρμαχος αυτού. Αν δεν επιτραπεί το Πάσχα στο χωριό, μεθοδικά και με μέτρα φυσικά, στα μεγάλα αστικά κέντρα θα δούμε σκηνές απείρου κάλλους. Οπότε καλό είναι συντεταγμένα να μπορέσει ο κόσμος με ασφάλεια να πάει στα χωριά του και να κάνει Πάσχα, ώστε να υπάρξει και μια βαλβίδα εκτόνωσης, διότι αν δεν συμβεί αυτό, τότε θα το βρούμε μπροστά μας».

«Πιστεύω ακράδαντα ότι το καλοκαίρι του 2021 θα θυμίζει σε μεγάλο βαθμό αυτό του 2019»

 Ερωτηθείς αναφορικά με την θερινή περίοδο και αν ο στόχος για ένα πολύ καλύτερο καλοκαίρι από αυτό του 2020 είναι εφικτός, ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας απάντησε: «Πιστεύω ακράδαντα ότι το καλοκαίρι του 2021 θα θυμίζει σε μεγάλο βαθμό αυτό του 2019. Του 2020 θα το διαγράψουμε από τη μνήμη μας. Από το φετινό καλοκαίρι θα αρχίσει να μπαίνει το νερό στο αυλάκι. Σε πολλές χώρες ήδη οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει με ραγδαίους ρυθμούς, οπότε μπορούμε να δεχτούμε επισκέπτες από αυτές».

«Σίγουρα θα υπάρξει ύφεση αυτού του πανδημικού κύματος και νομίζω είναι θέμα ημερών να συμβεί αυτό…»

Αναφορικά τέλος με την πορεία της πανδημίας και τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται και στην Π.Ε. Καβάλας το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά και το πότε «βλέπει» ύφεση της παρούσας κατάστασης, ο κ. Πολίτης επισήμανε: «Έχει επικρατήσει το βρετανικό στέλεχος του ιού που είναι πιο μεταδοτικό, αλλά λιγότερο θανατηφόρο. Άρα έχουμε περισσότερα κρούσματα, φυσικά λόγω και των περισσότερων τεστ που γίνονται, όμως αυτά τα κρούσματα δεν μεταφράζονται σε πολλές εισαγωγές στο Νοσοκομείο μας. Δεν πρέπει να τρομάζει ο κόσμος, στον οποίο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια που παρά το κοινωνικό και οικονομικό ζόρι πειθαρχεί και βοηθά στο να έχουμε αυτήν την σχετικά καλή εικόνα. Σίγουρα θα υπάρξει ύφεση αυτού του πανδημικού κύματος και νομίζω είναι θέμα ημερών να συμβεί αυτό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...