Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αλέξης Πολίτης: Δεν ήμασταν έτοιμοι για άρση του lockdown

Ημέρα:

spot_img

Απόλυτα σύμφωνος με την παράταση του lockdown μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου, δηλώνει στον «Ενήμερο» ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, τονίζοντας μάλιστα ότι ίσως και αυτή η παράταση να μην είναι επαρκής, καθώς το ιικό φορτίο συνεχίζει να παραμένει σε υψηλά επίπεδα πανελλαδικά και φυσικά και στην Π.Ε. Καβάλας.

Παράλληλα, ο κ. Πολίτης εξηγεί και τους λόγους για τους οποίους φτάσαμε στο σημείο τα κρούσματα, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι να μην μειώνονται με τον αναμενόμενο ρυθμό, ενώ διανύουμε την τέταρτη εβδομάδα του lockdown.

«Σαφώς δεν ήμασταν έτοιμοι να γίνει άρση του lockdown στις 7 του μήνα, πάντως υπάρχει μια αποσυμπίεση…»

 «Η Κυβέρνηση έπραξε ορθά και ανακοίνωσε παράταση του lockdown μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου καταρχήν, καθώς σαφώς δεν ήμασταν έτοιμοι να γίνει άρση του στις 7 του μήνα. Η εκτίμησή μου είναι ότι θα απαιτηθεί και νέα παράταση, πέραν της 14ης Δεκεμβρίου. Οι φετινές γιορτές, δυστυχώς, θα είναι τελείως διαφορετικές, όπως έγινε άλλωστε και το περασμένο Πάσχα. Με βάση λοιπόν τα σημερινά δεδομένα, θεωρώ ότι θα υπάρξει και νέα παράταση. Γενικότερα υπάρχει μια αποφόρτιση, αυτό είναι μια πραγματικότητα, παρ’ ότι γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς από όσο θα θέλαμε. Πάντως υπάρχει μια αποσυμπίεση που καταγράφεται εδώ και μια εβδομάδα περίπου κι ελπίζω να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα», επισημαίνει σχετικά ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

«Μετά τον Αύγουστο σχεδόν κανένα μέτρο δεν τηρήθηκε επί της ουσίας, αλλά καταστρατηγήθηκε, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια τεράστια διασπορά του ιού…»

Αναλύοντας το τι έφταιξε και δεν αποδίδουν τα μέτρα όσο θα περίμεναν οι επιστήμονες, η Κυβέρνηση και εν τέλει οι ίδιοι οι πολίτες, ο γραμματέας του Ι.Σ.Κ. τονίζει: «Η πρώτη αιτία νομίζω έχει να κάνει με το καθεστώς που επικράτησε προ της δεύτερης καραντίνας σε όλη τη χώρα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Μετά τον Αύγουστο σχεδόν κανένα μέτρο δεν τηρήθηκε επί της ουσίας, αλλά καταστρατηγήθηκε, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια τεράστια διασπορά του ιού ακόμη μεγαλύτερη από αυτήν που φανταζόμασταν όταν άρχισαν τα πρώτα αυστηρά μέτρα και φυσικά υπήρξε και διασπορά του ιού εντός της οικογένειας. Η δεύτερη αιτία έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του ίδιου του δεύτερου lockdown. Οι περιορισμοί δεν είναι σε καμιά περίπτωση στα επίπεδα της άνοιξης. Είναι πολύ πιο χαλαρό και οι πολίτες ξέρουν πλέον τα «κλειδιά» του συστήματος για να το παρακάμψουν πιο εύκολα».

«Φόρτιζα το κινητό μου 5 με 6 φορές τη μέρα το προηγούμενο διάστημα, δίνοντας οδηγίες σε ασθενείς. Αυτό δεν γίνεται τώρα…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν έχει μειωθεί ο αριθμός των συμπολιτών μας που αναζητούν ιατρική συνδρομή για τον κορωνοϊό, ο κ. Πολίτης απαντά εύγλωττα με ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που βιώνει ο ίδιος στο ιατρείο του.

«Φόρτιζα το κινητό μου 5 με 6 φορές τη μέρα το προηγούμενο διάστημα, κάποια στιγμή ήταν μόνιμα στην πρίζα, δίνοντας οδηγίες σε ασθενείς για το πως θα διαχειριστούν τη νόσο τους. Αυτό δεν γίνεται τώρα. Μιλάμε πλέον με αρκετά λιγότερους ασθενείς και με μια προοπτική πλέον να μειωθεί κι άλλο αυτή η πίεση. Αυτό διαφαίνεται κι ελπίζω να συνεχιστεί αυτό, γιατί αυτό έχει αντίκτυπο και στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Είμαστε το τελευταίο ανάχωμα πριν το Νοσοκομείο. Όσο εμείς ως ιδιώτες δεχόμαστε λιγότερη πίεση, αυτό θα αποτυπωθεί και στο Γ.Ν.Κ. και οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την πορεία του, καθώς πρέπει να κρατηθεί όρθιο. Δέχτηκε τεράστια πίεση κι έφτασε στα όρια του, αφού δέχθηκε περιστατικά από πολλές Περιφερειακές Ενότητες», επισημαίνει σχετικά ο κ. Πολίτης.

«Υπάρχει μακρύς δρόμος ακόμη για το εμβόλιο. Σίγουρα υπάρχει όμως φως στο τούνελ. Η επιστήμη έχει κάνει άλματα προόδου»

 Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις για τα εμβόλια, ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας αναφέρει: «Υπάρχει μακρύς δρόμος ακόμη για το εμβόλιο. Σίγουρα υπάρχει όμως φως στο τούνελ. Η επιστήμη έχει κάνει άλματα προόδου σε μικρό χρονικό διάστημα. Είναι ένα τρομερό επίτευγμα που θα το κρατάμε για τα επόμενα χρόνια. Θα έχουμε το εμβόλιο και στη χώρα μας σε κάποιους μήνες, νομίζω περίπου κατά την άνοιξη. Έστω όμως και τότε θα είναι μια καλή είδηση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...