Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αίτημα όλης της Καβάλας η δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής

Ημέρα:

spot_img

Με 5.000 υπογραφές, 3.900 likes στο facebook, καθώς και 3.000 σχόλια ανθρώπων που υπέστησαν την ταλαιπωρία που προκαλεί ο καρκίνος, ενισχύεται το αίτημα του «Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου Καβάλας», για τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

«Το ζήτημα της δημιουργίας Ογκολογικής Κλινικής είναι άκρως απαραίτητο. Για τον λόγο αυτό κάναμε έκκληση στους συμπολίτες μας να συνυπογράψουν την επιστολή που στείλαμε στο υπουργείο Υγείας κι έτσι κατορθώσαμε και συγκεντρώσαμε 5.000 υπογραφές, αριθμό στον οποίο σταματήσαμε, ενώ θα μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε ακόμα περισσότερες», επισημαίνει ο πρόεδρος του «Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου Καβάλας», Παναγιώτης Φώτου.

«Το αίτημα μας έγινε όλης της Καβάλας. Παρακαλούμε τους βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας να γίνει η Ογκολογική Κλινική στο Γ.Ν.Κ.»

«Εκείνο που είναι συγκινητικό είναι πως ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, Στέφανος, από μόνος του έστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας για να δημιουργηθεί αυτή η Ογκολογική Κλινική. Κοντά μας βρέθηκαν και ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και άλλοι φορείς, σύλλογοι και σωματεία. Έτσι το αίτημα μας έγινε όλης της Καβάλας. Παρακαλούμε τους βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας να γίνει η Ογκολογική Κλινική στο Γ.Ν.Κ. Αυτό που χρειάζεται είναι η πρόσληψη δύο ογκολόγων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού», αναφέρει ακόμη ο κ. Φώτου.

«Η ανάγκη της Ογκολογικής Κλινικής είναι μεγάλη, γιατί πάνω από 6.000 καρκινοπαθείς εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο μας…»

Από την μεριά της η Σταυρούλα Γκουλούση εκ μέρους του Συλλόγου επισημαίνει: «Έγινε  μια προσπάθεια μεγάλη, που αγκαλιάστηκε από τον όλο τον κόσμο της Π.Ε. Καβάλας. Η ανάγκη της Ογκολογικής Κλινικής είναι μεγάλη, γιατί πάνω από 6.000 καρκινοπαθείς εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο μας. Φιλότιμες οι προσπάθειες και των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, που είναι λίγοι, αλλά η δουλειά τους είναι εκπληκτική. Είχα ζητήσει να γνωρίζω το όνομα του ανθρώπου που παρέλαβε την επιστολή με τις υπογραφές μας και έμαθα πως πλέον βρίσκονται τα χέρια του υπουργείου Υγείας. Είναι ειδοποιημένοι και πλέον περιμένουμε να δούμε τις κινήσεις των βουλευτών και πόσο θα είναι παραστάτες σε όλη αυτή την προσπάθεια».

Στόχος να προχωρήσει παράλληλα με την Ογκολογική Κλινική και το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα

«Αν γίνει Ογκολογική Κλινική θα προχωρήσει παράλληλα και το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα για ακτινοβολίες, ώστε οι ασθενείς να μην πηγαίνουν στην Θεσσαλονίκη και στην Αλεξανδρούπολη. Ειδικά τους απόρους ασθενείς, τους πληρώνει την μετάβασή τους στον χώρο που γίνονται οι θεραπείες τους, ο Σύλλογός μας. Παίρνουν μεν τα χρήματά τους, αλλά πρέπει να έχουν ένα κεφάλαιο να το δώσουν κι ύστερα να γίνει δαπάνη και να τα πάρουν πίσω από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Το σύστημα υγείας δεν λειτουργεί σωστά, είναι ο μεγάλος ασθενής της χώρας», επισημαίνει καταληκτικά η κ. Γκουλούση.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...