Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έκλεισε και η δεύτερη κορωνοκλινική στο Νοσοκομείο Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Ευχάριστα είναι πλέον τα νέα από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, καθώς από την Τρίτη (1/6) έκλεισε και η δεύτερη κλινική COVID που λειτουργούσε στον 3ο όροφο του κτηρίου, ενώ αισθητά μειωμένος είναι και ο αριθμός των νοσηλευομένων με κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης, στη μια πλέον κλινική COVID νοσηλεύονται 19 ασθενείς, εκ των οποίων οι 9 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Αντίστοιχα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID του Γ.Ν.Κ., οι νοσηλευόμενοι είναι 3.

«Φαίνεται ότι υπάρχει τάση για περαιτέρω αποκλιμάκωση. Οι εισαγωγές είναι μία με δύο το πολύ σε καθημερινή βάση…»

«Η κατάσταση είναι απόλυτα διαχειρίσιμη αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο μας. Ο αριθμός των ασθενών είναι αισθητά μειωμένος και φαίνεται ότι υπάρχει τάση για περαιτέρω αποκλιμάκωση. Οι εισαγωγές είναι μία με δύο το πολύ σε καθημερινή βάση και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου ίσως να μην νοσηλεύουμε και κανέναν. Αυτές οι εξελίξεις μας οδήγησαν στην απόφαση να κλείσουμε από την 1η Ιουνίου και τη δεύτερη κλινική COVID και πλέον σε λειτουργία έχουμε μια μόνο κλινική για περιστατικά με κορωνοϊό, η οποία λειτουργεί συνολικά με 43 κλίνες στον 5ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

Λειτούργησαν ξανά, μετά από επτά ολόκληρους μήνες, τα Εξωτερικά Ιατρεία–Ηλεκτρονικά και μέσω φαρμακείων τα ραντεβού

Εκτός όμως από το κλείσιμο και της 2ης κλινικής COVID η 1η Ιουνίου ήταν μια σημαντική ημέρα για το Γ.Ν.Κ., καθώς μετά από επτά ολόκληρους μήνες λειτουργούν ξανά τα Εξωτερικά Ιατρεία, πρωινά και απογευματινά.

«Δυστυχώς λόγω ανάγκης ήταν κλειστά τα Εξωτερικά Ιατρεία όλο αυτό το διάστημα. Τέλος καλό όμως όλα καλά. Μπαίνουμε σε μια κανονικότητα πλέον. Την Τρίτη (1/6) πρώτη ημέρα λειτουργίας των Εξωτερικών Ιατρείων η προσέλευση των πολιτών ήταν πολύ μεγάλη. Τα ραντεβού για όλο τον μήνα έχουν σχεδόν κλειστεί. Θέλω να επισημάνω στους συμπολίτες μας ότι τα ραντεβού πλέον κλείνονται μόνο ηλεκτρονικά. Πήραμε αυτή την απόφαση για να διασφαλίσουμε το αδιάβλητο του κλεισίματος των ραντεβού. Είναι πανεύκολο να το κάνει ο καθένας μπαίνοντας στην πλατφόρμα του Νοσοκομείου μας. Δεν θα υπάρχει παρέμβαση από κανέναν. Όσοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν υπολογιστή ή κινητό, μπορούν να κλείσουν ραντεβού μέσω των φαρμακείων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής του Γ.Ν.Κ.

Στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου μεταφέρθηκε το Εμβολιαστικό Κέντρο

Ο κ. Κλειτσιώτης αναφέρθηκε και στη μεταφορά του Εμβολιαστικού Κέντρου από τα Εξωτερικά Ιατρεία στο Αμφιθέατρο, με στόχο να αποφευχθεί ο συνωστισμός, λόγω της επαναλειτουργίας των Εξωτερικών Ιατρείων.

«Θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα με τόσο κόσμο, γι’ αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη μεταφορά του Εμβολιαστικού Κέντρου του Γ.Ν.Κ. στο Αμφιθέατρο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ο χώρος λειτουργεί άψογα. Ήδη ανέβηκε ο αριθμός των εμβολιασμών και πάλι και όταν θα έχουμε ξανά το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ο αριθμός των εμβολίων που θα γίνονται σε καθημερινή βάση θα είναι ακόμη πιο μεγάλος», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...