Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άνοιξε η δεύτερη «κορωνοκλινική» στο νοσοκομείο της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Ακούσαμε πολλά και διάφορα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  για το εμβόλιο της Astrazeneca το απόγευμα της Τετάρτης, τίποτα όμως δεν ήταν ξεκάθαρο. Αντιθέτως οι επεξηγήσεις που έδωσε στον τύπο της Καβάλας ο Διευθυντής της  Παθολογικής του Γ. Ν. Καβάλας και της Κλινικής Covid  Ξενοφών Κροκίδης, ήταν για μας αρτιότερες.

Ειδικότερα σε δηλώσεις του ο γιατρός  Ξενοφών Κροκίδης ανέφερε:

«Είναι αλήθεια πως παρατηρούμε αύξηση των κρουσμάτων στην Καβάλα και από την Τετάρτη άνοιξε η δεύτερη κλινική covid. Όλοι γνωρίζουν πως στον 5ο όροφο του ΓΝΚ λειτουργούσε μια ενιαία κλινική covid  και από την Τετάρτη ο αριθμός των νοσηλευομένων αυξήθηκε, άνοιξε μια ακόμη κλινική στον 3ο όροφο και έγινε καταμερισμός των ασθενών. Η πρώτη κλινική έχει 25 άτομα και η νέα κλινική έχει  17 άτομα.  Ένα σημαντικό μέρος απ αυτούς τους ασθενείς προέρχονται από την Δράμα. Δεν είναι ευχάριστη εξέλιξη αυτή και μας θορυβεί και μας προβληματίζει  μέσα στον γενικό φόρτο της πανδημίας που χτυπάει και νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Αυτό μας προβληματίζει και μας θορυβεί

Από την άλλη μεριά όμως είχαμε την κ. Κεραμέως που μας ανακοίνωσε πως ξεκινάνε τα Λύκεια, εν μέσω διαφωνιών για την ορθότητα της απόφασης και το ένα τρίτο της επιτροπής ήταν αρνητικής άποψης. Μέσα σ’ αυτούς και ο κ. Τσιόδρας. Ξεκινάνε και τα  self test για τα οποία εκφράζονται προβληματισμοί για την χρηστικότητα και την ορθότητα τους. Καταλαβαίνουμε πως όλα αυτά μας προβληματίζουν .

Χθές είχαμε τη απάντηση από τον ΕΜΑ, ότι έχει καταγραφεί αριθμός θρομβώσεων από το εμβόλιο της  Astrazeneca. Αυτό οφείλεται σε μια διαδικασία που και εμείς οι γιατροί τον τελευταίο χρόνο την μάθαμε και λέγεται «ανοσοθρόβμωση». Δηλαδή αυτό που νομίζαμε για την γνωστή θρόμβωση έχει πάει παρακάτω όπου συμμετέχει και το αμυντικό μας σύστημα και εξαιτίας αυτού του γεγονότος, κυρίως σε γυναίκες κάτω από 60 χρόνων, 1-2 εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό μπορεί να εμφανιστούν θαμβωτικά επεισόδια, είτε στο κεντρικό νευρικό σύστημα, με ένα εγκεφαλικό είτε σε ένα άλλο σημείο του ανθρώπινου οργανισμού. Αυτό όμως δεν μπορεί να οδηγήσει κανέναν επιστήμονα να συστήσει δημόσια είτε κατ’ ιδίαν τον μη εμβολιασμό αυτών που έχουν κλείσει ραντεβού με το εμβόλια της Astrazeneca. Ούτε είναι φρόνιμο να αναβάλουμε ένα ραντεβού με τα την προσμονή ενός άλλου εμβολίου. Η τελευταία είδηση όμως μας λέει πως μερικά  επεισόδια θρομβώσεων έχουν σημειωθεί και στα εμβόλια της Johnson & Jonson.  Άρα δεν είναι φρόνιμο να ακυρώσουμε το ραντεβού μας για εμβολιασμό, εν αναμονή κάποιου άλλου εμβολίου.

Αυτή η κατάσταση μας προβληματίζει. Πηγαίνουμε προς το Πάσχα με γεμάτες τις κλινικές covid. Ευτυχώς στην ΜΕΘ έχουμε μόνο 3 περιστατικά. Αν όμως υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αυτό θα έχει αλυσιδωτές επιδράσεις και για τις ΜΕΘ των γύρω περιοχών».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...