Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Χρ. Παπαδόπουλος: Λίγα τα προβλήματα υγείας στους πρόσφυγες

Ημέρα:

Υπό πλήρη έλεγχο συνεχίζει να είναι η κατάσταση, όσον αφορά το υγειονομικό κομμάτι της παρουσίας των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, σε Νέα Καρβάλη και Ελευθερούπολη.

Όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος, υπάρχουν κάποιες λοιμώξεις, κυρίως περιστατικά γαστρεντερίτιδας, καθώς υπάρχουν πολλά παιδιά που είναι ταλαιπωρημένα.

Στο πλαίσιο του αναμενόμενου τα περιστατικά

«Τα περιστατικά αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο του αναμενόμενου. Όταν τόσοι άνθρωποι διαβιούν σε ένα κλειστό περιβάλλον είναι λογικό να φοβόμαστε κάποιες επιδημίες που μπορούν να συμβούν εκεί μέσα. Προς το παρόν δεν έχουμε κάτι τέτοιο. Από εκεί και πέρα ότι υπάρχουν προβλήματα υγειονομικής φύσης, με την έννοια ότι έχουν ψύλλους και ψείρες. Όμως είναι πράγματα και καταστάσεις που τα ελέγχουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας.

Χρειάζονται παιδίατροι, γυναικολόγοι και γιατροί γενικής ιατρικής

Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος απηύθυνε έκκληση σε συναδέλφους του γιατρούς, να αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους και να βρεθούν στα κέντρα φιλοξενίας, για να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

«Υπάρχει καλή φροντίδα και από πλευράς του δήμου και από τους εθελοντές, υπάρχει επάρκεια σε κουβέρτες και σε ρουχισμό, όπως και τρόφιμα, έχουμε όμως πρόβλημα με τους γιατρούς. Χρειάζονται παιδίατροι και γυναικολόγοι, όπως και συνάδελφοι γενικής ιατρικής. Αρχίζει και υπάρχει κόπωση στον εθελοντισμό. Όσοι έχουν βρεθεί στα κέντρα κάνουν ό,τι μπορούν και συνήθως είναι ιδιώτες. Στην Ελευθερούπολη καθημερινά πηγαίνει γιατρός του Ε.Σ.Υ. για να εξυπηρετήσει τους πρόσφυγες. Υπάρχουν όμως ώρες που έχουμε κενά. Ευχαριστώ δημόσια τους γιατρούς για το ενδιαφέρον και προθυμία τους και κάνω έκκληση, έστω δυο ώρες σε σταθερή βάση να έρχονται και να συνδράμουν. Αυτό είναι αρκετό για εμάς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας.

 «Αν είναι να έχουμε κάτι μονιμότερο, θα πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις…»

Ο κ. Παπαδόπουλος κατέστησε σαφές ότι οι πρόσφυγες δεν θα μπορούν να φιλοξενούνται εσαεί στους δυο προαναφερθέντες χώρους, ειδικά από τη στιγμή που θα αρχίσει να ανεβαίνει και η θερμοκρασία.

«Οπωσδήποτε το καλοκαίρι θα έχουμε θέμα, διότι οι χώροι αυτοί δεν προορίζονται για να μένουν μόνιμα άνθρωποι εκεί, καθώς δεν έχουν τις προδιαγραφές. Αν είναι να έχουμε κάτι μονιμότερο, που φοβάμαι ότι εκεί πάει το πράγμα, θα πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις, ώστε πιο οργανωμένα και με προσωπικό να μπορούμε να ελέγχουμε καλύτερα την κατάσταση», ανέφερε σχετικά.

Ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία οι μετανάστες – Δεν θέλουν να φύγουν από την περιοχή μας, γνωρίζοντας τι συμβαίνει σε Ειδομένη και Πειραιά!

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην περιοχή μας, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την φροντίδα που έχουν εδώ, γνωρίζοντας μάλιστα το τι συμβαίνει σε άλλα σημεία της χώρα μας.

«Η Καβάλα, το λένε κι οι ίδιοι, είναι πολύ μπροστά αναφορικά με την οργάνωση που έχει και τις συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων. Άκουγα μετανάστες στα κέντρα που πήγα σε Ελευθερούπολη και Νέα Καρβάλη, να λένε ότι δεν θέλουν να φύγουν γιατί ακούν πόσο άσχημα είναι τα πράγματα στην Ειδομένη ή στον Πειραιά. Μαθαίνουν τι γίνεται και άρχισαν να εκτιμούν αυτά που έχουν εδώ. Δεν λέω ότι είναι οι καλύτερες συνθήκες, αλλά είναι πολύ καλύτερα από άλλες περιοχές», κατέληξε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Τροχαίο ατύχημα στην Τόσκα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2024...

«Από το Εξάστερο της Ανατολικής Θράκης στην Κεραμωτή»

Εκδήλωση του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κεραμωτής «Ο ΝΕΣΤΟΣ» Μεγάλη...

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συντάκτης του ανθελληνικού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός έκανε...

Παρουσίαση του βιβλίου της Ρίκας Μπενβενίστε «Οι Ναυαγοί»

Η συγγραφέας - ιστορικός, Ρίκα Μπενβενίστε, παρουσίασε το απόγευμα...

Μεγάλη συμμετοχή στην 19η Αλφαβητοπαρέλαση

Με θέμα τις παροιμίες και ρεκόρ συμμετοχής πραγματοποιήθηκε την...

Νεκρή χελώνα ξέβρασε η θάλασσα στη Νέα Ηρακλείτσα

Άλλη μία νεκρή χελώνα καρέτα - καρέτα βρέθηκε δυστυχώς...

Αλέξης Γούλας: Συνεχείς πιέσεις για έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων

Μέτρα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος τους θερινούς...