Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝΚ: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους τους ενήλικες

Ακολούθησε μας

Aπό το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Νωρίτερα από το αναμενόμενο ερχόμαστε αντιμέτωποι με το τέταρτο πανδημικό κύμα της COVID-19. Επειτα από έναν μήνα ταχείας αποκλιμάκωσης του τρίτου κύματος, και πριν προλάβουμε να πάρουμε μια βαθιά ανάσα από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, ξεκίνησε μια νέα και ραγδαία έξαρση της πανδημίας με σχεδόν τριπλασιασμό του μέσου όρου των ημερήσιων κρουσμάτων σε μία μόλις εβδομάδα.

Αντιμετωπίσαμε τρία σφοδρά κύματα της πανδημίας με αυταπάρνηση, με μηδενική στελέχωση,προσλήψεις στο όριο των αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης,με μάχες για την προμήθεια στα μέσα ατομικής προστασίας,θρηνώντας την απώλεια τριών συναδέλφων μας,εξαντλημένοι με αναστολή στο δικαίωμα της άδειας…

Στην πρώτη γραμμή και στον εμβολιασμό! Πρώτοι των πρώτων εμβολιαστήκαμε ,παράδειγμα προς μίμηση προς τους επιφυλακτικούς συμπολίτες μας! Πρώτοι και στην εμβολιαστική διαδικασία αναλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος των εμβολιασμών που πραγματοποιήθηκαν έως τώρα!

Δεν ζητήσαμε ανταλλάγματα…μόνο τα αυτονόητα, τα οποία απαιτούμε, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και χαρακτηρισμό των θανάτων των συναδέλφων μας από τον ιό SARS-CoV-2,ως εργατικό ατύχημα,και στα δύο αυτά αιτήματα μας η Κυβέρνηση κωλυσιεργεί αναιτιολόγητα εμπαίζοντας μας!!

Και σαν να μη φτανουν όλα τα παραπάνω ,στρατευμένα παπαγαλάκια μας στοχοποιούν καθημερινά ως τους υπεύθυνους για την νέα έξαρση της πανδημίας διότι δήθεν δεν συμμετείχαμε στον εμβολιασμό… και ανακοινώνονται σχέδια υποχρεωτικού εμβολιασμού στους υγειονομικούς και κυρώσεις στην περίπτωση άρνησης!!

Αλήθεια τι είδους κυρώσεις θα μπορούν να επιβληθούν; Μήπως μετακίνηση στη δεύτερη γραμμή; Αυτό μόνο ανέκδοτο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί! Μήπως απομάκρυνση από την εργασία επιβολή αργίας ή άδεια άνευ αποδοχών; Αλήθεια; Ποιος θα δουλέψει μετά;Σας υπενθυμίζουμε πως από την αρχή της πανδημίας αντιμετωπίσαμε δεκάδες αρνήσεις από υποψήφιους προς πρόσληψη υπαλλήλους,οι δε λίστες αναμονής εξαντλήθηκαν!

Η Κυβέρνηση,προκειμένου να καλύψει λάθη και παραλείψεις στην διαχείριση της πανδημίας και τραγικές καθυστερήσεις και παλινωδίες, όπως με το εμβόλιο της AstraZeneca, στην εμβολιαστική διαδικασία στοχοποιεί για άλλη μία φορά τους υγειονομικούς προβάλλοντας τον εμβολιασμό 5000-10.000 υγειονομικών ως απαραίτητη προϋπόθεση του χτισίματος τείχους ανοσίας για την ανάσχεση του τετάρτου κύματος, γιατί γιαυτόν τον αριθμό συζητάμε και σε αυτόν τον αριθμό συμπεριλαμβάνονται και οι συνάδελφοι που έχουν φυσική ανοσία από νόσηση και οι συνάδελφοι που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα.

Ποια η συμβολή στην αντιμετώπιση της πανδημίας με την επιβολή υποχρεωτικότητας εμβολιασμού μόνο στους υγειονομικούς;

Πιστεύει κανείς πως θα αναχαιτιστεί το τέταρτο ή το πέμπτο κύμα αν οι ασθενείς που προσέρχονται δεν είναι εμβολιασμένοι και μεταδίδουν ανεξέλεγκτα τον ιό;

Έχει κανείς σήμερα την ψευδαίσθηση πως τα Νοσοκομεία μας μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ένα τέταρτο ή και πέμπτο κύμα της πανδημίας ακόμα και με το υπάρχον προσωπικό πόσο μάλλον με λιγότερο αν επιβληθούν απομακρύνσεις;

Οι ασθενείς των οποίων τα χειρουργεία και οι θεραπείες είχαν ανασταλεί, αντέχουν και νέα παράταση;

Ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει καθολικά υποχρεωτικός σε όλους τους ενήλικες πολίτες,δίχως να στοχοποιούνται συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων, χωρίς διχαστικά διλήμματα, με τόλμη, με μόνο στόχο να πάρουμε πίσω τις ζωές μας!

Τα παραπάνω αποτελούν ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα