Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Συγκεντρώνουν υπογραφές για ίδρυση Ογκολογικής Κλινικής στο Γ.Ν.Κ.

Παναγιώτης Φώτου: Δεν έχει μεγάλο οικονομικό κόστος

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, θα ζητήσει με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, ο Σύλλογος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Π.Ε. Καβάλας.

Μάλιστα ο Σύλλογος ζητά από τους πολίτες να υπογράψουν την επιστολή, ώστε να αποτελέσει συνολικό αίτημα της κοινωνίας της Καβάλας, ενώ η υπογραφή μπορεί να μπει με ένα like ή comment στο facebook του Συλλόγου ή με φυσική υπογραφή στα γραφεία του.

«Θέλουμε να υπογράψουν όσο το δυνατό περισσότεροι συμπολίτες μας. Μετά από τα μέτρα που ελήφθησαν για τον covid 19, αποδείχτηκε ότι η συγκεκριμένη κλινική για το Νοσοκομείο Καβάλας είναι απαραίτητη»

«Στο νοσοκομείο Καβάλας εδώ και μια δεκαετία λειτουργεί Ογκολογικό Τμήμα που ασχολείται με τις χημειοθεραπείες. Έφτασε πια ο χρόνος, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να δημιουργηθεί Ογκολογική Κλινική. Για τον λόγο αυτό ετοιμάσαμε μια επιστολή προς τον υπουργό Υγείας και θέλουμε τη συμπαράσταση των Καβαλιωτών. Θέλουμε να υπογράψουν δηλαδή όσο το δυνατό περισσότεροι συμπολίτες μας. Μετά από τα μέτρα που ελήφθησαν για τον covid 19, αποδείχτηκε ότι η συγκεκριμένη κλινική για το Νοσοκομείο Καβάλας είναι απαραίτητη, ώστε και οι ασθενείς μας να έχουν καλύτερη δυνατή περιποίηση», επισημαίνει σχετικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου της Π.Ε. Καβάλας, Παναγιώτης Φώτου.

Δεν έχει μεγάλο οικονομικό κόστος η δημιουργία της Ογκολογικής Κλινικής σύμφωνα με τον κ. Φώτου

Σύμφωνα με τον κ. Φώτου, η δημιουργία της συγκεκριμένης κλινικής δεν έχει μεγάλο οικονομικό κόστος.

«Αυτό που χρειάζεται επιπλέον είναι ένας ογκολόγος γιατρός και νοσηλευτικό προσωπικό. Ο χώρος υπάρχει, άρα με λίγο κόστος δημιουργείται μια καλύτερη ποιότητα παροχής υπηρεσιών στους καρκινοπαθείς για αυτό κάνουμε αυτήν την κίνηση. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για την υπογραφή τους στα γραφεία μας, αλλά στα διαδικτυακά κοινωνικά μέσα, θα συγκεντρώσουμε τις υπογραφές και θα τα στείλουμε όλα μαζί», αναφέρει ακόμη ο κ. Φώτου.

Αναγκαίο και ένα Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου της Π.Ε. Καβάλας, επισημαίνει ότι για να ολοκληρωθεί η εν λόγω προσπάθεια χρειάζεται κι ένα Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα.

«Όπως ακούσαμε από τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη σε ανακοίνωσή του, θα δημιουργηθούν τέτοια Τμήματα. Η Καβάλα έχει όλα τα στοιχεία για μια τέτοια μονάδα. Σε πρώτη φάση ακούσαμε για Λαμία και Τρίπολη, αλλά αξίζει τον κόπο να μπει και η Καβάλα, αφού έχει όλα τα δεδομένα», καταλήγει σχετικά ο κ. Φώτου.

Διαφημίσεις