Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Στοχευμένους ελέγχους διενεργεί η Διεύθυνση Υγείας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας

Ημέρα:

Στοχευμένους ελέγχους σε ξενοδοχεία και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος συνεχίζει να διενεργεί, η Διεύθυνση Υγείας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, με κυρίαρχο στόχο της να διασφαλίσει την δημόσια υγεία.

Όπως επισήμανε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος, αν και στην διάρκεια των ελέγχων έχουν εντοπιστεί παραβάσεις, εντούτοις δεν προκύπτει κάτι κραυγαλέο που να σχετίζεται με την μη τήρηση των κανονισμών που αφορούν την ασφάλεια των τροφίμων.

Εντοπίστηκαν παραβάσεις που ευτυχώς δεν εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία

«Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, σε ξενοδοχεία και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου και συχνάζει πολύς κόσμος. Έχουμε εντοπίσει παραβάσεις, οι οποίες ευτυχώς δεν εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία. Υπάρχουν δηλαδή κάποια καταστήματα που έκαναν υπέρβαση στον αριθμό των καθισμάτων ή έχουν αλλάξει κάτι στο κατάστημα χωρίς να έχουν ενημερώσει. Εμείς όμως κυρίως επικεντρωνόμαστε στο αν προκύπτουν κίνδυνοι για την δημόσια υγεία από μη καλά συντηρημένα τρόφιμα ή αν τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής και ευτυχώς τέτοια προβλήματα δεν είχαμε», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος.

«Δεν είναι στόχος μας να εξαντλήσουμε τους επαγγελματίες…»

Ερωτηθείς σχετικά με το ύψος των προστίμων κι αν αυτά είναι εξοντωτικά για τους καταστηματάρχες, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας, απάντησε: «Ευτυχώς υπάρχει γενικότερα συμμόρφωση, αν και έχουν επιβληθεί κάποια πρόστιμα με βάση και τον νέο νόμο. Τα πρόστιμα αυτά όμως δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά, λόγω και των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα. Δεν είναι στόχος μας να εξοντώσουμε τους επαγγελματίες, αλλά να τους παραδειγματίσουμε, να τους συμμορφώσουμε, ώστε να μην ξανακάνουν το ίδιο λάθος. Για αυτό και δεν πρέπει τα πρόστιμα να είναι εξοντωτικά, αλλά παραδειγματικά. Στόχος μας είναι η τήρηση της υγειονομικής νομοθεσίας και των κανόνων της, προς όφελος όλων των καταναλωτών».

«Είναι αδύνατο να ελέγξουμε όλες τις επιχειρήσεις για αυτό δρούμε στοχευμένα»

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το πώς αντεπεξέρχεται η υπηρεσία στις δύσκολες απαιτήσεις του καλοκαιριού με τον μικρό αριθμό υπαλλήλων που έχει στην διάθεσή της, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Με το υπάρχον προσωπικό δύσκολα τα βγάζουμε πέρα, ειδικά το καλοκαίρι, οπότε και η Διεύθυνση Υγείας ασχολείται με πολλά, όπως με ανθυγιεινές εστίες, με καταγγελίες ή ελέγχους στο νερό. Προσπαθήσαμε οι άδειες των υπαλλήλων να μην είναι μεγάλες και να κατανέμονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Μια υπηρεσία με λίγους υπαλλήλους και χιλιάδες πραγματικά επιχειρήσεις που είναι υπό την αρμοδιότητά της, είναι αδύνατο να τους ελέγξει όλους. Θα πρέπει προφανώς να κάνουμε κάποιες επιλογές, να δράσουμε στοχευμένα, εκεί όπου υπάρχει ο περισσότερος κόσμος. Μακάρι να μπορούσαμε να πάμε σε όλους, κάτι βέβαια που γίνεται σε βάθος χρόνου, αλλά όχι μέσα στην τουριστική περίοδο».

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σε χρόνιο πρόβλημα εξελίσσεται η έλλειψη φαρμάκων στα φαρμακεία

Σίσυ Ρακιντζή: Προσπαθούμε κάθε φορά να βρούμε μία λύση Σε...

Έργα εκσυγχρονισμού των υποδομών του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ,...

Απορρίπτει την συνεργασία ο συνδυασμός της Αναστασίας Ιωσηφίδου

Από τον συνδυασμό ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ της Αναστασίας Ιωσηφίδου, εκδόθηκε...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...