Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Οδηγίες από το Νοσοκομείο Καβάλας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Ημέρα:

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας σε συνεργασία με την Επιτροπή Συντονισμού για τη διαχείριση ύποπτων η επιβεβαιωμένων περιστατικών με λοίμωξη από το νέο κορωνοϊο και τη συνεργασία των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, ενημερώνει τους πολίτες ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα όσο αφορά τον Κορωνοϊό.

Υπάρχει σχέδιο δράσης, για το οποίο ενημερώθηκε όλο το προσωπικό και έχει γίνει διαμόρφωση των απαραίτητων χώρων (στο βαθμό που η υποδομή επιτρέπει) για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση πιθανών ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών, αλλά και για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου διασποράς του εντός του ιδρύματος,  στο πλαίσιο των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ.

Οι ασθενείς καθώς και οι συνοδοί συνιστάται να επισκέπτονται το Νοσοκομείο μόνο εάν είναι απαραίτητο, να συνεργάζονται με το προσωπικό και να ακολουθούν τις οδηγίες του, κατά την διάρκεια παραμονής τους στο ίδρυμα. Ιδιαίτερα συνιστάται:

 • αποφυγή άσκοπων επισκέψεων σε ασθενείς  όπως και η παραμονή συνοδών εάν αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο
 • περιορισμός του επισκεπτηρίου σε ένα άτομο ανά ασθενή
 • αυστηρή τήρηση των ωρών επισκεπτηρίου και συγκεκριμένα
 • καθημερινές  από 17:30 μέχρι 18:30
 • αργίες από 11:00 μέχρι 12:30 και από 17:30 μέχρι 18:30
 • οι ασθενείς που προσέρχονται στα Εξωτερικά Ιατρεία ή στα Επείγοντα Περιστατικά, καθώς και οι συνοδοί τους, παρακαλούνται να παραμένουν μόνο στο ισόγειο και να μην κινούνται άσκοπα στα άλλα τμήματα του Νοσοκομείου, προκειμένου να προφυλαχθεί το προσωπικό καθώς και  οι υπόλοιποι ασθενείς και  επισκέπτες του ιδρύματος.

Προκειμένου οι πολίτες να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους οικείους τους, συνίσταται:

 • Να πλένουν τακτικά τα χέρια τους με νερό και σαπούνι ή με αλκοολούχο διάλυμα.
 • Να διατηρούν αποστάσεις τουλάχιστον ενός (1) μέτρου από ανθρώπους που βήχουν, φτερνίζονται ή έχουν πυρετό.
 • Να μην αγγίζουν τη μύτη, το στόμα και τα μάτια τους.
 • Σε περίπτωση που βήχουν ή φτερνίζονται να καλύψουν το στόμα τους και τη μύτη τους με ιατρική μάσκα, μαντήλι, το μανίκι τους ή να τον λυγισμένο αγκώνα τους. Να πετάξουν αμέσως το μαντήλι σε κλειστό κάδο και να πλύνουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμα.
 • Εάν κάποιος πολίτης θεωρεί για οποιοδήποτε λόγο ότι είναι πάσχων (εμφάνιση πυρετού, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή) από τον κορωνοϊό να επικοινωνήσει άμεσα στο τηλέφωνο 2105212054 του ΕΟΔΥ για οδηγίες σχετικά με τον ιό και τον τρόπο μετάβασης του σε νοσηλευτική μονάδα
 • πηγαίνει κατευθείαν στην είσοδο των Επειγόντων Περιστατικών χωρίς να κινηθεί καθόλου εσωτερικά στους χώρους του Ιδρύματος.
 • ενημερώνει άμεσα τον θεράποντα ιατρό τους εάν έχει ταξιδέψει σε χώρες που έχει εμφανιστεί ο Κορωνοϊός ή εάν έχει έρθει σε επαφή με άτομα από χώρες που έχει εμφανιστεί ο Κορωνοϊός ή με άτομα που έχουν επιστρέψει από πρόσφατο ταξίδι σε χώρες που έχει εμφανιστεί ο Κορωνοϊός, τα οποία παρουσιάζουν αναπνευστικά συμπτώματα.

Σε περίπτωση απλού κρυολογήματος με ήπια συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης για όσους δεν  έχουν ταξιδέψει χώρες που έχει εμφανιστεί ο Κορονοϊός, είναι προτιμότερη η παραμονή στο σπίτι μέχρι την ανάρρωσή τους και η άμεση επικοινωνία με γιατρό. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η τήρηση των κανόνων υγιεινής και η αποφυγή λήψης αντιβιοτικών και αντιικών φαρμάκων χωρίς την συνταγή του γιατρού.

Να μην ξεχνούν ότι ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Συνιστάται η ψύχραιμη αντιμετώπιση  και η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και προφύλαξης.  Ιδιαίτερα τονίζεται ότι η χρήση μάσκας συνιστάται μόνο σε ασθενείς για την αποφυγή μετάδοσης του στους γύρω.

Σκόπιμη επίσης κρίνεται η αποφυγή κλειστών χώρων με συνωστισμό

Σκοπός, όλων των παραπάνω μέτρων, που λαμβάνονται από την Διοίκηση του ΓΝ Καβάλας σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων, με αίσθηση ευθύνης, είναι για την προστασία των πολιτών και για τον περιορισμό του κινδύνου εξάπλωσης του ιού. Η συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή όλων των πολιτών κρίνεται απαραίτητη.

Το καλύτερο φάρμακο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι η ενημέρωση από αρμόδιες πηγές, η τήρηση κανόνων υγιεινής και η αποφυγή του πανικού.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η βίλα του Γιάννη Ραγκούση που νοικιάζει προς 14.700 ευρώ την εβδομάδα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η...

Υποψήφιος στον δήμο Θερμαϊκού ο Βασίλης Καρράς

Υποψήφιος στον δήμο Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ-Σύγχρονος...

Ελπίζουν σε αύξηση της κίνησης το Πάσχα οι έμποροι της Καβάλας

Γιάννης Κελγιώργης: Τα έργα για το φυσικό αέριο θα...

Προς τον συνεδριακό τουρισμό «κοιτάζει» η Περιφέρεια ΑΜΘ

«Ο συνεδριακός τουρισμός είναι ένα κομμάτι που διαθέτει ένα...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...