Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Εφαρμόζουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό οι καβαλιώτες

Ημέρα:

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας εφαρμόζουν σε μεγάλο βαθμό τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπισή του κορωνοϊού, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε για το θέμα στον «Ενήμερο», ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης.

Παράλληλα, με έμφαση επισήμανε την ετοιμότητα που έχει το Γ.Ν.Κ., στην αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κορωνοϊού, τονίζοντας ταυτόχρονα, ότι υπάρχει επάρκεια σε μάσκες και αντισηπτικά, αλλά κι ότι έχουν γίνει νέες παραγγελίες για τα συγκεκριμένα υλικά.

«Έχει γίνει κατανοητή η απόφασή μας να απαγορεύσουμε τα επισκεπτήρια για να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τον κορωνοϊό…»

«Είναι γεγονός ότι οι συμπολίτες μας έχουν κατανοήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, σε μεγάλο βαθμό τηρούνται από τους συμπολίτες μας κι αυτό μας γεμίζει με ικανοποίηση. Έχει επίσης γίνει κατανοητή η απόφασή μας να απαγορεύσουμε τα επισκεπτήρια για να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τον κορωνοϊό. Όλοι μας θα πρέπει να τηρούμε πιστά και ευλαβικά τις οδηγίες. Αν το κάνουμε δεν θα γίνει διασπορά και μέχρι στιγμής νομίζω το αντιμετωπίζουμε καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Απευθυνόμενος στους συμπολίτες μου, θέλω να τους ζητήσω να αποφεύγουν τις συναθροίσεις, να τηρούν τους κανόνες, ειδικά να πλένουν πολλές φορές τα χέρια τους, να χρησιμοποιούν αντισηπτικά»

«Θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε αρκετά ελαφρά. Απευθυνόμενος στους συμπολίτες μου, θέλω να τους ζητήσω να αποφεύγουν τις συναθροίσεις, να τηρούν τους κανόνες, ειδικά να πλένουν πολλές φορές τα χέρια τους, να χρησιμοποιούν αντισηπτικά κι όταν έχουν βήχα να αποφεύγουν να βγαίνουν έξω κι όταν αυτό είναι αναγκαίο να προσέχουν πολύ, αποφεύγοντας τις στενές επαφές. Αυτός που έχει πρόβλημα πρέπει να προφυλάξει και τους υπόλοιπους», συμπλήρωσε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που πραγματικά κατάφεραν να αντεπεξέλθουν άριστα σε αυτό που έπρεπε να κάνουν»

 «Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας έχει εκπαιδευτεί αρκετά καλά κι αυτό αποδείχθηκε από τις δυο περιπτώσεις που ξεκίνησαν ως ύποπτα για κορωνοϊό κρούσματα, που βγήκαν ευτυχώς αρνητικά και τα χειριστήκαμε αρκετά καλά πιστεύω. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που πραγματικά κατάφεραν να αντεπεξέλθουν άριστα σε αυτό που έπρεπε να κάνουν», ανέφερε ακόμη ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Δεν νομίζω να έχει παραπονεθεί κόσμος ότι δεν υπάρχουν μάσκες. Απλά δεν αφήνουμε να παίρνει ο καθένας όσες θέλει…»

Όσον αφορά το αν υπάρχει επάρκεια σε μάσκες και αντισηπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ο κ. Κλειτσιώτης τόνισε: «Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο μας έχουμε αρκετά μεγάλες ποσότητες και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όποια κατάσταση προκύψει. Έχουμε κάνει κι άλλες παραγγελίες που είναι καθ’ οδόν. Δεν νομίζω να έχει παραπονεθεί κόσμος ότι δεν υπάρχουν μάσκες. Απλά δεν αφήνουμε να παίρνει ο καθένας όσες θέλει. Το νοσηλευτικό προσωπικό δίνει σε όποιον ζητά τη μάσκα του. Από εκεί και πέρα δεν δίνουμε ποσότητες, αυτό ίσως να έχει ακουστεί και δεν νομίζω να κάνω λάθος σε αυτήν την οδηγία που έχω δώσει».

«Οι απολυμάνσεις στο νοσοκομείο μας είναι διαρκείς, επαναλαμβάνω, όλες οι οδηγίες τηρούνται κατά γράμμα»

«Ας ελπίσουμε ότι όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τον κορωνοϊό. Είναι γεγονός ότι είναι πιο ανθεκτικός από τον ιό της γρίπης. Αυτά λένε οι λοιμωξιολόγοι κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τις οδηγίες και μέχρι στιγμής το κάνουμε καλά. Οι απολυμάνσεις στο νοσοκομείο μας είναι διαρκείς, επαναλαμβάνω, όλες οι οδηγίες τηρούνται κατά γράμμα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η βίλα του Γιάννη Ραγκούση που νοικιάζει προς 14.700 ευρώ την εβδομάδα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η...

Υποψήφιος στον δήμο Θερμαϊκού ο Βασίλης Καρράς

Υποψήφιος στον δήμο Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ-Σύγχρονος...

Ελπίζουν σε αύξηση της κίνησης το Πάσχα οι έμποροι της Καβάλας

Γιάννης Κελγιώργης: Τα έργα για το φυσικό αέριο θα...

Προς τον συνεδριακό τουρισμό «κοιτάζει» η Περιφέρεια ΑΜΘ

«Ο συνεδριακός τουρισμός είναι ένα κομμάτι που διαθέτει ένα...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...