Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
spot_img

Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας: Σε ανοδική φάση η εποχική γρίπη – Προλαβαίνουν ακόμη και τώρα να εμβολιαστούν όσοι επιθυμούν

Ημέρα:

Σε ανοδική φάση έχει αρχίσει να εισέρχεται η πορεία της εποχικής γρίπης, η οποία κάθε χρόνο αυτή την περίοδο εμφανίζει τα πρώτα σημάδια έξαρσης, παράλληλα φυσικά και με τις πολλές ιώσεις, που ήδη ταλαιπωρούν αρκετούς συμπολίτες μας.

Όπως σημείωσε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι και τις αρχές της νέας χρονιάς, αυτά δείχνουν ότι η γρίπη βρίσκεται σε ανοδική φάση.

Προλαβαίνουν ακόμη και τώρα να εμβολιαστούν όσοι επιθυμούν

«Τα υφιστάμενα στοιχεία δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα και για έναν με δυο μήνες περίπου, θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων της γρίπης, χωρίς όμως να μπορούμε να ξέρουμε σε ποιο βαθμό θα συμβεί αυτό, καθώς είναι θέμα συνθηκών και της φύσης του ιού. Αυτό που ξέρουμε φέτος, σε σχέση με πέρυσι, είναι ότι το εμβόλιο που κυκλοφορεί έχει όλα τα στελέχη της γρίπης τα οποία κυκλοφορούν και το φετινό χειμώνα. Εμείς, ως υπηρεσία, είχαμε ειδοποιήσει έγκαιρα τους πολίτες, από τον περασμένο Νοέμβριο, να κάνουν το εμβόλιο, το οποίο ακόμα και τώρα μπορούν να το κάνουν όσοι θέλουν, καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο που μπορεί να προστατεύσει», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Χρήστος Παπαδόπουλος.

Νο1 ασπίδα για την αποφυγή της γρίπης η τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής

Όπως τόνισε στη συνέχεια ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας, κάθε χρόνο η διακίνηση των εμβολίων της γρίπης στην Ελλάδα δεν είναι μεγάλη, αν και σε άλλες χώρες υπάρχει μεγαλύτερη κάλυψη του πληθυσμού, λόγω βέβαια και των διαφορετικών συνθηκών του περιβάλλοντος εκεί.

«Θα πρέπει οι ομάδες υψηλού κινδύνου να κάνουν το εμβόλιο, όπως κι όποιος άλλος επιθυμεί, άσχετα αν είναι υγιής, άφοβα μπορεί να το κάνει, διότι και σ’ ένα μικρό ποσοστό υπάρχουν επιπλοκές και σε άτομα που γενικότερα δεν έχουν προβλήματα υγείας. Μέχρι στιγμής η κίνηση της γρίπης βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα. Οι πολίτες οφείλουν να τηρούν τις συνθήκες ατομικής υγιεινής και να αποφεύγουν κλειστούς χώρους, ειδικά όσοι πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα, ενώ απαιτείται καλή καθαριότητα κι αερισμός των χώρων, συχνό πλύσιμο των χεριών μας, αλλά και παραμονή στο σπίτι, όταν αρρωστήσουμε για να μην κολλάμε τους άλλους. Αυτήν την περίοδο έχουμε έξαρση σε ιώσεις με μορφή κυνάγχης και καταρροής που δεν κάνουν όμως πυρετό όπως η γρίπη, η οποία έχει εντονότερα συμπτώματα με καταβολή και μυαλγίες. Για αυτό πρέπει ν’ απευθυνόμαστε στο γιατρό μας αν έχουμε τέτοια συμπτώματα και φυσικά όσοι έχουν σοβαρές παθήσεις να απευθύνονται στο γιατρό τους αν έχουν γρίπη», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ήταν αναγκαία η ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού

Κωστής Σιμιτσής: Θα βοηθήσει πάρα πολύ τον δήμο Καβάλας...

Τρία παραθέματα για τον κ. Κασσελάκη

Παραθέτει ο Γιάννης Μόνιος Το πρώτο είναι από τον «Λαμπριάτικο...

Τέσσερις νεκροί σε σύγκρουση Ι.Χ. με λεωφορείο

Τέσσερα άτομα έχασαν την ζωή τους σε σύγκρουση ΙΧ...

Ανθρώπινο κρανίο εντοπίστηκε στο Ραχώνι Θάσου

Τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή...

Ανησυχητική η κατάσταση στον κλάδο της εστίασης

Η κίνηση έπεσε σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα μετά...

Ευ. Δρακονάκη: Σχεδόν όλοι διαφωνούν με τη μεταφορά της πιάτσας των ταξί

«Σχεδόν όλοι διαφωνούν με τη μεταφορά της πιάτσας των...

Οι επαγγελματίες γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση λόγω του φορολογικού

«Οι επαγγελματίες γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση λόγω του...

Δικαστικό θρίλερ: Πατέρας κερδίζει επιμέλεια μετά από παράνομη  μεταβολή τόπου διαμονής τέκνου!

Σήμερα θα διηγηθούμε εν συντομία μια πραγματική ενδιαφέρουσα ιστορία...