Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Διαχειρίσιμη προς το παρόν η κατάσταση στο Νοσοκομείο

Ντίνος Κλειτσιώτης: «Σε γενικές γραμμές πάμε καλά στην Π.Ε. Καβάλας ανεξάρτητα από τα νούμερα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ / Θα αυξηθούν οι εμβολιασμοί το επόμενο διάστημα

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Απόλυτα διαχειρίσιμη, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, είναι η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, παρά τη σημαντική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται τις τελευταίες εβδομάδες στην Π.Ε. Καβάλας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης, εξίσου ικανοποιητική με την εικόνα το Νοσοκομείου είναι και η πορεία των εμβολιασμών, οι οποίοι αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα το επόμενο διάστημα και δη τον Απρίλιο.

Στην κλινική covid του Γ.Ν.Κ. νοσηλεύονται 25 ασθενείς, οι 7 εκ των οποίων προέρχονται από την Π.Ε. Δράμας, ενώ 3 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid του Γ.Ν.Κ.

«Σε γενικές γραμμές τα πράγματα στην Π.Ε. Καβάλας είναι καλά, ανεξάρτητα από τα νούμερα που ανακοινώνει καθημερινά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Στο Νοσοκομείο μας η κατάσταση είναι απόλυτα διαχειρίσιμη, τουλάχιστον προς το παρόν. Στην κλινική covid του Γ.Ν.Κ. νοσηλεύονται 25 ασθενείς, οι 7 εκ των οποίων προέρχονται από την Π.Ε. Δράμας, ενώ 3 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid του Γ.Ν.Κ. (στοιχεία από το πρωί της Παρασκευής 19/3). Επομένως τα πράγματα είναι απόλυτα ελεγχόμενα, αρκεί όμως να τονίσω και πάλι ότι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να εφησυχάζουμε, αλλά να τηρούμε πιστά τα μέτρα προστασίας, όπως κάνουμε εδώ και έναν χρόνο», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Το τρίτο κύμα της πανδημίας, δεν επιτρέπει στην παρούσα φάση την επαναλειτουργία των εξωτερικών ιατρείων, αλλά και των χειρουργείων

Όπως τόνισε στη συνέχεια ο κ. Κλειτσιώτης, το τρίτο κύμα της πανδημίας, δεν επιτρέπει στην παρούσα φάση την επαναλειτουργία των εξωτερικών ιατρείων, αλλά και των χειρουργείων.

«Δυστυχώς, μόνο τα επείγοντα περιστατικά είναι αυτά που εξυπηρετούνται, καθώς δεν είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εξωτερικά ιατρεία και να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες. Ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη. Φαίνεται ότι είμαστε σε καλό δρόμο, ότι βγαίνουμε σιγά σιγά στην άκρη του τούνελ και με τους εμβολιασμούς που προχωρούν θα χτίσουμε αυτό το τείχος ανοσίας που χρειάζεται για να διακόψουμε την πορεία του ιού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής του Γ.Ν.Κ.

Μέχρι και την Πέμπτη (18/3) στην Π.Ε. Καβάλας είχαν εμβολιαστεί 13.943 άτομα

Ειδικότερα για την πορεία των εμβολιασμών στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο Ντίνος Κλειτσιώτης εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος, αφού όπως υπογράμμισε, το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, ενώ μέσα στον Απρίλιο μπορεί να φτάσουν ακόμη και τους 1.000 ανά ημέρα!

Μέχρι και την Πέμπτη (18/3) στην Π.Ε. Καβάλας είχαν εμβολιαστεί 13.943 άτομα, εκ των οποίων οι 8.964 έκαναν την 1η δόση του εμβολίου, ενώ οι 4.979 έκαναν και τη 2η δόση.

«Ο επόμενος μήνας θα μας δώσει την ευκαιρία, με τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα στο Γ.Ν.Κ. κι άλλα τρία σε Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη και Θάσο, να φτάσουμε ακόμη και τους 1.000 εμβολιασμούς ανά ημέρα…»

«Θα ξεπεράσουμε τους 400 εμβολιασμούς ανά ημέρα το επόμενο διάστημα, ίσως λέω και λίγους. Είχαμε ένα μικρό πρόβλημα με το εμβόλιο της ASTRA ZENECA, όλα όμως διευκρινίστηκαν και πλέον προχωράμε κανονικά. Αυτό που περιμένουμε από αρχές Απριλίου είναι να προστεθεί στη φαρέτρα μας ένα ακόμη όπλο, το εμβόλιο της Johnson & Johnson κι έτσι ο επόμενος μήνας θα μας δώσει την ευκαιρία, αφού είμαστε σε θέση να το κάνουμε, με τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα στο Γ.Ν.Κ. κι άλλα τρία σε Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη και Θάσο, να φτάσουμε ακόμη και τους 1.000 εμβολιασμούς ανά ημέρα», σημείωσε σχετικά ο κ. Κλειτσιώτης.

«Από αρχές Απριλίου θα αρχίσουν να καταλαγιάζουν τα πράγματα και να επιστρέφουμε σιγά σιγά σε μια κανονικότητα…»

Τέλος, ερωτηθείς για πότε εκτιμά ότι θα αρχίσει η μείωση των κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας απάντησε: «Είμαι βέβαιος, από όσα συζητώ και με τους γιατρούς μας, ότι από αρχές Απριλίου θα αρχίσουν να καταλαγιάζουν τα πράγματα και να επιστρέφουμε σιγά σιγά σε μια κανονικότητα. Ο ιός θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό. Αυτό θα το πετύχουμε με τα εμβόλια και την τήρηση των μέτρων. Οπότε θα δούμε σημαντική ύφεση της πανδημίας από τον επόμενο μήνα, ώστε να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα, την οποία έχουμε χάσει εδώ και έναν χρόνο».

spot_img

Διαφημίσεις