Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
spot_img

Χαρά Κεφαλίδου: «Τα μέτρα δεν βγαίνουν και τσακίζουν τη μεσαία τάξη…»

Ημέρα:

«Η συζήτηση στη Βουλή αφήνει πίσω της ένα βαρύ κόστος μέτρων, ενώ διαμορφώνει ένα νέο τοπίο λιτότητας και στασιμότητας τόσο στην αγορά, όσο και στην κοινωνία», επισήμανε με δηλώσεις της στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, η βουλευτής Δράμας της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», Χαρά Κεφαλίδου, μ’ αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Οι πολίτες αρχίζουν και αντιλαμβάνονται ότι όλα αυτά που ήταν σημαία του κ. Τσίπρα, όπως οι «κόκκινες γραμμές», όλα όσα ακούγαμε στα δυο και πλέον χρόνια διακυβέρνησης του, ήταν ελπίδες που έχτισαν ένα αφήγημα, παρέσυραν τον κόσμο για εύκολες λύσεις και τώρα όχι μόνο προσγειωνόμαστε ανώμαλα, αλλά έχουμε χάσει δυο κρίσιμα χρόνια. Γύρισε όλη η οικονομία δέκα χρόνια πίσω, για να έρθουν αυταπατώμενοι και διαψευδόμενοι να μας πουν με πολύ κυνισμό ότι φέρνουν ένα νέο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης».

Το…Survivor άλλαξε τη σειρά των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών – Για καταστρατήγηση της διαδικασίας κάνει λόγο η βουλευτής Δράμας

Η Χαρά Κεφαλίδου αναφέρθηκε και στο πρωτόγνωρο περιστατικό, της αλλαγής της σειράς στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, λόγω…Survivor!

«Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι ο διαξιφισμός μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη ήταν κατώτερος των ημερών που ζούμε, του κόσμου που έξω από τη Βουλή διαδήλωνε και κυρίως της ελληνικής κοινωνίας που περίμενε ένα στρατηγικό αφήγημα για το πώς βγαίνουμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο. Αυτό δεν το ακούσαμε. Όμως στη Βουλή για πρώτη φορά την Πέμπτη, υπήρξε καταστρατήγηση της διαδικασίας, καθώς ενώ η κ. Γεννηματά έπρεπε να μιλήσει πριν από τον κ. Μητσοτάκη, για λόγους τηλεθέασης, επειδή δυστυχώς ο λαός παρακολουθεί κάποιες συγκεκριμένες εκπομπές εκείνη την ώρα, άλλαξε η σειρά. Σε μια διαδικασία κρίσιμη που θα έπρεπε να είναι στραμμένο το βλέμμα όλων στο κοινοβούλιο, ο κόσμος έβλεπε Survivor, δεν μπορούσε να γίνει η συνεννόηση κι αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τη σειρά, αν είναι ποτέ δυνατό. Είναι κι αυτό ένα δείγμα των καιρών και το βάζω στον ευρύτερο προβληματισμό για το πώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα και τα αξιολογούμε», ανέφερε σχετικά η βουλευτής Δράμας.

«Τα μέτρα δεν βγαίνουν, είναι αντιαναπτυξιακά και ουσιαστικά τσακίζουν τη μεσαία τάξη…»

«Επειδή έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί στις 22 Μαϊου η ιστορία, γιατί έχει ψηφιστεί ένα μέρος από τα μέτρα, αλλά δεν ξέρουμε ποια είναι η συνολική εικόνα. Περιμένουμε να δούμε αν τότε θα υπάρξει κάποιο θετικό μήνυμα για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Το τοπίο στην οικονομία εξακολουθεί να είναι ασφυκτικό, λόγω της αντιαναπτυξιακής λογικής που υπάρχει, λόγω του ότι εγκλωβίζει τις νεότερες γενιές με τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και πάλι το βάρος θα πέσει σε συνταξιούχους και μικρομεσαίους. Το ότι δεσμεύει τις επόμενες κυβερνήσεις μέχρι το 2021 είναι ένα από τα νέα δεδομένα του καινούργιου μνημονίου, που όπως κι αν θέλουν να το πουν, είναι ένα πολύ σκληρό μνημόνιο που ουσιαστικά βάζει την οικονομία σε δύσκολο πλαίσιο, διότι ή θα πιάσουμε 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα και το σήμα τότε θα είναι ότι δεν χρειαζόμαστε αναδιάρθρωση χρέους ή αν δεν το πιάσουμε, αμέσως θα πέσει ο κόφτης. Άρα οι επόμενες ημέρες θα δείξουν ότι ο λόγος που καμάρωναν οι 153 που ψήφισαν αυτό το απεχθέστατο μνημόνιο ήταν ένα μεγάλο λάθος και δεν ξέρω πως θα βγουν να αντικρίσουν τον κόσμο, αλλά και τους δικούς ανθρώπους. Τα μέτρα δεν βγαίνουν, είναι αντιαναπτυξιακά και ουσιαστικά τσακίζουν τη μεσαία τάξη», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις της η Χαρά Κεφαλίδου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ντίνος Κλειτσιώτης: Το 1 εκατ. που δεν πήγε να ψηφίσει είναι σε αναμονή

Ντίνος Κλειτσιώτης: Ο τρόπος φορολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων πραγματικά...

Πάρης Παρασχούδης: Να εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν και στα χερσαία σύνορα

Για την πιθανότητα άνισου ανταγωνισμού ανάμεσα στη Θάσο και...

Εντάσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για...

Η Αλιεία ως κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών

Άρθρο του Αντώνη Φραντζή, Συμβούλου Αλιείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Η...

Καβάλα: Μαχαίρωσε τον φίλο του μετά από καβγά

Ένας άντρας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο...

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει...

Λεωνίδας Παππάς: Η άνοδος μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε

«Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη /...