Οι πολίτες της Περιφέρειας ΑΜΘ εμπιστεύονται τον Χρήστο Μέτιο

Ημέρα:

Μακάριος Λαζαρίδης: Ο Χρ. Μέτιος πέρασε με επιτυχία τον πήχη που είχαμε βάλει πριν από 4 χρόνια, η ΝΔ και προσωπικά ο πρωθυπουργός το αναγνώρισαν αυτό και αποφάσισαν να τον στηρίξουν ξανά / Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά δεν εφησυχάζουμε

Την απόλυτη βεβαιότητά του, ότι ο Χρήστος Μέτιος θα εκλεγεί περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή (15/10), εξέφρασε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο».

Μάλιστα, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε με έμφαση πως όποιο κομματικό στέλεχος πηγαίνει απέναντι στον Χρήστο Μέτριο, αυτομάτως πηγαίνει απέναντι και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συμπλήρωσε δε ότι το αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα που προκύπτει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι η απόλυτη πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο κ. Μέτιος εξασφάλισε ένα σαφές προβάδισμα για την ερχόμενη Κυριακή (15/10) και για πολύ λίγο δεν κατάφερε να εκλεγεί από τον πρώτο κιόλας γύρο περιφερειάρχης. Ποιο είναι αρχικά το σχόλιό σας για το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.;

«Πραγματικά, ο κ. Μέτιος πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη με ποσοστό 42,3%, καταγράφοντας μάλιστα σημαντική άνοδο σε σχέση με τον αντίστοιχο πρώτο γύρο του 2019 και για λίγες ψήφους δεν επανεξελέγη από την περασμένη Κυριακή (8/10). Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί στον δεύτερο γύρο, με τους πολίτες της Περιφέρειάς μας να τον εμπιστεύονται να συνεχίσει το σημαντικό έργο του. Δια της ψήφου τους, αυτοί επιβεβαίωσαν πως πρόκειται για έναν πετυχημένο περιφερειάρχη, που έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, εν μέσω μάλιστα μιας πολύ δύσκολης περιόδου και μεγάλων προβλημάτων, τα οποία κλήθηκε να διαχειριστεί. Δεδομένων δε της πολιτικής διάστασης που είχαμε προσδώσει εξ αρχής στις περιφερειακές εκλογές, αλλά και του γεγονότος ότι ο κ. Μέτιος υποστηρίχθηκε επισήμως από τη Νέα Δημοκρατία, οι ψηφοφόροι επανεπιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους και στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τα εξελισσόμενα μεγάλα έργα πνοής και ανάπτυξης, καθώς και για την προσπάθεια επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων του τόπου».

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τον κ. Μέτιο για τη θέση του περιφερειάρχη στην Α.Μ.Θ. Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας ενόψει της κάλπης της 15ης Οκτωβρίου και γιατί να στηρίξουν και πάλι με την ψήφο τους τον Χρήστο Μέτιο;

«Ο Χρήστος Μέτιος, διαχειριζόμενος δύσκολες και απαιτητικές καταστάσεις, σε καιρούς περίεργους, έχει δοκιμαστεί και έχει περάσει με επιτυχία τον πήχη που είχαμε βάλει πριν από τέσσερα χρόνια. Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το αναγνώρισαν αυτό και αποφάσισαν να τον στηρίξουν ξανά. Το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη του 2030 περιλαμβάνει περισσότερα από 360 έργα, ύψους 6,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Καταλαβαίνουμε λοιπόν την κρισιμότητα της επιλογής του

κατάλληλου προσώπου για τη θέση του περιφερειάρχη. Και ο Χρήστος Μέτιος θεωρούμε ότι μπορεί να πετύχει, προς όφελος πάνω απ’ όλα της τοπικής κοινωνίας. Ας μην ξεχνάμε ότι η αυτοδιοίκηση είναι σημαντικό κομμάτι του κράτους, που πρέπει να ακολουθεί την κεντρική διοίκηση στα βήματα εκσυγχρονισμού και να παρέχει πιο ποιοτικές υπηρεσίες στον πολίτη για τη διευκόλυνση και βελτίωση της καθημερινότητάς του. Για τον λόγο αυτό η ψήφος της ερχόμενης Κυριακής είναι σημαντική για την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη. Και ασφαλώς, όταν ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μας λέει ότι στηρίζουμε τον κ. Μέτιο, οφείλουμε να το κάνουμε, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι όποιο κομματικό στέλεχος πηγαίνει απέναντι στον Χρήστο Μέτριο, αυτομάτως πηγαίνει απέναντι και στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ποια είναι γενικότερα τα πολιτικά μηνύματα που προέκυψαν από τις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου;

«Το αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα που προκύπτει είναι η απόλυτη πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το τοπίο που διαμορφώθηκε πριν από τρεις μήνες, κατά τις διπλές εθνικές εκλογές, όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά δείχνει τη Νέα Δημοκρατία ακόμα πιο ισχυρή. Πετύχαμε τους στόχους μας σε τρία επίπεδα: Στην πολιτική εμπιστοσύνη, στα πρόσωπα και στη σύγκριση με τους πολιτικούς μας αντιπάλους, οι οποίοι αρνούνται την πραγματικότητα και το μόνο που κάνουν είναι να ασκούν ισοπεδωτική κριτική για όλους και για όλα, δίχως να καταθέτουν σοβαρές προτάσεις. Οι πολίτες αναγνωρίζουν τις προσπάθειές μας και λένε «ναι» στο αναπτυξιακό μας σχέδιο. Μόνος δρόμος είναι αυτός που βαδίζουμε, με βελτίωση των όποιων λαθών μας και κινούμενοι με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα. Απέναντί μας βρίσκονται τα προβλήματα των πολιτών. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για ένα καλύτερο αύριο για όλους».

Υπάρχει ικανοποίηση για την ξεκάθαρη πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο;

«Βεβαίως και είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Οι πολίτες στήριξαν τις επιλογές τις οποίες κάναμε σε όλες τις Περιφέρειες της Επικράτειας, με τα αποτελέσματα μάλιστα σε κάποιες από αυτές να είναι άκρως εντυπωσιακά. Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, το συμβόλαιο εμπιστοσύνης που έχει συναφθεί μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της κοινωνίας τηρείται χωρίς εκπτώσεις και αστερίσκους. Έχουμε την βούληση, την ικανότητα και την αποφασιστικότητα να επιλύσουμε τα προβλήματα των πολιτών, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους και την ποιότητα ζωής τους. Και αυτό, όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξακολουθούν να αναζητούν βηματισμό, δεν πείθουν και συνεχίζουν να βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από την κοινωνία, η οποία θέλει συγκεκριμένο έργο και μετρήσιμα αποτελέσματα. Ούτε πανηγυρίζουμε, ούτε θριαμβολογούμε για το οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα, από τη στιγμή που είναι τόσα πολλά τα θέματα της καθημερινότητας τα οποία έχουμε υποχρέωση να «τρέξουμε». Από την άλλη, όμως, δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε μία πάρα πολύ σημαντική εκλογική επιτυχία, σε επίπεδο Περιφερειών τουλάχιστον, που έχουν πολιτικό χαρακτήρα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η αγορά της Καβάλας βάζει τα γιορτινά της

Γιάννης Τσίρλης: Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου το «Pre Christmas...

Απόστολος Χρόνης: Προάγγελος ιδιωτικοποίησης οι συνενώσεις των ΔΕΥΑ;

Την έντονη ανησυχία του για την πιθανή ιδιωτικοποίηση του...

Γονική αποξένωση: Το έγκλημα που δεν τιμωρείται!

Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Σήμερα είναι μια μεγάλη ευκαιρία...

«Κλυταιμνήστρα η (ε)κλυτή βασίλισσα» σε σκηνοθεσία Παύλου Λεμοντζή

Την θεατρική παράσταση «Κλυταιμνήστρα η (ε)κλυτή βασίλισσα», που ανεβαίνει...

Ξενοφών Κροκίδης: Θα εξηγήσουμε τι είναι, αλλά και τι δεν είναι εθελοντισμός

Ξενοφών Κροκίδης: Όταν υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα εθελοντισμού σημαίνει...

Θέμης Καλπακίδης: Απ’ το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η αγροτική παραγωγή

«Πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο», επισημαίνει για την...

Κώστας Τσιτσιλικάκης: Διαχρονικά ζητάμε επιπλέον προσωπικό στο ΕΚΑΒ

«Είναι πάρα πολλά τα περιστατικά από ανακοπή που καταλήγουν» Το...

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ και βράβευση του μαθητή Χαράλαμπου Αγγή

Μία εξαιρετική εκδήλωση, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων...