Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ντίνος Κλειτσιώτης: Το 1 εκατ. που δεν πήγε να ψηφίσει είναι σε αναμονή

Ημέρα:

Ντίνος Κλειτσιώτης: Ο τρόπος φορολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων πραγματικά δεν είναι δίκαιος / Ποιος ήταν ο λόγος που βιαστήκαμε να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια;

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν αρνητικό για την Νέα Δημοκρατία, καθώς έπεσε κάτω από το ψυχολογικό φράγμα του 30%. Θα πρέπει ο πρωθυπουργός προσωπικά να δει το τι έφτιαξε, γιατί υπάρχει αυτή η δυσαρέσκεια από τους πολίτες και θα πρέπει πολλά πράγματα να τα βάλει σε σωστότερη βάση».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Ντίνος Κλειτσιώτης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

«Ο τρόπος φορολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων πραγματικά δεν είναι δίκαιος. Από το ένα άκρο πήγανε στο άλλο άκρο…»

«Η φορολόγηση των επαγγελματιών με τα αντικειμενικά κριτήρια ήταν κάτι που δυσαρέστησε πολύ κόσμο κι ένας από τους λόγους της πτώσης των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας. Ναι, είπαμε ότι κάτι πρέπει να γίνει με κάποιους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι για πολλά χρόνια δεν δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα. Αλλά και αυτός ο τρόπος φορολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων πραγματικά δεν είναι δίκαιος. Από το ένα άκρο πήγανε στο άλλο άκρο. Είχα πει και παλιότερα ότι για αρκετούς επαγγελματίες τα αντικειμενικά κριτήρια είναι άδικα, κάτι που φάνηκε και στις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται αυτή τη στιγμή με νούμερα δυσβάσταχτα», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Ντίνος Κλειτσιώτης. 

«Πρέπει να βρούμε τη λύση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας – Ποιος ήταν ο λόγος που βιαστήκαμε να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια;»

«Ένα άλλο στοιχείο που έπαιξε ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα, ήταν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Πολύ βιαστήκαμε να το ψηφίσουμε. Κανένας δεν μας πίεσε, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε κανένας άλλος. Ποιος ήταν ο λόγος να δυσαρεστήσουμε μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων που στις εκλογές πήγαν τελικά στα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας κόμματα. Ο τρίτος και σημαντικότερος λόγος, είναι η μεγάλη ακρίβεια, που είναι και το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Πρέπει να βρούμε τη λύση. Ναι, μέχρι έναν βαθμό είναι και εισαγόμενη η ακρίβεια, αλλά δεν είναι μόνο εισαγόμενη. Ειδικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος είναι οικονομολόγος θα πρέπει να βρει τη λύση. Μπορεί και πρέπει να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και είμαι βέβαιος ότι πολύ πιο σοβαρά θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας», επισήμανε ακόμη ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας. 

«Είμαι βέβαιος ότι αυτό το 1 εκατομμύριο που δεν πήγε να ψηφίσει, είναι σε αναμονή. Δεν έχει απορρίψει την Νέα Δημοκρατία. Περιμένει να δει εμπράκτως αποτελέσματα…»

Ερωτηθείς τέλος για το αν πιστεύει ότι στην Νέα Δημοκρατία έλαβαν υπόψη το καμπανάκι που χτύπησε στις ευρωεκλογές, ο κ. Κλειτσιώτης απάντησε: «Νομίζω ναι και από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού φάνηκε ότι το καμπανάκι ήταν αρκετά ηχηρό. Θα ακουστεί και είμαι βέβαιος ότι αυτό το 1 εκατομμύριο που δεν πήγε να ψηφίσει, είναι σε αναμονή. Δεν έχει απορρίψει την Νέα Δημοκρατία. Περιμένει να δει εμπράκτως αποτελέσματα. Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας, στα οποία μπορούμε να διορθώσουμε πολλά απ’ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ούτως ώστε να πάμε σε επόμενες εκλογές χωρίς προβλήματα. Θέλω να πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός θα σκύψει στα προβλήματα, ώστε να ξαναπάρει μπρος η μηχανή να δουλεύει καλύτερα η κυβερνητική μηχανή και έτσι να έχουμε αποτελέσματα χειροπιαστά. Αυτά θέλει ο πολίτης».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αποφεύγουν τα πρατήρια καυσίμων

Φώτης Πούλος: Η Ελλάδα είναι μια χώρα παραγωγής φόρων,...

Δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ σχετικά με δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr

Σχετικά με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε και δημοσιεύτηκε στο site...

Τιμή και Δόξα στον Ήρωα Δ. Τσαμκιράνη

Του Κωνσταντίνου Π. Παπακοσμά* Τιμή και δόξα στον Έφεδρο Ανθυπολοχαγό...

ΑΟΚ: Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων διαρκείας

Ήρθε η ώρα να δείξουμε ποιος πραγματικά είναι ο...

Δημοπρατείται η ΒΙΙ φάση των έργων του Νέστου – Θα αρδευθούν 56.000 στρέμματα

Ύστερα από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Cosmopolis Festival 2024

Το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην...