Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής θα κερδηθεί»

Ημέρα:

Την αυτονόητη υποχρέωση όλων εφαρμογής του Συντάγματος που αναφέρει ότι «οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους», υπογράμμισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».

Μέχρι σήμερα, όπως είπε, «καμία πολιτική ηγεσία και κανείς πρωθυπουργός δεν κατάφερε να εφαρμόσει πιστά το γράμμα του Συντάγματος, διατηρώντας αναλλοίωτη μια αδικία που όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να διορθωθεί, αλλά τελικά ακόμα παραμένει εδώ. Διότι αποτελεί κοινό μυστικό ότι κάποιοι “επιτήδειοι” φρόντιζαν, με τις “πλάτες” της επίσημης Πολιτείας, να πίνουν “στην υγεία των κορόιδων”. Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα αυτές οι “πλάτες” της επίσημης Πολιτείας να σταματήσουν και όχι μόνο αυτό. Με πρωτοβουλία αυτής της Κυβέρνησης, της Νέας Δημοκρατίας και του σημερινού Πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι ανισότητες που διαιωνίζονταν όλες αυτές τις δεκαετίες λαμβάνουν τέλος και οι χρόνιες στρεβλώσεις αρχίζουν να διορθώνονται».

Στο πλαίσιο αυτό – σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης – «εντάσσονται η φιλοσοφία και το περιεχόμενο του πολύ σημαντικού αυτού σχεδίου νόμου… Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα, μία ακόμα μεταρρυθμιστική δράση προς την κοινωνική δικαιοσύνη και την καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης για το σύνολο των πολιτών… Επιδίωξή μας είναι να μην αδικήσουμε κανέναν, αλλά και να μην δεχθούμε και κανέναν να παρανομεί».

Έμφαση έδωσε στην «εισαγωγή ενός νέου και δικαιότερου συστήματος φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Δεν συζητάμε για κεφαλικό φόρο. Αντιθέτως είναι μια τομή, με βάση την κοινή λογική, στο ζήτημα της φορολόγησης των συγκεκριμένων πολιτών… Πουθενά στο νομοσχέδιο δεν αναφέρεται η οποιαδήποτε αύξηση των φορολογικών συντελεστών ή η οποιαδήποτε επιβολή νέου φόρου!… Παράλληλα, και προεκλογικά τονίζαμε ότι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αποτελεί προτεραιότητα, είχαμε μιλήσει συνδυαστικά και για την ανάγκη φορολογικής συμμόρφωσης. Αυτός ο στόχος επιχειρείται να επιτευχθεί με το παρόν σχέδιο νόμου».

Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι το ποσό των 552.000.000 ευρώ που θα συγκεντρωθεί από το νέο σύστημα φορολόγησης, «δεν θα πάει σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, αλλά θα επιστρέψει στην κοινωνία. Όσοι λοιπόν απορρίπτουν και δαιμονοποιούν το σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής να ξέρουν πως ταυτόχρονα στερούν από τους πολίτες το δικαίωμα για καλύτερες υποδομές, καλύτερη εκπαίδευση, καλύτερη υγεία, ισχυρότερη άμυνα».

Το εν λόγω φορολογικό νομοσχέδιο, σημείωσε, «έρχεται να αντιμετωπίσει δίκαια ένα χρόνιο πρόβλημα. Όσοι καλύπτονται πίσω από την στρεβλή πραγματικότητα των προηγούμενων χρόνων, με θύματα όσους δεν μπορούν να αποκρύψουν τα εισοδήματά τους, καλά θα κάνουν να ανησυχούν. Επιτέλους, υπάρχει μια σοβαρή και υπεύθυνη Κυβέρνηση, με πολιτική νομιμοποίηση, βούληση και τεχνική επάρκεια για να το πετύχει. Ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής θα κερδηθεί, είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλέξης Γούλας: Συνεχείς πιέσεις για έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων

Μέτρα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος τους θερινούς...

Γιώργος Καλαντζής για ΣΥΡΙΖΑ: «Όπου φτωχός και η μοίρα του»

«Δεν το θεωρώ υγιές αυτό που συμβαίνει με την...

Επανεκλέχθηκε στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ο Φίλιππος Αναστασιάδης

Επανεκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Παγγαίου...

Καβάλα: Αλλοδαπός είχε σιδερογροθιά

Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου 2 Μαρτίου 2024 στην...

Ανδρικό χάπι αντισύλληψης – Πώς λειτουργεί

Ένα μη ορμονικό ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα. Πειράματα υποδεικνύουν ότι...

Συμβουλές για να μην γερνάει ο λαιμός σας

Ο λαιμός είναι μια περιοχή του σώματός μας όπου...

Νέο ενδοσκοπικό σύστημα εντοπίζει τους καρκίνους με ακρίβεια 90%

Η έγκαιρη διάγνωσή τους είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για...

Μάνθος Κλεανθίδης: Έχουμε έναν πολύ δυναμικό Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου

Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 11 Μαρτίου...