Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας και τ. Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, συμμετείχε, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Ελευθερούπολης και της περιοχής του Παγγαίου από τον οθωμανικό ζυγό.
Παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, στη συνέχεια την επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του δημοτικού πάρκου.
Ακολούθως, κ. Λαζαρίδης έκανε την εξής δήλωση:
«Η 17η Οκτωβρίου 1912 αποτελεί μια ξεχωριστή ημέρα για την Ελευθερούπολη και την ιστορική διαδρομή της ευρύτερης περιοχής του Παγγαίου. Είναι η ημέρα που σηματοδοτεί την απελευθέρωση της πόλης και αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας της Μακεδονίας.
Σήμερα, τιμούμε τη μνήμη και τη θυσία εκείνων που αγωνίστηκαν για την εθνική μας ανεξαρτησία, για να μπορούν οι επόμενες γενιές να ζουν ελεύθερες, με αξιοπρέπεια και περηφάνια.
Η ιστορία του τόπου μας είναι πολύτιμη παρακαταθήκη.










