Λεωνίδας Παππάς: Η πλειονότητα των επαγγελματιών θα έχει φορολογική επιβάρυνση

Ημέρα:

Για προεκλογική εξαπάτηση των ελευθέρων επαγγελματιών, έκανε λόγο στο πλαίσιο δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στην Π.Ε. Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς, μ’ αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. 

«Μιλάμε για μία μεγάλη προεκλογική απάτη. Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά έλεγαν ότι, όχι μόνο δεν θα αυξήσουν φόρους, αλλά θα μειώσουν τους ήδη υπάρχοντες», ανέφερε αρχικά ο κ. Παππάς.

«Αφού εξασφάλισαν τη δεύτερη θητεία, αποδεικνύεται ότι εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό κι έρχονται τώρα για μία οριζόντια φοροεπιδρομή στη μεσαία τάξη, στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αυτοαπασχολούμενους…»

«Θυμίζω επίσης ότι μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, όταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. μίλησε για φορολόγηση στα μερίσματα άνω των 50.000 ευρώ, δεχθήκαμε μία οργανωμένη και συντεταγμένη επίθεση από την Νέα Δημοκρατία, αλλά και από παράκεντρα εξουσίας, κεντρικά μέσα ενημέρωσης, ότι δήθεν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. έχει κρυφή ατζέντα. Πόσοι Καβαλιώτες έχουν μερίσματα πάνω από 50.000 ευρώ; Είναι μεσαία τάξη αυτοί; Γιατί τότε έλεγαν ότι χτυπάμε τη μεσαία τάξη. Αντ’ αυτού, αφού εξασφάλισαν τη δεύτερη θητεία, αποδεικνύεται ότι εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό κι έρχονται τώρα για μία οριζόντια φοροεπιδρομή στη μεσαία τάξη, στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αυτοαπασχολούμενους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς στη συνέχεια.

«Η κυβέρνηση αναζητάει 1 δισεκατομμύριο ευρώ από 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες, τη στιγμή που και προεκλογικά και μετεκλογικά επαγγέλλεται ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος…»

«Αυτό αποτελεί πρώτα απ’ όλα ομολογία αποτυχίας στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Λέει η κυβέρνηση «το κάνω αυτό γιατί δεν μπορώ ή δεν κατάφερα να ελέγξω» κι έρχεται και βάζει οριζόντιους, κεφαλικούς φόρους για να μαζέψει 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Αναζητάει αυτό το ποσό από 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες, τη στιγμή που και προεκλογικά και μετεκλογικά επαγγέλλεται ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος. Έχει χώρο για παροχές, έχει χώρο και πολυτέλεια να μην ελέγχει τους μεγάλους και τους δυνατούς και τους επιφανείς οικονομικά αυτής της χώρας, τα καρτέλ στα καύσιμα, στην ενέργεια, στο λιανεμπόριο και στα σούπερ μάρκετ και πάει να τα πάρει από 800.000 ανθρώπους που καθημερινά κρατούν την πραγματική οικονομία όρθια με τον Φ.Π.Α., με τους φόρους, με τους μισθούς που ρίχνουν στην αγορά», συμπλήρωσε ακόμη ο πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στην Π.Ε. Καβάλας. 

«Η μεγάλη πλειοψηφία θα έχει οικονομική επιβάρυνση από 1.000 έως 3.000 ευρώ –  Είπε ψέματα ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά ότι θα καταργήσει το τέλος επιτηδεύματος…»

«Μη ξεχνάμε ότι για παράδειγμα το 60% των νέων δικηγόρων έχει οφειλές στο Ταμείο Νομικών. Το 40% των εμπόρων έχει οφειλές στον πρώην Τ.Ε.Β.Ε. Ξεχνάμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν αυτά τα ελάχιστα κέρδη που θεωρεί η κυβέρνηση. Αν ο ελεύθερος επαγγελματίας σήμερα πληρώσει τις υποχρεώσεις του, τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., την εφορία, τον υπάλληλο, το ενοίκιο, την ενέργεια, το ακριβό σούπερ μάρκετ και του μείνουν και 5.000 – 10.000 ευρώ είναι άθλος. Λέει η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο που θα έρθει οσονούπω, ότι αυτοί που έχουν καθαρά κέρδη άνω των 15.000 ευρώ, αφού πληρώσουν όλες αυτές οι υποχρεώσεις, θα έχουν ένα όφελος. Αυτοί όμως δεν είναι παρά το 5 με 10% του συνόλου των ελεύθερων επαγγελματιών. Η μεγάλη πλειοψηφία θα έχει οικονομική επιβάρυνση από 1.000 έως 3.000 ευρώ. Ο κ. Μητσοτάκης ενώ υποσχέθηκε προεκλογικά ότι δεν θα αγγίξει τη μεσαία τάξη, δεν θα αυξήσει τους φόρους, όχι μόνο τους αυξάνει, αλλά το κάνει οριζόντια. Και είπε ψέματα ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά ως προς το τέλος επιτηδεύματος που είπε θα ότι θα το καταργήσει. Το μειώνει στο 50% υπό όρους, αν αυξηθούν τα δηλούμενα εισοδήματα. Άρα μιλάμε για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος και της μεσαίας τάξης. Υπάρχουν βίντεο και σαφείς δηλώσεις του πρωθυπουργού που λέει ρητά ότι δεν θα αυξήσει τους φόρους», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Παππάς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κόβεται στο μισό για όλους τους επαγγελματίες το Τέλος Επιτηδεύματος

Στο μισό περικόπτεται το Τέλος Επιτηδεύματος για όλους από...

Η μετανάστευση και η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

του Σπύρου Μ. Κύρου Η νίκη του δεξιού Κόμματος της...

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου για το θάνατο του Μιλτιάδη Πασσαλίδη

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέστου, με την αναγγελία...

Οι εργαζόμενοι ΚΟΜΥ/ΕΟΔΥ Καβάλας ευχαριστούν τον Μακάριο Λαζαρίδη

Οι εργαζόμενοι στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ εδώ...

Συλλυπητήρια του Δημάρχου Καβάλας για τον θάνατο του Μιλτιάδη Πασσαλίδη

«Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για το γεγονός ότι...

Μ. Ρήγας, Energean: Προτεραιότητες, η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και η ενεργειακή μετάβαση

Ως κορυφαίες προτεραιότητες για τις κοινωνίες, τις οικονομίες και...

Εγκρίθηκε το έργο ανακαίνισης του νοσοκομείου Καβάλας

Ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης ενέκρινε...