Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Λεωνίδας Παππάς: Η άνοδος μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε

Ημέρα:

«Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη / Αποχή – αποδοκιμασία της Νέας Δημοκρατίας, ηττημένος και ο ΣΥΡΙΖΑ / Να ξεκινήσουμε μια πολιτική συζήτηση με τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο»

«Εμείς για άλλη μια εκλογική αναμέτρηση είμαστε στους νικητές, κερδίζουμε, αλλά κερδίζουμε πολύ λίγο, μόλις μια μονάδα. Η άνοδός μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε και περιμέναμε. Είχαμε θέσει ως στόχο τη δεύτερη θέση και άνοδο ποσοστών. Είχαμε άνοδο ποσοστών, αλλά δεν ήταν τόσο σημαντική, ώστε να καταλάβουμε τη δεύτερη θέση». 

Τα παραπάνω σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ο πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στην Π.Ε. Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς.

Αποχή – αποδοκιμασία της Νέας Δημοκρατίας – Ηττημένος και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.

«Τα συμπεράσματα που μπορεί κανείς με νηφάλιο τρόπο να βγάλει από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι τα εξής: Πρώτα απ’ όλα είναι πολύ μεγάλη η αποχή. Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη. Αυτό πρέπει να το δούμε. Κάτι τους προβληματίζει, τους απωθεί, τους εξοργίζει και δεν βρίσκουν αξιόπιστη την εκπροσώπησή τους από το πολιτικό σύστημα. Δεύτερο συμπέρασμα, η μεγάλη πολιτική ήττα για την Νέα Δημοκρατία. Χάνει περίπου το 1/3 της δύναμής της, υπάρχει αποδοκιμασία για την πολιτική και για την καθημερινότητα των πολιτών. Η ζωή μας έγινε χειρότερη κι αυτό αποτυπώθηκε. Τρίτο συμπέρασμα, πέφτει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. με έναν καινούργιο αρχηγό, είναι ηττημένος και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Παππάς. 

«Είδαμε δύο Περιφερειακές Ενότητες στην Κρήτη να «βάφονται» πράσινες, ενώ σε πολλές άλλες ήμασταν δεύτερο κόμμα. Αυτό δείχνει ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία υπό προϋποθέσεις…»

«Υπάρχει μια αναγνωρισμένη ασυμμετρία. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στην περιφέρεια είναι ψηλά, στο 16 – 17%, αλλά στα μεγάλα αστικά κέντρα, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο 10%. Ανέβηκε λίγο, αλλά εκεί έγινε η διαφορά με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αυτή η ασυμμετρία πρέπει να εξηγηθεί και να αναλυθεί. Προσωπική μου άποψη είναι ότι στα μεγάλα κέντρα παίζει σημαντικό ρόλο η τηλεόραση, καθώς εκεί δεν υπάρχει προσωπική επαφή των πολιτικών με τον κόσμο. Είμαστε αποκλεισμένοι από τα μεγάλα και κεντρικά κανάλια κι αυτό πρέπει να το δούμε, να το αντιμετωπίσουμε. Είδαμε δύο Περιφερειακές Ενότητες στην Κρήτη να «βάφονται» πράσινες, ενώ σε πολλές άλλες ήμασταν δεύτερο κόμμα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και δείχνει ότι μόνο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. μπορεί να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία υπό προϋποθέσεις. Από την άλλη υπάρχει άνοδος αντισυστημικών κομμάτων. Ανθρώπων που είναι ακροδεξιοί, αλλά αυτοί που τους ψήφισαν δεν είναι ακροδεξιοί. Πρέπει να μας προβληματίσει ότι το κόμμα του κ. Βελόπουλου είναι δεύτερο σε δήμους της Π.Ε. Καβάλας. Πηγαίνουν εκεί πιθανότατα από αντίδραση», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στην Π.Ε. Καβάλας. 

«Να ξεκινήσουμε μια πολιτική συζήτηση με τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο…»

Τέλος, για το πως θα κινηθεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. το επόμενο διάστημα, ο κ. Παππάς υπογράμμισε: «Με ψυχραιμία πρέπει να γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, να δούμε που κάναμε λάθη και να τα διορθώσουμε και νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε κάποιες πρωτοβουλίες, όπως είπε και ο πρόεδρός μας, να ξεκινήσουμε μια πολιτική συζήτηση με τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο, από τα κάτω προς τα πάνω, πρέπει να γίνει μια κουβέντα, διότι όλοι περίπου συζητάμε το ίδιο πράγμα. Αθροίζοντας δυνάμεις στον χώρο της κεντροαριστεράς υπάρχει αντίπαλος για τη Νέα Δημοκρατία, όταν δεν αθροίζουμε απέχουμε από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτός είναι ένας προβληματισμός. Σε γενικές γραμμές κρατάμε ότι και πάλι είχαμε άνοδο ποσοστών, αλλά δεν ήταν αυτή που περιμέναμε. Δεν μπορέσαμε να προσελκύσουμε αυτούς που απογοητεύτηκαν από τη Νέα Δημοκρατία και από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., αλλά έχουμε τον χρόνο μέχρι τις εθνικές εκλογές να δούμε με καθαρό μυαλό τις αιτίες».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...