Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Κώστας Μορφίδης: Αντί να κάνουμε πολιτική παράγουμε εσωστρέφεια

Ημέρα:

Κώστας Μορφίδης: Είναι μία δύσκολη περίοδος για το κόμμα μας / Στο συνέδριο βγήκε προς τα έξω ένας τσακωμός για το αν θα κάνουμε εκλογές ή όχι / Δεν θα γίνουν εκλογές με κάλπη για τα νέα τοπικά όργανα

Τον έντονο προβληματισμό του για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., εξέφρασε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας, Κώστας Μορφίδης.

«Όντως περνάμε ένα δύσκολο διάστημα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Χάσαμε μία ευκαιρία με το συνέδριο, να φέρουμε στο προσκήνιο τα θέματα της πολιτικής, αλλά και τις προτάσεις μας για το πώς μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση που αυτή τη στιγμή όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει στη χώρα και απειλεί τις ζωές μας και την καθημερινότητα μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Μορφίδης.

«Προς τα έξω βγήκε ένας τσακωμός για το αν θα κάνουμε εκλογές ή όχι – Και ενώ λύθηκαν τα όποια προβλήματα, συνεχίζουμε να περιστρεφόμαστε σε μία εσωστρέφεια…»

«Έχουμε κρίση δημοκρατίας στη χώρα κι όλα αυτά μέσα στο συνέδριο συζητήθηκαν στα τραπέζια, αλλά αντί να βγει προς τα έξω αυτή η συζήτηση βγήκε ένας τσακωμός για το αν θα κάνουμε εκλογές ή αν δεν θα κάνουμε, με την ευθύνη βεβαίως των στελεχών του κόμματος. Άρα, αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι χάσαμε αυτήν την ευκαιρία και κυρίως ότι αμέσως μετά και ενώ λύθηκαν τα όποια προβλήματα είχαν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, συνεχίζουμε να περιστρεφόμαστε σε μία εσωστρέφεια, είτε αυτό είναι μέσω δηλώσεων, είτε μέσω ενεργειών πρώην και νυν στελεχών μας», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.

«Ενώ θέλουμε να βγούμε προς τα έξω, ουσιαστικά παραμένουμε εγκλωβισμένοι σε έναν φαύλο κύκλο εσωστρέφειας και αυτό πρέπει να τελειώσει…»

«Είναι μία δύσκολη περίοδος για το κόμμα μας και γι’ αυτό πρέπει να τελειώσει η εσωστρέφεια, να τελειώσουν οι αντιφατικές δηλώσεις και οι δηλώσεις του ενός που στρέφονται εναντίον του άλλου. Με την ευκαιρία των ευρωεκλογών πρέπει να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στα προβλήματα και να έρθουμε σε επαφή με τους πολίτες, πράγμα που βλέπουμε ότι μας το ζητάνε και οι ίδιοι, να έρθουμε δηλαδή σε επαφή μαζί τους και κυρίως να ασκήσουμε μία εποικοδομητική αντιπολίτευση που θα δώσει προοπτική και στο κόμμα και στη χώρα και στους πολίτες αυτού του τόπου. Φυσικά και μας προβληματίζει αυτή η εικόνα και κυρίως μας προβληματίζει το ότι ενώ θέλουμε να βγούμε προς τα έξω, να απεγκλωβιστούμε από την εσωστρέφεια, ουσιαστικά παραμένουμε εγκλωβισμένοι σε έναν φαύλο κύκλο εσωστρέφειας και αυτό πρέπει να τελειώσει. Την ευθύνη όμως για να τελειώσει αυτή η κατάσταση την έχουν η ηγεσία, αλλά και τα στελέχη του κόμματος που πρέπει να ξεπεράσουν αυτή την περίοδο της εσωστρέφειας, να ξεπεράσουν το εγώ που έχει υπερισχύσει και να δούμε το εμείς και στο εσωτερικό του κόμματος και κυρίως απέναντι στην κοινωνία. Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές και γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει μία άλλη δυναμική και στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά και στην επικοινωνία μας με τους πολίτες», υπογράμμισε ακόμη ο Κώστας Μορφίδης.

«Δεν θα γίνουν εκλογές με κάλπη για τα νέα τοπικά όργανα – Συναινετικά θα προχωρήσει η διαδικασία…»

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και το mea culpa για τις υποθέσεις Novartis και τηλεοπτικών αδειών, αλλά και για τις εσωκομματικές διαδικασίες για τα νέα τοπικά όργανα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., ο κ. Μορφίδης επισήμανε: «Ίσως να υπάρχει ένα θέμα με το timing, αλλά πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας είπε αυτό που συζητάμε όλοι, ότι δηλαδή η διαχείριση κάποιων υποθέσεων δεν ήταν σωστή. Αν έπρεπε να ειπωθεί τώρα ή κάποια άλλη στιγμή, αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να το ξέρω. Φαίνεται ότι το timing δεν ήταν σωστό».

Τέλος όσον αφορά τις εσωκομματικές διαδικασίες, ο πρώην βουλευτής Καβάλας σημείωσε: «Η απόφαση των συνελεύσεων της Καβάλας είναι να γίνει συναινετικά η επιλογή των οργάνων, οπότε δεν θα γίνουν εκλογές με κάλπη. Ήδη έχουμε προχωρήσει στην σύσταση της Νομαρχιακής Επιτροπής, είμαστε στη φάση να βγάλουμε και τα συντονιστικά των οργανώσεων και αυτό θα γίνει μέχρι την Κυριακή (10/3) συναινετικά και όχι με κάλπη. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για το ποιος αναλαμβάνει τι».  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...