Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Κώστας Μορφίδης: Άδικη η πολιτική σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών

Ημέρα:

«Κάποιοι πρέπει να πληρώσουν τα επιδόματα που θα δώσει η κυβέρνηση και αυτοί είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες / Πολιτικό λάθος που δεν στηρίζεται στην πολιτική, αλλά σε προσωπικές απόψεις η Νέα Αριστερά»

«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι η απόδειξη πως η κυβέρνηση παραπλάνησε,  κορόιδεψε ουσιαστικά τους ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας, καθώς τους έλεγε πριν από τις εκλογές ότι δεν θα επιβάλει κανέναν νέο φόρο κι ότι θα μείωνε τη φορολογία κατά 30%, όμως λίγους μήνες μετά έκανε το ακριβώς αντίθετο».

Τα παραπάνω σημείωσε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο γραμματέας της Ν.Ε. Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., Κώστας Μορφίδης, ο οποίος πέρα από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μίλησε και για τη σύσταση σε κοινοβουλευτική ομάδα των 11 αποχωρησάντων βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., με την επωνυμία «Νέα Αριστερά».

«Κάποιοι πρέπει να πληρώσουν τα επιδόματα που θα δώσει η κυβέρνηση και αυτοί είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες…»

«Το νέο νομοσχέδιο προσθέτει φορολογικά βάρη στις πλάτες των ελεύθερων επαγγελματιών, χωρίς να το συζητήσει με κανέναν και μάλιστα με μία διάθεση, μου λείπουν αυτά τα χρήματα και πρέπει κάπου να τα βρω για να δώσω επιδόματα. Άρα λοιπόν κάποιοι πρέπει να πληρώσουν τα επιδόματα που θα δώσει η κυβέρνηση και αυτοί είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός, καμία διάθεση εξορθολογισμού των εσόδων του Κράτους που συνεχίζουν να είναι υπέρογκα σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα. Η κυβέρνηση αντί να πάρει από αυτά τα χρήματα που είναι πάρα πολλά, που κερδίζει από τον Φ.Π.Α., από την ακρίβεια, από τα καύσιμα και από το ρεύμα, ρίχνει τα βάρη στους ελεύθερους επαγγελματίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μορφίδης. 

«Η κυβέρνηση νομίζω ότι θα λάβει το μήνυμα από τους πολίτες στις ευρωεκλογές κι αυτό πρέπει να είναι ένα πολιτικό μήνυμα κι όχι ένα μήνυμα αντίδρασης…»

«Είναι μία άδικη τελείως πολιτική από την πλευρά της κυβέρνησης και νομίζω ότι η αντίδραση των ελεύθερων επαγγελματιών δείχνει το ότι καταλαβαίνουν το μέγεθος της κοροϊδίας, που είναι πάρα πολύ μεγάλο. Η κυβέρνηση νομίζω ότι θα λάβει  το μήνυμα από τους πολίτες στις ευρωεκλογές κι αυτό πρέπει να είναι ένα πολιτικό μήνυμα κι όχι ένα μήνυμα αντίδρασης, όπως είδαμε και τελευταία στις εθνικές εκλογές, με μια αντίδραση η οποία πηγαίνει στα χαμένα και σε κόμματα που περισσότερο προσομοιάζουν με τρολ παρά με πολιτικές παρατάξεις, οι οποίες μπορούν να παράγουν πολιτική. Άρα λοιπόν η δική μας δουλειά και των κομμάτων που βλέπουν σοβαρά την πολιτική και θέλουν να προσφέρουν στον τόπο, είναι ότι η αντίδρασή μας να είναι πολιτική, η σχέση μας με τον κόσμο να είναι τέτοια που να μπορούμε να εξηγήσουμε τις θέσεις μας και να καταδείξουμε το πόσο άδικη και επικίνδυνη είναι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας», συμπλήρωσε σχετικά ο γραμματέας της Ν.Ε. Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. 

Για τη Νέα Αριστερά: «Εμείς πιστεύουμε ότι είναι λάθος η επιλογή τους. Είναι ένα πολιτικό λάθος που δεν στηρίζεται στην πολιτική, αλλά σε προσωπικές απόψεις…»

Όσον αφορά τέλος την Νέα Αριστερά, ο Κώστας Μορφίδης, σχολίασε: «Επιλογές κάνουν. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι λάθος η επιλογή τους. Είναι ένα πολιτικό λάθος που δεν στηρίζεται στην πολιτική, αλλά σε προσωπικές απόψεις. Πιστεύουμε ότι στο μέλλον κι όταν αποδειχθεί το λάθος των επιλογών τους θα βρεθούμε ξανά. Αυτό που θα έπρεπε να μας ενώνει στο οποίο είμαστε σταθεροί και θα παλέψουμε για αυτό είναι οι ανάγκες του ελληνικού λαού και το πως εμείς θα τις υπηρετήσουμε από όποια θέση έχουμε στο πολιτικό σύστημα. Σίγουρα η δημοσκοπική καταγραφή της Νέας Αριστεράς θα αφορά τον ΣΥ,ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., αλλά η τελική καταγραφή και αυτή που θα κρίνει όλους μας, είναι η κάλπη των ευρωεκλογών, γιατί οι δημοσκοπήσεις πέραν από μία απεικόνιση, αποτελέσματα δεν μπορούν να φέρουν».  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...