Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Χαρά Κεφαλίδου: Ομολογία αδιεξόδων το κλίμα αισιοδοξίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση

Ημέρα:

«Το κλίμα αισιοδοξίας που προσπαθεί η κυβέρνηση με νύχια και με δόντια να καλλιεργήσει, είναι απλά μια ομολογία των αδιεξόδων στα οποία έχει περιέλθει. Η διαπραγμάτευση γίνεται για τη διαπραγμάτευση, κάθε ημέρα που περνά βαραίνει όλο και περισσότερο το πράγμα και η συμφωνία που όλο… κλείνει παραμένει ορθάνοιχτη», τόνισε με δηλώσεις της στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, η βουλευτής Δράμας της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», Χαρά Κεφαλίδου.

«Θα έπρεπε τουλάχιστον από τα δυο χρόνια διακυβέρνησης τους, να έχουν αντιληφθεί και ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του που διαπραγματεύονται, ότι τα μέτρα που δεν τα δέχεσαι την ώρα που σου τα προτείνουν, θ’ αναγκαστείς να τα ψηφίσεις αργότερα και θα είναι και πιο επώδυνα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η βουλευτής Δράμας.

Καταστροφικό το μη κλείσιμο της αξιολόγησης για κοινωνία, αγορά και οικονομία

Η Χαρά Κεφαλίδου τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης είναι καταστροφική, κάτι που αποτυπώνεται καθημερινά στην αγορά, την κοινωνία και την οικονομία.

«Αυτό που θα γίνει στο τέλος, νομίζω το γνωρίζουμε όλοι, γιατί το 2015 ήταν μια ιστορία που με σκληρό τρόπο ζήσαμε για το πώς κατέληξε η «περήφανη διαπραγμάτευση» και κάπως έτσι, χωρίς να έχει βέβαια όλα τα στοιχεία του 2015, δείχνει και η διαδικασία που ακολουθείται τώρα να προχωρά, δηλαδή έχουμε αναβολή στην αναβολή, διαπραγμάτευση πάντα «περήφανη», αλλά χωρίς ουσία κι όλα τα μέτωπα ανοιχτά. Ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος τον Μάιο του 2016 είχε πει «αν δεν έχουμε κλείσει μέχρι τέλος Μαϊου καήκαμε». Ο κ. Τσίπρας μας έλεγε για Δεκέμβριο του 2016, για μια αξιολόγηση που έπρεπε να τελειώσει τον Φεβρουάριο του 2016, όμως σήμερα τρενάρει κι αυτό είναι καταστροφικό. Το ζούμε καθημερινά στην αγορά, στην κοινωνία και στην οικονομία», ανέφερε η βουλευτής Δράμας.

«Ο πρωθυπουργός μιλούσε για ανάπτυξη, ενώ είχαμε ύφεση! Αυτά τα πράγματα είναι τραγικά…»

«Αυτήν την αβεβαιότητα, την έλλειψη ρευστότητας κι όλο αυτό το θολό τοπίο, δεν το διευκολύνουν καθόλου οι δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων και του κ. Τσίπρα, ο οποίος έφτασε σε σημείο να αγνοεί τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, αυτά δηλαδή που η ΕΛ.ΣΤΑΤ. ανακοίνωσε. Μιλούσε για ανάπτυξη και είχαμε ύφεση! Αυτά τα πράγματα είναι τραγικά. Δεν νομίζω ότι συμβαίνουν σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου να είναι ο πρωθυπουργός σε ένα κλίμα αισιοδοξίας και εθνικής υπερηφάνειας για το πόσο καλά τα πάμε και να αγνοεί την πραγματική εικόνα της καθημερινότητας των πολιτών», συμπλήρωσε σχετικά η κ. Κεφαλίδου.

«Το βλέποντας και κάνοντας του κ. Τσίπρα από eurogroup σε eurogroup, μάλλον δεν του βγαίνει»

Ερωτηθείσα αναφορικά με ποια πιστεύει ότι θα είναι η τελική έκβαση με την αξιολόγηση, η βουλευτής της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» απάντησε: «Πραγματικά δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτό που διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή ο κ. Τσίπρας. Διαπραγματεύεται το ασφαλιστικό, το αφορολόγητο, τις ομαδικές απολύσεις; Τι διαπραγματεύεται; Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι θεσμοί σηκώθηκαν κι έφυγαν. Είπαν κι ένα καλό λόγο, για να μπορέσει να υπάρξει μια ισορροπία, σε δευτερεύοντα θέματα, όπως είναι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός. Η οικονομία όμως, λόγω της αβεβαιότητας, έχει πληγεί βαριά. Προφανώς η κυβέρνηση έχει βάλει κάποιες «κόκκινες» γραμμές, αλλά όπισθεν ολοταχώς, γιατί δεν δείχνει ότι μπορεί να υπάρξει κλείσιμο της αξιολόγησης με τις γραμμές που έχουν βάλει. Δεν ξέρουμε με τι μέτρα θα γίνει όλο αυτό, ενώ από την άλλη έχουμε μια τρόικα που ξεκαθάρισε ότι δεν κάνει πίσω σε τίποτα, ότι τα μέτρα θα παρθούν, θα είναι σκληρά. Μάλιστα δείχνει ότι συμφωνεί απόλυτα με το Δ.Ν.Τ., διότι θέλουν αυτό να παραμείνει στο πρόγραμμα. Το ίδιο το Ταμείο δηλώνει ότι έχει πολλή δουλειά ακόμη, προκειμένου να μπορέσει να συμφωνήσει και να κλείσει. Η πολιτική διαπραγμάτευση για την οποία μας μιλά ο κ. Τσίπρας, αυτό το βλέποντας και κάνοντας από eurogroup σε eurogroup, μάλλον δεν του βγαίνει. Στην προσπάθεια να έχουμε κάπως έστω και μια τεχνική συμφωνία, πάμε να κάνουμε σαλαμοποίηση του προβλήματος, κομματάκι – κομματάκι να συμφωνήσουμε σε αυτά που μπορούμε και ν’ αφήσουμε για αργότερα τα μεγάλα και σημαντικά. Όμως αυτό δείχνει να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα λύνει. Σε όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση δεν μας έχει απαντήσει μέχρι σήμερα».

«Τα δυο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΑΝ.ΕΛ. έχουν γυρίσει την ελληνική οικονομία μια δεκαετία πίσω»

Σε ερώτηση τέλος για το πώς κρίνει τα δυο χρόνια, στην διάρκεια των οποίων η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. είναι στην εξουσία, η κ. Κεφαλίδου απάντησε: «Αυτά τα δυο χρόνια, όχι μόνο έχουν πάει χαμένα, αλλά έχουν γυρίσει την ελληνική οικονομία μια δεκαετία πίσω. Η προσπάθεια που γίνεται είναι να μπορέσουμε μετά από επώδυνα μέτρα 9 δισεκατομμυρίων ευρώ από το 3ο μνημόνιο και τα νέα μέτρα που θα έρθουν ως ένα 4ο μνημόνιο που κανείς δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να έχει εκτίμηση και να πει με σιγουριά για τι ποσό μιλάμε και αν καταφέρουμε να μείνουμε όρθιοι, να φτάσουμε κάποια στιγμή στην κατάσταση που παρέδωσε την ελληνική οικονομία στον κ. Τσίπρα η διακυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου στο τέλος του 2014. Αν αυτό δεν είναι όπισθεν ολοταχώς, αν αυτό δεν είναι εξαθλίωση, δεν ξέρω τι άλλο είναι».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Κωνσταντίνος Γερακίνης υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Γιάννη Εριφυλλίδη

Ο Κωνσταντίνος Γερακίνης συστρατεύεται ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με...

Οι πρώτοι 30 υποψήφιοι του Χαράλαμπου Χρυσανίδη

Από τον συνδυασμό «ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ» του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων (23/6 – 10/9/2023)

Με σκηνικό το εμβληματικό κτήριο του δημαρχείου, το βράδυ...

ΔΕΥΑΚ: Ξεκίνησε ο καθαρισμός των δεξαμενών της Καβάλας

Με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ. η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, ξεκίνησε τον...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...