Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Iορδάνης Χοροζίδης: Θετική η διατήρηση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων

Ημέρα:

spot_img

Θετική χαρακτηρίζει ο γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Καβάλα, Ιορδάνης Χοροζίδης, την απόφαση να διατηρηθούν και οι δυο κοινοβουλευτικές ομάδες της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» και του «Ποταμιού», υπό έναν κοινό αρχηγό, έως τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Στη συμφωνία αυτή προχώρησαν Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεμαχίας των εννέα υποψηφίων για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (30/10), στην Ε.Ρ.Τ.

Η απόφαση εδράζεται στη διατήρηση των ενισχυμένων προνομίων που θα προσφέρουν στην ενιαία παράταξη οι δυο κοινοβουλευτικές ομάδες

Όπως τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, προέβη στην αντίστοιχη συμφωνία με την Φώφη Γεννηματά, προκειμένου η ενιαία παράταξη να διατηρήσει τα ενισχυμένα προνόμια που θα της προσφέρουν οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες κατά την άσκηση αντιπολίτευσης στη Βουλή. Η συγκεκριμένη άποψη φαίνεται πάντως να προκαλεί τη διαφωνία των άλλων υποψηφίων, που μιλούν για την ανάγκη άμεσης ενοποίησης των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων. Στο επίκεντρο του πρώτου debate των υποψηφίων, βρέθηκαν διαφωνίες κυρίως για τις μετεκλογικές συνεργασίες και την ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, της «ΔΗ.ΣΥ.» και του «Ποταμιού», αλλά και συμφωνία για ενότητα και κοινή πορεία, ώστε η χώρα να προχωρήσει πέραν του λαϊκισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και της πελατειακής συντηρητικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, όπως ειπώθηκε.

«Με τη δύναμη που θα έχει ο αρχηγός θα βοηθηθεί η παράταξη συνολικά στην προοπτική της»

«Η απόφαση αυτή είναι στη σωστή κατεύθυνση, διότι ο κόσμος πρέπει πια να αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει κάτι που να διαχωρίζει τον αγώνα μας για την επανένωση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης κι αυτό πρέπει να γίνεται διακριτό από όλες τις πλευρές. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ τη χθεσινή συζήτηση ιδιαίτερα ευνοϊκή για τη δημοκρατική παράταξη, διότι έδειξε το επίπεδο των εξεχουσών προσωπικοτήτων του χώρου μας να κάνουν έναν πολιτισμένο διάλογο με θέσεις, προτάσεις και προοπτική. Βέβαια κάθε δημοκρατικός πολίτης θα δει κάποιων από αυτούς σαν ήλιο μεταξύ των υπολοίπων αστεριών. Με τη δύναμη που θα έχει ο αρχηγός θα βοηθηθεί η παράταξη συνολικά στην προοπτική της», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο Ιορδάνης Χοροζίδης.

«Οι υποψήφιοι αρχηγοί δίνουν πράγματι σημασία στην Καβάλα»

Ερωτηθείς για το αν το ικανοποιεί το γεγονός ότι πολλοί εκ των υποψηφίων αρχηγών της Κεντροαριστεράς, πέρασαν ή θα περάσουν από την Καβάλα, ο κ. Χοροζίδης, απάντησε: «Οι υποψήφιοι αρχηγοί δίνουν πράγματι σημασία στην Καβάλα. Πολλοί εκ των υποψηφίων επισκέφθηκαν και θα επισκεφθούν την περιοχή μας. Το ότι η Καβάλα είναι μέσα στις περιοχές που επισκέπτονται, οφείλεται στο ότι ο λαός της έχει το επίπεδο που μπορεί κανείς να διαλεχθεί και να πάρει μαζί του κάποιες σκέψεις. Αυτό το έχει αποδείξει η Καβάλα κι από την άλλη μεριά κρατά κι ένα ποσοστό καλό για τα ελληνικά δεδομένα, ξεπερνώντας τον μέσο όρο».

«Η θέση μας μπορεί να είναι η δεύτερη κι όχι η τρίτη…»

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν την «Δημοκρατική Συμπαράταξη» να ανεβοκατεβαίνει στην τρίτη θέση, ο Ιορδάνης Χοροζίδης επισήμανε: «Με την κατάκτηση της ενότητας που χρειάζεται ο χώρος, το παιχνίδι για μας δεν θα αφορά την τρίτη θέση. Πρέπει να υπάρχουν ομοειδή ποσοστά με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η θέση μας μπορεί να είναι η δεύτερη κι όχι η τρίτη. Θεωρούμε ότι είναι ένας εφικτός στόχος, διότι ο κόσμος μας είναι πολύς, απλά μέσα από τον πολυκερματισμό δεν είχε τον τρόπο να εκφραστεί, δεν είχε το σημείο αναφοράς του».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...