Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Δημήτρης Παπουτσής: Ήμουν παρών σε δύσκολες εποχές και σκληρούς αγώνες

Ημέρα:

«Έχω παλιώσει υπερασπιζόμενος δύσκολους αγώνες και ιστορικές αλήθειες και ποτέ επιδιώκοντας να εξασφαλίσω πρωτιές που θα μου έδιναν αρμοδιότητες εξουσίας ή θα ικανοποιούσαν οποιεσδήποτε αυτάρεσκες και εγωπαθείς προσωπικές μου φιλοδοξίες και επιδιώξεις».

Κάλεσμα στους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας, να ψηφίσουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, απηύθυνε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Δημήτρης Παπουτσής.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι είναι εφικτός ο στόχος το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να εκλέξει βουλευτή στην Π.Ε. Καβάλας στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ενώ προέβλεψε ότι το ποσοστό του κόμματος στην Π.Ε.Κ. θα είναι υψηλότερο από αυτό που θα λάβει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Επικράτεια.

Ποιο είναι το μήνυμά σας στους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας, ενόψει των εκλογών της Κυριακής και γιατί να επιλέξουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ.;

«Να επιλέξουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ., γιατί έχει αποδείξει τα τελευταία 15 χρόνια, ότι είναι η υπεύθυνη εκείνη πολιτική δύναμη, που είναι πλησιέστερα στην αλήθεια όσο καμιά άλλη. Να επιλέξουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ., μια παράταξη που σέβεται τις μεγάλες ανάγκες και προτεραιότητες της χώρας, αλλά ταυτόχρονα και τα μεγάλα προτάγματα που μας αφορούν ως πατρίδα, ως κοινωνία, ως πολίτες. Ο δημόσιος λόγος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. φέρει την υπογραφή του και ζητά τη σύγκριση στο διάβα του χρόνου με το τι έλεγαν και τι έπραξαν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις. Τι λέγαμε χθες, τι λέγαμε στη συνέχεια, ανεξάρτητα αν ήμασταν αντιπολίτευση ή κυβερνώσα παράταξη, μικρή ή μεγάλη ως προς την απήχησή μας εκλογικά πολιτικά δύναμη. Ας μας συγκρίνουν οι πολίτες και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Τι έλεγαν στα χρόνια που ήθελαν να «σκίσουν τα μνημόνια με έναν νόμο κι ένα ένα άρθρο», τι έλεγαν με τα «Ζάππεια» τους, τι έλεγαν στη συνέχεια με το «ουδείς αναμάρτητος» ή το «είχαμε και εμείς τις δικές μας αυταπάτες». Τι έλεγαν όταν υποστήριζαν με ένα ψευδεπίγραφο δίλημμα και ένα ερώτημα που κανείς δεν θυμάται σήμερα σε ένα παρ’ ολίγον καταστροφικό δημοψήφισμα, που οι ίδιοι μέσα σε ένα 24ωρο έκαναν το «όχι» «ναι».

Γιατί να επιλέξει ο πολίτης της Π.Ε. Καβάλας τον Δημήτρη Παπουτσή;

«Ο πολίτης ξέρει πολύ καλά για το εάν και ποιους πρέπει να επιλέξει κάθε φορά. Τον Δημήτρη Παπουτσή θα μπορούσε κάλλιστα να τον επιλέξει γιατί είναι ένα στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που ήταν πάντα παρών, υπερασπιζόμενος τις επιλογές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε δύσκολες εποχές και σκληρούς πολιτικούς αγώνες. Ο Δ. Παπουτσής δεν ήταν υποψήφιος ποτέ όταν η θάλασσα ήταν «γιαούρτι» και δεν ήταν υποψήφιος πότε έχοντας εξασφαλισμένη εκ των προτέρων ή βέβαιη την εκλογή του ή την επανεκλογή του κάθε φορά. Ήταν υποψήφιος και παρών μόνο στα δύσκολα, γιατί ήθελε να υπερασπιστεί τις ιστορικές μας αλήθειες αυτές που αφορούσαν στα δίκαια της πατρίδας και της μεγάλης παράταξής μας. Να ψηφίσουν τον Δημήτρη Παπουτσή γιατί έχει την τιμή να έχει παλιώσει, αλλά έχει παλιώσει υπερασπιζόμενος δύσκολους αγώνες, αυτές τις ιστορικές αλήθειες και ποτέ επιδιώκοντας να εξασφαλίσει πρωτιές που θα του έδιναν αρμοδιότητες εξουσίας ή θα ικανοποιούσαν οποιεσδήποτε αυτάρεσκες και εγωπαθείς προσωπικές του φιλοδοξίες και επιδιώξεις».

Πόσο εφικτός είναι ο στόχος εκλογής βουλευτή σας στην Π.Ε. Καβάλας; Θεωρείτε ότι αυτός μπορεί να είστε εσείς; 

«Είναι αρκετά πιθανό να εκλέξουμε βουλευτή στις εκλογές που ακολουθούν σε λίγες μέρες. Αυτό θα είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα που ταυτόχρονα θα είναι και επίτυεγμα του αγώνα που δίνουμε στην Π.Ε. Καβάλας. Προσωπικά με ενδιαφέρει με το αποτέλεσμα αυτό να στέφεται με επιτυχία η προσπάθεια που κάνει το ίδιο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και λιγότερο η πιθανότητα προσωπικής μου επιτυχίας. Προσωπικά δίνω αυτόν τον αγώνα με ψυχολογία νικητή σε κάθε περίπτωση, έτσι όπως άλλωστε έδωσα και τους προηγούμενους αγώνες, όπως και αυτόν του 2019 με πρόεδρό μας την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και πάλι σε δύσκολες εποχές, ανάμεσα σε Συμπληγάδες των δυο μονομάχων. Δώσαμε και το 2019 τον αγώνα και μάλιστα όταν υπήρχαν αρκετοί τότε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. που με πολύ διακριτικό και υπονομευτικό τρόπο διέδιδαν ένα επιχείρημα που έλεγε ότι αφού δεν βγάζουμε βουλευτή στην Καβάλα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., να στηρίξουμε ένα «δικό» μας παιδί του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να το βγάλουμε βουλευτή στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και αυτό έγινε κατορθωτό κυρίως από μια τέτοια πρακτική που βέβαια δεν αφορούσε αυτούς που αγωνιστήκαμε για το ΠΑ.ΣΟ.Κ.».

Όσον αφορά τα ποσοστά του κόμματός σας, ποια θα είναι αυτά;

«Εκτιμώ βάσιμα ότι το ποσοστό που θα έχουμε στην Π.Ε. Καβάλας θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που θα λάβουμε στο σύνολο της Επικράτειας. Θα είναι αρκετά υψηλό».

Ποιος είναι ο ρόλος που θα διαδραματίσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την 22α Μαϊου; Υπάρχει πιθανότητα αν βγαίνουν τα κουκιά να δούμε συγκυβέρνηση με τη συμμετοχή σας είτε με τη Νέα Δημοκρατία είτε με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;

«Με βάση τη διαφαινόμενη αποδοχή των κομμάτων από τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις θεωρώ απίθανο να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Ο κ. Μητσοτάκης θα θελήσει με κάθε τρόπο να πάμε σε δεύτερες εκλογές και με αυτήν την έννοια να πιέσει ή να εκβιάσει μια μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αφού θα μπορεί να εκμεταλλευτεί το bonus των εδρών αν είναι πρώτο κόμμα. Κάτι ανάλογο θα γίνει και από την πλευρά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του κ. Τσίπρα. Θέση μας είναι ότι δεν θα στηρίζαμε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό Τσίπρα ή Μητσοτάκη. Επιμένουμε σε αυτό και μάλιστα λέω το εξής: ήταν οι ίδιες αυτές πολιτικές δυνάμεις ζητούσαν το 2011 την κεφαλή επί πίνακι ενός εκλεγμένου πρωθυπουργού της χώρας που απολάμβανε της ψήφου εμπιστοσύνης που του είχε παρασχεθεί τρεις φορές. Είχε ο Γ. Παπανδρέου τη δεδηλωμένη κι όμως οι πολιτικές δυνάμεις που πείστηκαν εκ των υστέρων να στέρξουν σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, απαιτούσαν να μην είναι πρωθυπουργός, ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας. Ο κ. Παπανδρέου προσέφερε την πρωθυπουργία σε τρίτο πρόσωπο κοινής αποδοχής, παραιτήθηκε για να οριστεί ο κ. Παπαδήμος πρωθυπουργός. Αυτοί που τότε ζητούσαν την παραίτηση του εκλεγμένου Έλληνα πρωθυπουργού δεν μπορούν σήμερα να μυξοκλαίνε επειδή ο κ. Ανδρουλάκης τους λέει ότι δεν θα στηρίξουμε κάποιον που έχει σχετική πλειοψηφία στη Βουλή».

Τι εισπράττετε τέλος από τη μέχρι σήμερα επαφή σας με τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας;

«Για τον χώρο μας και για εμένα περισσότερο που έχω την τιμή να περιδιαβαίνω αυτόν τον τόπο για δεκαετίες αλλά και σήμερα από γωνιά σε γωνιά, εισπράττω ευγένεια, καλοσύνη, καταδεκτικότητα και θέληση να με δουν, να με ακούσουν, να συζητήσουν μαζί μας. Θέτουν ερωτήματα, εκφράζουν μια αγωνία, αλλά και μια επιθυμία να ακούσουν τις θέσεις μας αναφορικά με τα προτάγματα για την πορεία της χώρας, ποια είναι τα ενδεχόμενα για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με σκοπό να αποφύγουμε σενάρια ακυβερνησίας. Όμοια αυτής της ευγένειας δεν έχουμε συναντήσει από το 2009 και μένει να τη μετουσιώσουμε αυτή σε ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα. Η καλή διάθεση και η αγάπη του κόσμου μέχρι να μετουσιωθεί σε εκλογικό αποτέλεσμα υπάρχει μια απόσταση και μένει στην πράξη αυτό να γίνει κατορθωτό. Προτρέπω τους συμπολίτες μου να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν σε κάθε περίπτωση, εκφράζοντας την προτίμησή τους σε ένα δημοκρατικό κόμμα γιατί η συμμετοχή είναι προϋπόθεση δημοκρατίας. Όσοι περισσότεροι συμμετέχουν και στηρίζουν μια κορυφαία διαδικασία όπως οι εκλογές, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η απήχηση της κυβέρνησης που θα προκύψει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η μείωση φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη»

Επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο ιχθυοπωλείο του Αλιευτικού...

Σεισμός στη Βουλγαρία έγινε αισθητός στην Καβάλα

Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις...

Συλλυπητήρια του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για τον Θόδωρο Ταβλαρίδη

Τη βαθύτατη του θλίψη για τον θάνατο του χειρούργου...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...