Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια η Αναστασία Μιρλή

Ημέρα:

spot_img

Δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια στις εκλογές του Ιουνίου η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καβάλας Αναστασία Μιρλή. Όπως αναφέρει η ίδια σε ανοιχτή επιστολή, οι λόγοι είναι οικογενειακοί και… γραφειοκρατικοί.

Υπενθυμίζεται ότι και η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καβάλας Αθηνά Παναγιωτίδου έχει δηλώσει ότι αποχωρεί από τον πολιτικό στίβο και ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια στις εκλογές του Ιουνίου

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της αποχώρησης Μιρλή από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καβάλας, έχει ως εξής:

«Το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου ήταν εξαιρετικά σκληρό για όλους εμάς που πιστεύουμε στην προοδευτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Άμεσα μπήκαμε στη διαδικασία να ερμηνεύσουμε το αποτέλεσμα και να χαράξουμε νέα στρατηγική για το πως θα περάσουμε το πρόγραμμα και τις θέσεις μας εκεί που δεν έφτασαν ή δεν έγιναν κατανοητά.

Όσον αφορά τη σταυροδοσία, το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα τιμητικό για το πρόσωπο μου. Η απόφαση μου να συνεχίσω να μάχομαι για αυτά που πιστεύω και για το καλό των πολλών, θα ήταν η ίδια ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Φυσικά η σημαντική στήριξη που έλαβα από μεγάλο αριθμό συμπολιτών μου, αποτελεί επιπλέον κίνητρο για να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης τους και να συνεχίσω να αγωνίζομαι.

Δυστυχώς, η μεγάλη μου επιθυμία να συνεχίσω να αγωνίζομαι μέσα από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τορπιλίζεται από γραφειοκρατικές/νομοθετικές στρεβλώσεις που αφορούν τον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης στον οποίο εργάζομαι.

Ο νόμος απαγορεύει να υπάρχουν υπηρεσιακές μεταβολές (αλλαγές ή οριστικές τοποθετήσεις ή μεταθέσεις κλπ.) εντός προεκλογικής περιόδου. Το ΣτΕ, με απόφαση του σε αυτή την προεκλογική περίοδο, για πρώτη φορά στα χρονικά, έδωσε εξαίρεση προκειμένου να προχωρήσουν αυτές οι διαδικασίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πιεστούν όσοι συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία ως υποψήφιοι βουλευτές, καθώς η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία θέτει σε κίνδυνο την απόκτηση οργανικής θέσης, δηλαδή σταθερής τοποθέτησης. Ως άμεση συνέπεια, όσοι εκπαιδευτικοί είμασταν υποψήφιοι βουλευτές, είτε επιστρέφουμε στην εργασία μας και δεν συμμετέχουμε στην επόμενη εκλογική διαδικασία, είτε χάνουμε την δυνατότητα σταθερής τοποθέτησης, την οποία έχουμε κερδίσει μέσω μοριοδότησης και μένουμε στη διάθεση της εκάστοτε Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, η οποία μπορεί να μας τοποθετήσει όπου επιλέξει.

Είναι εύκολα αντιληπτό πως οι συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης στον οικογενειακό προγραμματισμό των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών μπορεί να είναι ιδιαίτερα δυσβάσταχτες. Εγώ, ως νεοδιόριστη εκπαιδευτικός και μονογονέας δύο μικρών κοριτσιών, ήδη αναγκάζομαι να διαμένω στην Καβάλα και να ταξιδεύω καθημερινά στην Ασπροβάλτα για να διδάξω στο Γενικό Λύκειο στο οποίο είμαι τοποθετημένη προσωρινά. Αυτή η τοποθέτηση, η οποία επιτυγχάνεται μέσω της μοριοδότησής μου, δεν θα οριστικοποιηθεί αν είμαι υποψήφια και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, με αποτέλεσμα να μπορεί η αρμόδια Δ/νση να με τοποθετήσει σε περιοχές μέχρι και 170 χλμ μακρύτερα.

Συνεπώς, οι οικογενειακές μου ανάγκες με υποχρεώνουν να υποχωρήσω σε αυτή την αρνητική πρόβλεψη και να μη συμμετέχω στη διαδικασία των δεύτερων εκλογών ως υποψήφια.

Αυτή η εξέλιξη λήφθηκε μετά από πολλή σκέψη και έντονη εσωτερική διαμάχη και με έχει κάνει να πεισμώσω ακόμη περισσότερο για την μάχη της επόμενης κάλπης. Μπορεί να κάνω ένα βήμα πίσω αναφορικά με την υποψηφιότητά μου, αλλά δεν κάνω χιλιοστό πίσω αναφορικά με τον αγώνα που θα δώσω για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ανακτήσει τα ποσοστά του, όσο κι αν παλεύουν κάποιοι να τον βάλουν στο χρονοντούλαπο. Για μένα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πάνω από προσωπικές φιλοδοξίες και η στήριξη του είναι συνώνυμη με τη δικαιοσύνη για τους πολλούς».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...