Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μπάμπης Δράκος: Το κοντέρ θα ξεκινήσει από το μηδέν

Ημέρα:

spot_img

«Δεν πρέπει να υπάρξει επ’ ουδενί αποσυσπείρωση του κόμματος, να μην υπάρχει αλαζονεία, αλλά ενότητα / Δεν περίμενα αυτό το εύρος της διαφοράς / Οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά δεν μας αφορούν»

«Το κοντέρ θα ξεκινήσει από το μηδέν. Κανένας μας δεν θεωρεί ότι κρίθηκε η αυτοδυναμία από τις εκλογές της 21ης Μάϊου. Η αυτοδυναμία θα κριθεί σε νέα κάλπη. Κι αυτό απαιτεί να μη λείψει κανένας, αλλά να πάρουμε τους ψηφοφόρους της προηγούμενης Κυριακής. Χρειάζεται να είμαστε ακόμη περισσότεροι στη νέα κάλπη, για να υπάρχει μια ξεκάθαρη και ισχυρή νέα εντολή».

Τα παραπάνω υπογράμμισε με έμφαση, στο πλαίσιο δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Δράκος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαϊου, αλλά και αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών του Ιουνίου. 

«Δεν πρέπει να υπάρξει επ’ ουδενί αποσυσπείρωση του κόμματος – Να μην υπάρχει αλαζονεία, αλλά ενότητα – Η έπαρση δεν φέρνει καλά αποτελέσματα…»

«Γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στο ότι δεν πρέπει να υπάρξει επ’ ουδενί αποσυσπείρωση του κόμματος. Να μην υπάρχει αλαζονεία, αλλά ενότητα, ταπεινότητα και σεμνότητα. Αυτό γιατί γνωρίζουμε ότι η έπαρση δεν φέρνει καλά αποτελέσματα», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για το αν τον «φοβίζει» μια πιο χαλαρή ψήφος στις εκλογές του Ιουνίου, αλλά και ένα μεγαλύτερο ποσοστό αποχής, λόγω του θα βρισκόμαστε εν μέσω θέρους, ο κ. Δράκος επισήμανε: «Πάντοτε συμβαίνει αυτό το καλοκαίρι, ειδικότερα στις νεότερες ηλικίες. Γι’ αυτό λέω ξανά ότι η αποσυσπείρωση είναι το κύριο που πρέπει να δούμε. Αυτό όμως και σε τοπικό επίπεδο το γνωρίζουμε, έχουμε δυνάμεις, ξέρουμε τους τρόπους, έχουμε στόχους, έχουμε και τα μέσα. Συνήθως στο «φίνις» είμαστε πιο δυνατοί έναντι άλλων. Νομίζω αυτό θα ισχύσει και τώρα».

«Ήταν ένα θριαμβευτικό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία και παράλληλα μια συντριπτική ήττα του λαϊκισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, ο Μπάμπης Δράκος τόνισε χαρακτηριστικά: «Ήταν ένα θριαμβευτικό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία και παράλληλα μια συντριπτική ήττα του λαϊκισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Οι πολίτες, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, απέδειξαν ότι θέλουν μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Όταν έχεις μια διαφορά 20 ποσοστιαίων μονάδων, νομίζω ότι δεν υπάρχει Έλληνας που να μην καταλαβαίνει ότι οι πολίτες θέλουν κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό έδειξαν οι εκλογές την προηγούμενη Κυριακή. Οι πολίτες επέλεξαν τη σταθερότητα».

«Δεν περίμενα αυτό το εύρος της διαφοράς – Οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά δεν μας αφορούν…»

Ερωτηθείς για το αν περίμενε αυτό το εύρος της διαφοράς, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: «Όχι, δεν περίμενα αυτό το εύρος της διαφοράς. Η αλήθεια είναι αυτή. Αλλά φαίνεται ότι η μετριοφροσύνη, το κατέβασμα του κεφαλιού, η ανάδειξη του προγράμματός μας, έναντι του λαϊκισμού και της αλαζονείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Και αυτό το απέδειξαν και οι ψηφοφόροι που δεν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές (2019) τη Νέα Δημοκρατία. Επίσης και οι μικρές ηλικίες που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις ανακατατάξεις στην Κεντροαριστερά, ο κ. Δράκος ανέφερε: «Αυτό δεν αφορά την Κεντροδεξιά. Η Κεντροαριστερά έχει τα δικά της προβλήματα, ας τα λύσει μόνη της. Εμείς προχωράμε και βλέπουμε μόνο μπροστά».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...