Αγωνία από μέλη και στελέχη για την ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ημέρα:

Κώστας Μορφίδης: Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες που έχουν ψηφίσει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. / Αυτή η κατάσταση κάνει κακό στο κόμμα / Το αν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης θα το δούμε τις επόμενες ημέρες

«Υπάρχει αγωνία από όλους μας, από τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος, βλέποντας αυτήν την κατάσταση, η οποία πραγματικά έχει ξεφύγει μετά τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου. Αντί να υπάρξει μία νέα εκκίνηση, όπως όλοι περιμέναμε μετά την εκλογή του νέου προέδρου, έχουμε μπει σε έναν κύκλο νέας εσωστρέφειας».

Τα παραπάνω υπογράμμισε, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο γραμματέας και μέλος του οργανωτικού γραφείου της Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. στην Καβάλα, Κώστας Μορφίδης, μ’ αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

«Αυτή η κατάσταση το μόνο που κάνει, είναι να κάνει κακό στο κόμμα και φυσικά να στερεί τη χώρα από την αξιωματική αντιπολίτευση…»

«Παράλληλα, έχει ανοίξει και ένας κύκλος αλληλοκατηγοριών από στελέχη, τα οποία είναι ιστορικά, με μεγάλη εμπειρία και έχουν το μυαλό για να καταλάβουν ότι αυτή η κατάσταση το μόνο που κάνει, είναι να κάνει κακό στο κόμμα και φυσικά να στερεί τη χώρα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Συνεχίζει η χώρα να έχει προβλήματα, οι πολίτες έχουν τεράστια θέματα με την ακρίβεια, με τον χειμώνα που έρχεται, με τα καύσιμα, υπάρχουν τα προβλήματα που προέκυψαν από τις καταστροφές του καλοκαιριού και στη Θεσσαλία στη συνέχεια κι αντί να ασχολούμαστε με αυτά για να δώσουμε λύσεις ή να πιέσουμε για λύσεις σε αυτά τα προβλήματα, εμείς ασχολούμαστε με τα δικά μας ή με το «εγώ» κάποιων στελεχών που βγαίνουν στην τηλεόραση, κυρίως στις πρωινές εκπομπές και έχουν αρχίσει έναν ανηλεή πόλεμο», επισήμανε σχετικά ο κ. Μορφίδης. 

«Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες που έχουν ψηφίσει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.»

«Νομίζω ότι αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει. Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες που έχουν ψηφίσει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. για να είναι αξιωματική αντιπολίτευση, να παίξουμε τον ρολό μας και να ξεκινήσουμε όμως και με μία συζήτηση στο εσωτερικό μας, για να μην βάλουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί αυτή τη φορά. Να καθίσουμε πραγματικά να συζητήσουμε τι έχει γίνει και τι έχει φταίξει και φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Έχουμε ένα συνέδριο μπροστά μας, άρα με βάση αυτό πρέπει να μπουν τα προβλήματα κάτω και να τα συζητήσουμε αναλυτικά, ώστε να μείνουν σκιές και να προχωρήσουμε ενωμένοι σε αυτό το συνέδριο και κυρίως να προχωρήσουμε, έτσι ώστε να είμαστε χρήσιμοι στην ελληνική κοινωνία», τόνισε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε» ο κ. Μορφίδης. 

«Όσον αφορά για το αν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης, μένει να το δούμε τις επόμενες ημέρες…»

«Όλοι πρέπει να αφήσουν πραγματικά τις προσωπικές τους απόψεις στην άκρη και να βαδίσουν με βάση την πολιτική και τη δημοκρατία. Η δημοκρατία λύνει όλα τα προβλήματα και οι πλειοψηφίες είναι αυτές που που δημιουργούν το μέλλον και έτσι προχωράνε τα πράγματα στη δημοκρατία. Τα προσωπικά ζητήματα του καθένα δεν νομίζω ότι είναι προς δημοσιοποίηση. Δεν είναι αυτά που πρέπει να μας απασχολούν κύρια. Πρέπει να δουλέψουμε νυχθημερόν για να λύσουμε τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών. Όσον αφορά για το αν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης, μένει να το δούμε τις επόμενες ημέρες. Μέχρι τις 11 Νοεμβρίου που είναι η Κεντρική Επιτροπή θα πρέπει και σίγουρα αυτό θα γίνει, να αναληφθούν πρωτοβουλίες και από τον πρόεδρο και από τα στελέχη, ώστε να γίνει προσπάθεια να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση, κυρίως αυτήν την κρίση εσωστρέφειας που μας έχει καταλάβει», ανέφερε καταληκτικά ο Κώστας Μορφίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανησυχία για το σχέδιο συνενώσεων των Δ.Ε.Υ.Α

Κώστας Μανίτσας: Υπάρχει ένα μεγάλο σκοτάδι και δεν είναι...

Έπεσε η κίνηση το τελευταίο διάστημα στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας

Σε φθίνουσα πορεία βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η...

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» ζωντανεύει και φέτος στον Δήμο Παγγαίου

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο», ζωντανεύει για άλλη μια χρονιά στον...

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας από την Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ

Όπως είναι ήδη γνωστό, η τοπική μας Εκκλησία, ανταποκρινόμενη...

Καβάλα: Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Περιγιάλι

Δύο άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο ατύχημα που έγινε στο...

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023 στο Λιμανάκι...

Επιστολή της ΟΕΒΕΚ προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας

Επιστολή προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας εν όψει...

«Λυσσασμένη γάτα» του Τενεσί Ουίλιαμς στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κ.Θ.Β.Ε.

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή «Αλλά βέβαια, εγώ δεν έχω...