Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χριστόδουλος Τοψίδης: Κοινό αίτημα των πολιτών της ΠΑΜΘ είναι η αλλαγή

Ημέρα:

spot_img

«Την Κυριακή 26 Μαΐου καλούμαστε να κάνουμε μια επιλογή που θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια. Είτε θα επιλέξουμε τη στασιμότητα, τη μετριότητα, τη μικροψυχία, είτε θα στρίψουμε το τιμόνι προς την ανάπτυξη, την πρόοδο, την διεκδίκηση και τελικά την ελπίδα», τονίζει σε συνέντευξή του στον «Ε» και το Kavalawebnews.gr, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ και επικεφαλής του συνδυασμού «Περιφερειακή Σύνθεση» Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ακόμη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφέρεται στην στήριξη του κ. Μητσοτάκη στον Χρήστο Μέτιο, στις μετεκλογικές συνεργασίες και στα μηνύματα που λαμβάνει από την καθημερινή επαφή με τους πολίτες της Περιφέρειας ΑΜΘ.

 

Κύριε Τοψίδη, βρισκόμαστε πλέον μια ανάσα από την κρίσιμη εκλογική διαδικασία της 26ης Μαΐου. Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το αποτέλεσμα για εσάς και τον συνδυασμό σας;

Τους τελευταίους μήνες έχω διασχίσει την Περιφέρειά μας από άκρη σε άκρη. Έχω συνομιλήσει με τους κατοίκους των ορεινών οικισμών, των νησιών αλλά και των αστικών κέντρων. Αυτό που αποτελεί κοινό αίτημα όλων των πολιτών είναι η αλλαγή. Ζητούν νέα πρόσωπα, καινούριες ιδέες, να φύγει η μιζέρια, η παρακμή, η υπανάπτυξη των τελευταίων 2,5 ετών. Και η ευθύνη γι’ αυτή την παρακμή έχει ονοματεπώνυμο. Είναι αυτό του απερχόμενου Περιφερειάρχη, ο οποίος σήμερα επικαλείται ότι δεν ευθύνεται γι’ αυτό που βιώνουν 600.000 πολίτες σε όλη την Περιφέρεια.

Πιστεύω, λοιπόν, ότι οι πολίτες θα αποδείξουν την Κυριακή των εκλογών με τη ψήφο τους ότι δεν υπάρχει άλλη πίστωση χρόνου ούτε στην ανικανότητα, ούτε στην μικροψυχία. Το μήνυμα των πολιτών είναι σαφές. Στις 26 Μαΐου η Περιφέρεια αλλάζει ήθος και ύφος Διοίκησης. Είμαι βέβαιος ότι η «Περιφερειακή Σύνθεση» θα νικήσει από τον α’ γύρο των εκλογών.

Όλο αυτό το διάστημα είχατε την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με πολλούς συμπολίτες μας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πιστεύετε ότι έγιναν λήπτες των θέσεων και του προγράμματός σας;


Η «Περιφερειακή Σύνθεση» είναι ο μοναδικός συνδυασμός που διατύπωσε εγκαίρως τις θέσεις και το πρόγραμμά της στους πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επίσης, είμαστε ο μοναδικός συνδυασμός που επέλεξε να δημιουργήσει εκλογικά γραφεία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, για να δώσουμε την ευκαιρία στους πολίτες να μας επισκεφθούν και να ενημερωθούν αναλυτικά για το πρόγραμμά μας. Τέλος, για τις νέες και τους νέους αλλά και τους χρήστες του διαδικτύου το πρόγραμμά μας είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο. Ωστόσο, τόσο εγώ όσο και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι έχουμε επισκεφθεί όλη την Περιφέρεια, έχουμε συνομιλήσει με τους πολίτες, τους φορείς, τους συλλόγους και τις ενώσεις, γιατί πιστεύουμε στο διάλογο και στην αξιοποίηση όλων των ιδεών και των προτάσεων για τον τόπο μας. Θεωρώ, λοιπόν, ότι οι συμπολίτες μας έχουν αντιληφθεί το όραμα αλλά και το πρόγραμμα της «Περιφερειακής Σύνθεσης», το οποίο είναι και το μοναδικό με διακριτές θέσεις για κάθε σημαντικό τομέα της οικονομίας.

-Στην περίπτωση που ο συνδυασμός σας καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο, ποιες θα είναι οι κινήσεις σας μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής;


Στην «Περιφερειακή Σύνθεση» πιστεύουμε ότι οι πολίτες θα μας δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα νίκης από την πρώτη Κυριακή. Στη περίπτωση της επαναληπτικής διαδικασίας, όπως έχουμε ήδη δηλώσει δημόσια, είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες με όλους τους συνδυασμούς, με δεδομένο το γεγονός ότι εμείς είμαστε ο μοναδικός ανεξάρτητος συνδυασμός, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Εμείς έχουμε δεσμευθεί μόνο απέναντι στους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Με τους πολίτες λοιπόν θα μιλήσουμε και στην επαναληπτική διαδικασία και από αυτούς θα ζητήσουμε να στηρίξουν την προσπάθειά μας για αλλαγή.

-Πόσο σημαντικό ρόλο πιστεύετε ότι θα διαδραματίσει στην έκβαση του τελικού αποτελέσματος η επίσημη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Χρήστο Μέτιο;


Και σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία κάποιοι υποψήφιοι επέλεξαν να ζητήσουν τη στήριξη κομμάτων, δείχνοντας μ’ αυτό τον τρόπο τη σαφή προτίμησή τους στη σύνδεση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους κομματικούς μηχανισμούς. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου είμαστε υπέρμαχοι της ουσιαστικής ανεξαρτησίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και το αποδείξαμε με τη δημιουργία ενός απολύτως ανεξάρτητου συνδυασμού. Ξέρετε, έχει αποδειχθεί από πολλά παραδείγματα σε πολλές περιφέρειες της χώρας, ότι όταν έρχονται σε σύγκρουση τα συμφέροντα των πολιτών μιας γεωγραφικής περιοχής με τα κομματικά συμφέροντα, η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να συγκρουστεί και να πάρει συγκεκριμένη θέση στα πράγματα. Νομίζω, ότι οι πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν βιώσει αρκετά μέχρι σήμερα την εξυπηρέτηση των μικροπολιτικών συμφερόντων έναντι του συλλογικού συμφέροντος. Άλλωστε, ο νομοθέτης επέλεξε να εκλέγεται ο Περιφερειάρχης απευθείας από τους πολίτες και όχι να ορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Αυτό είναι το πνεύμα του νόμου και πιστεύουμε ότι σ’ αυτές τις εκλογές θα ευνοηθούν οι ανεξάρτητοι συνδυασμοί.

 -Πιστεύετε ότι οι πολίτες ενδιαφέρονται για τις περιφερειακές εκλογές ή μήπως αυτές βρίσκονται στη σκιά των δημοτικών εκλογών;

 Όπως σας ανέφερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχω επισκεφθεί όλη την Περιφέρεια, από τον πιο μικρό οικισμό μέχρι τα νησιά και τα αστικά κέντρα. Έχω μιλήσει με εκατοντάδες πολίτες και πολλούς παραγωγικούς φορείς, με τους οποίους συζητήσαμε για τα θέματα που απασχολούν την Περιφέρειά μας. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι πολίτες είναι ενημερωμένοι για τον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά δεν νιώθουν ότι η Περιφέρεια μέχρι σήμερα ασχολείται με τα ζητήματα που τους αφορούν, δεν νιώθουν ότι στο επίκεντρο βρίσκεται ο πολίτης. Για το λόγο αυτό και επιλέξαμε να επισκεφθούμε όλα αυτά τα μέρη, να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε, να έρθουμε σε επαφή με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό πολιτών. Και θεωρώ ότι το έχουμε καταφέρει και ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία έχουμε παροτρύνει τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία της 26ης Μαΐου.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να απευθύνετε στους πολίτες της Π.Α.Μ.Θ. ενόψει της Κυριακής;

Την Κυριακή της 26ης Μαΐου 2019 καλούμαστε να κάνουμε μια επιλογή που θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια. Είτε θα επιλέξουμε τη στασιμότητα, τη μετριότητα, τη μικροψυχία, είτε θα στρίψουμε το τιμόνι προς την ανάπτυξη, την πρόοδο, την διεκδίκηση και τελικά την ελπίδα. Η «Περιφερειακή Σύνθεση» είναι ένας ανεξάρτητος αυτοδιοικητικός συνδυασμός, μια πρόταση σύνθεσης και συνεργασίας. Απευθυνόμαστε στις νέες και στους νέους που θέλουν να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους, στις παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής, στους ανθρώπους που πιστεύουν ότι αξίζει να πιστέψουμε στις δικές μας δυνατότητες και με σκληρή δουλειά να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια. Η Περιφέρεια ΑΜΘ αξίζει περισσότερα. Στις 26 Μαΐου καλούμε όλους τους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να γίνουν μέρος της «Σύνθεσης» και όλοι μαζί να μεταβούμε σε μια νέα εποχή. Στην εποχή της προκοπής και της περηφάνιας. Για τους ανθρώπους και τον τόπο μας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...