Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Χαρά Κεφαλίδου: Ο λογαριασμός έχει επιβαρυνθεί με 6,4 δισ. ευρώ

Ημέρα:

spot_img

«Αυτή η κατάληξη, είναι μια εκκρεμότητα που έπρεπε να κλείσει, καθώς η χώρα δεν άντεχε άλλη αβεβαιότητα, κανένα άλλο παιχνίδι της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. για να μπορέσουν να διαχειριστούν πολιτικά ένα ναυάγιο, ένα πολύ μεγάλο στραπάτσο. Έπρεπε να κλείσει οπωσδήποτε. Κατέβασαν τον πήχη και πέρασαν κάτω από αυτόν», σημειώνει με δηλώσεις της στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, αναφορικά με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, η βουλευτής Δράμας της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», Χαρά Κεφαλίδου.

«Εγκλώβισαν την χώρα, συνδυάζοντας την αξιολόγηση με την ρύθμιση του χρέους, που παραπέμπεται για το τέλος του 2017 και βλέπουμε και όλο αυτό το κλίμα ήταν ένα κλίμα δραματοποίησης για να μπορέσουν σήμερα επικοινωνιακά να περάσουν ως πολύ μεγάλη νίκη τα στοιχειώδη τα οποία διεκδικήσαμε», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η βουλευτής Δράμας.

Στα 6,4 δισεκατομμύρια ευρώ ο λογαριασμός και πήραμε μια…διατύπωση για το χρέος

«Πήραμε την υποδόση ψηφίζοντας 140 προαπαιτούμενα, ο λογαριασμός πια έχει επιβαρυνθεί με 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ κι αν βάλουμε την ιστορία με τις περικοπές των συντάξεων πάμε στα 6,4 δισεκατομμύρια ευρώ και πήραμε μια διατύπωση για το χρέος με πολλές προϋποθέσεις για το πώς θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την κουβέντα για την ρύθμιση του. Το δε Δ.Ν.Τ. είναι χωρίς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα, γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα να ψηφιστούν από το γερμανικό και το ολλανδικό κοινοβούλιο η ρύθμιση που μας δίνουν για την υποδόση αν δεν είναι μέσα στο πρόγραμμα το Δ.Ν.Τ. και γι’ αυτό παραμένει ως τεχνικός σύμβουλος, χωρίς χρηματοδότηση», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεων της η κ. Κεφαλίδου.

«Ας μην πανηγυρίζουν για κάτι που έτσι κι αλλιώς έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά»

Τέλος, μιλώντας για το τι σημασία έχει η συμφωνία για την πραγματική οικονομία, η βουλευτής Δράμας της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», επισήμανε: «Στην πραγματική οικονομία, μετά τους θριάμβους της κυβέρνησης για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ας ρίξουν μια ματιά στη σημερινή κραυγή αγωνίας της επιχείρησης «Λάμδα» που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στο Ελληνικό που ουσιαστικά λέει ότι αν συνεχίσει αυτή η πορεία εμείς αποχωρούμε και η επένδυση παραπέμπεται στις Καλένδες. Αυτά να κοιτάξει η κυβέρνηση, να κοιτάξει την εκροή καταθέσεων κι ας μην πανηγυρίζουν για κάτι που έτσι κι αλλιώς έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά μέχρι σήμερα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...