Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τρεις ευρωβουλευτές για το ΚΙΝΑΛ «βλέπει» ο Ιορδάνης Χοροζίδης

Ημέρα:

spot_img

Την πεποίθησή του ότι το Κίνημα Αλλαγής θα καταφέρει να εκλέξει τρεις συνολικά ευρωβουλευτές στις επικείμενες ευρωεκλογές, εξέφρασε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Καβάλα, Ιορδάνης Χοροζίδης.

Σχολιάζοντας αρχικά το κλίμα πόλωσης που αναπτύσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα ανάμεσα σε ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Νέα Δημοκρατία, ο κ. Χοροζίδης τόνισε: «Είναι προφανές ότι καλλιεργείται η πόλωση ένθεν και ένθεν. Ο λόγος είναι ο εκνευρισμός, επειδή δεν μπορούν να ανεβάσουν τα ποσοστά τους όπως θα τα επιθυμούσαν τα λεγόμενα μεγάλα κόμματα, καθώς βρίσκονται σε μια κατάσταση στασιμότητας».

«Οι πολίτες μπορούν και θα διακρίνουν ότι η μόνη διέξοδος είναι μια προοπτική με κοινό βηματισμό, που σημαίνει ότι θα πρέπει να δώσουν δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής να επιβάλλει μια εθνική συνεννόηση…»

«Από την άλλη οι πολίτες νομίζω ότι σταθμίζουν τα πράγματα καλύτερα, μπορούν και θα διακρίνουν ότι η μόνη διέξοδος είναι μια προοπτική με κοινό βηματισμό, που σημαίνει ότι θα πρέπει να δώσουν δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής να επιβάλλει μια εθνική συνεννόηση. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο στη βάση της 3ης εντολής, στην προοπτική βέβαια των βουλευτικών εκλογών, αλλά και στις ευρωεκλογές που είναι μπροστά μας και για την τοπική αυτοδιοίκηση. Πρέπει ο πολίτης να διακρίνει πολιτικές, προγράμματα και να φέρει σχετικές ισορροπίες. Πιστεύω ότι στην ευρωβουλή τα πράγματα είναι καθαρά», σχολίασε σχετικά ο κ. Χοροζίδης.

«Για να μπορέσει η Ευρώπη να έχει ενότητα και συνοχή πρέπει να δει τα πράγματα με μια ματιά, η οποία βλέπει εκτός από την παραγωγή και τη διανομή των εισοδημάτων με μια ματιά που θα υποστηρίζει τον αδύναμο ή αυτόν που δεν μπορεί να είναι στο προσκήνιο των εξελίξεων»

«Ο μόνος σωστός για την περίοδο αυτή δρόμος είναι η υποστήριξη του σοσιαλιστικού σχήματος, διότι είναι η μόνη πρόταση που θα φέρει ισορροπίες πάλι, για να μπορέσει να σταθεί η Ευρώπη σε μια περίοδο με αντιφάσεις από τον διεθνή ανταγωνισμό. Για να μπορέσει η Ευρώπη να έχει ενότητα και συνοχή πρέπει να δει τα πράγματα με μια ματιά, η οποία βλέπει εκτός από την παραγωγή και τη διανομή των εισοδημάτων με μια ματιά που θα υποστηρίζει τον αδύναμο ή αυτόν που δεν μπορεί να είναι στο προσκήνιο των εξελίξεων. Για τον λόγο αυτό στις ευρωεκλογές πρέπει να ψηφιστούν υποψήφιοι του Κινήματος Αλλαγής», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Ιορδάνης Χοροζίδης.

«Νομίζω ότι οι πολίτες σκέφτονται, όχι με θυμό πια, αλλά προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν ποιοι μπορεί να είναι οι στόχοι για το αύριο και να λάβουν υπόψη τους κάποιες σταθερές»

«Εμείς πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε και τρίτη έδρα στο ευρωκοινοβούλιο με ένα ποσοστό της τάξης του 10%. Είναι εφικτός ο στόχος αυτός, αυτό βλέπουμε και από τις εκδηλώσεις μας, αλλά και από τις επαφές μας με τους πολίτες και τις αντιδράσεις τους. Νομίζω ότι οι πολίτες σκέφτονται, όχι με θυμό πια, αλλά προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν ποιοι μπορεί να είναι οι στόχοι για το αύριο και να λάβουν υπόψη τους κάποιες σταθερές, όπως μια από αυτές είναι η ίδια η Ευρώπη, την οποία υποτίμησαν κάποιον καιρό προηγούμενα, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ο μόνος αρωγός στην οικονομία και τελικά σταθήκαμε όρθιοι χωρίς να χαλάσουμε τις δομές του κοινωνικού κράτους. Όχι στο επίπεδο που θα θέλαμε φυσικά, υποβαθμισμένες μεν, αλλά δεν διαλυθήκαμε», υπογράμμισε καταληκτικά ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Καβάλα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...