Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σ. Παπαδόπουλος: Τυπικό πέρασμα χωρίς δεσμεύσεις η επίσκεψη του Β. Αποστόλου

Ημέρα:

spot_img

«Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι ήταν μια τυπική επίσκεψη που έμεινε σε πολιτικό επίπεδο και δεν κατάφερε να εισέλθει σε ζωτικής σημασίας προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στην περιοχή μας και σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Α.Μ.Θ., Σωτήρης Παπαδόπουλος, στον απόηχο της επίσκεψης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, στην Καβάλα.

«Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι ο υπουργός άκουσε όλους τους φορείς, θεσμικούς, συνδικαλιστικούς, συλλόγους και τουλάχιστον σχημάτισε μια γνώμη ή κατάλαβε ότι με την εφαρμοζόμενη πολιτική στο υπουργείο του τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, παρόλο που ο ίδιος προσπάθησε να δικαιολογήσει τις όποιες καθυστερήσεις υπάρχουν», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για ζητήματα αγροτικής ανάπτυξης.

«Αν σταματήσουν να μπερδεύονται στα πόδια των αγροτών και των επιχειρηματιών, τα πράγματα από μόνα τους θα έρθουν σε ισορροπία…»

«Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, τα οποία δημιουργούνται από τη μεγαλύτερη εμπλοκή που έχει το υπουργείο στην όλη δραστηριότητα. Αν σταματήσουν να μπερδεύονται στα πόδια των αγροτών και των επιχειρηματιών και δεν βάζουν «τρικλοποδιές», τα πράγματα από μόνα τους θα έρθουν σε ισορροπία για να μπορέσει επιτέλους να υπάρξει η πολυπόθητη ανάπτυξη, την οποία την ακούμε, αλλά δυστυχώς δεν τη βλέπουμε», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Δεν υπήρξαν δεσμεύσεις για τα σταματημένα έργα του πρωτογενούς τομέα στην Π.Ε. Καβάλας

Ερωτηθείς τέλος για το αν υπήρξαν απαντήσεις εκ μέρους του υπουργού για τα σταματημένα έργα του πρωτογενούς τομέα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Δεν αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε αυτά, ενώ τα σημείωσε, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να δεσμευτεί για τίποτα. Είπε ότι θα προσπαθήσουν να γίνουν «γέφυρες» αυτά τα έργα στο επόμενο Ε.Σ.Π.Α., καθώς δεν κατέστη δυνατό να απορροφηθούν από το υφιστάμενο πρόγραμμα. Άρα οι καθυστερήσεις θα συνεχιστούν και δεν πιστεύω ότι στο άμεσο μέλλον θα λυθεί το θέμα. Χρειάζεται ισχυρή πολιτική απόφαση και τεχνοκρατική λύση που για να μπορέσει να δρομολογηθεί χρειάζεται πολιτική βούληση κι απ’ ό,τι μας άφησε να καταλάβουμε ο κ. υπουργός, δεν υπάρχει για το άμεσο μέλλον γι’ αυτά τα έργα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...