Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ για την πεσμένη γέφυρα: Κρείττον του λαλείν το σιγάν

Ημέρα:

spot_img

Από την Ν.Ε. Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα προσπαθούν τις τελευταίες μέρες οι τοπικοί της ΝΔ, μετά τις αποκαλυπτικές δηλώσεις τους σχετικά με την πεσμένη γέφυρα. Επειδή η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως, ας θυμηθούμε τι ομολόγησε η τ. δήμαρχος Καβάλας και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας:

Τσανάκα: Εγώ ήμουν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Διότι από τη μία καταλάβαινα, όπως είπατε πολύ σωστά, ότι αυτά επρόκειτο να μπουν στις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής, πρώτον, και δεύτερον το δείγμα γραφής της Περιφέρειας μέχρι στιγμής ήταν πάρα πολύ αρνητικό. Γιατί μια γέφυρα στην περιοχή Κομψάτου, που έπεσε πριν από τη δικιά μας, ακόμη δεν έχει γίνει τίποτε. Παρ’ όλα αυτά, αυτοί έχουν τα λεφτά, όποιος έχει τα λεφτά μιλάει. Κι από τότε μπήκε η Περιφέρεια στη μέση.

Δράκος: Μόλις έπαιρναν αυτό το χαρτί [εννοεί το αίτημα της Περιφέρειας προς το Υπουργείο] θα έβγαιναν να πουν ο Μέτιος και η Τσανάκα οι οποίοι πρόσκεινται στη ΝΔ αδυνατούν να κάνουν αυτό το έργο . Αν θυμάσαι δήμαρχε, όταν ήρθε ο Μέτιος στο γραφείο σου είχα μπει κι εγώ και είχα βγει εκτός από τα ρούχα μου και σηκώθηκα και έφυγα, γιατί ήξερα πώς λειτουργεί το σύστημα.

Αντί λοιπόν να ντρέπονται που άφησαν την πόλη της Καβάλας εδώ και δύο χρόνια χωρίς γέφυρα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανασκεύασε ή επισκεύασε σε λίγους μήνες υποδομές που κατέρρευσαν (Πλατανιάς, Πηνειός, λιμάνι Κω), μας κουνάνε το δάκτυλο και αναρωτιούνται-άκουσον άκουσον- γιατί το Υπουργείο Υποδομών δεν έκανε το ίδιο και στην Καβάλα!

Να τους θυμίσουμε ότι το τμήμα που κατέρρευσε είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και σε ένα ευνομούμενο κράτος θεωρείται αδιανόητο το Υπουργείο να παρακάμψει-νομικά και πολιτικά- την τοπική αυτοδιοίκηση! Ας ρωτήσουν τον εκλεκτό τους, κ. Μέτιο ο οποίος έσπευσε να αναλάβει εκείνος το έργο, γιατί δεν έχουμε μέχρι και σήμερα γέφυρα. Βέβαια, η ανυπαρξία τους στο πολιτικό γίγνεσθαι της πόλης είναι στοιχείο που τους χαρακτηρίζει. Θυμήθηκαν μετά από 1,5 χρόνο να βγάλουν ανακοίνωση, μήπως και μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Τέλος, καλό είναι να απαντήσουμε στον ουρανακατέβατο βουλευτή, ο οποίος μπροστά στο θυμό του γιατί έχει μείνει εκτός συζήτησης-η οποία άνοιξε με αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ- βγαίνει σε τοπικό κανάλι για να επιβεβαιώσει ότι το μόνο που τόν ενδιαφέρει να πει δυο ατάκες, να γράψει δελτίο Τύπου και να αποθεωθεί από τα τρολ του διαδικτύου.  Θα μείνουμε στη δήλωσή του, η οποία πρέπει να διδάσκεται στη σχολή εκκολαπτόμενων στελεχών της ΝΔ, ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Λέει, λοιπόν, ο «κατόπιν ενεργειών μου» ότι οι γέφυρες στις άλλες περιπτώσεις που παρουσίασε ο κ. Σπίρτζης έγιναν σε χρόνο dt, γιατί η πτώση τους προήλθε από ακραία φαινόμενα! Ουδέν ασχετότερον!

Και επειδή είναι μαρτυριάρης, μάθαμε ότι η γέφυρα παραμένει πεσμένη λόγω παρέμβασης του ιδίου (ως τι; ), της κ. Τσανάκα, του κ. Μέτιου και του κ. Παναγιωτόπουλου.

Θα θέλαμε, πάντως, να τους υπενθυμίσουμε ότι εδώ και 1,5 χρόνο που είναι κυβέρνηση η ΝΔ δεν έγινε απολύτως τίποτα για την πεσμένη γέφυρα. Παλιά αμαρτία, καινούργια ντροπή!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ...

Την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Πρόστιμα σε όσους πωλούν φρούτα στους δρόμους και στις...