Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Πυρίκαυστος Ελλάδα»: Ο δρόμος ανατροπής των μνημονίων

Ημέρα:

spot_img

Εκδήλωση με θέμα «Ο δρόμος ανατροπής των μνημονίων» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (3/12) το απόγευμα στις 6.30 στο ξενοδοχείο Γαλαξίας, με διοργανωτή την «Πυρίκαυστο Ελλάδα», μετεξέλιξη του κινήματος «Σπίθα» στην οποία μετείχε και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο πρόεδρος της «Πυρικαύστου Ελλάδας» και οικονομολόγος Γιώργος Καλεάδης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στα τοπικά μέσα την Παρασκευή (3/12), δήλωσε συγκινημένος διότι πριν πέντε χρόνια, στον ίδιο χώρο (ξενοδοχείο Γαλαξίας) είχε δώσει το «παρών» στο πρώτο και τελευταίο συνέδριο της «Σπίθας» ο Μίκης Θεοδωράκης.

Η «Σπίθα» συνέβαλε στο νέο αντιμνημονιακό μέτωπο

Όπως τόνισε στη συνέχεια η εκδήλωση του Σαββάτου έχει ως στόχο να καταδείξει το δρόμο ανατροπής των μνημονίων, μέσα από τις ομιλίες της Μαρίας Δελιβάνη, πρώην προέδρου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, της Ζωής Γεωργαντά, καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Νίκου Ιντζεσίλογλου, καθηγητή Νομικής του Α.Π.Θ., του Χαράλαμπου Ηλιάδη, οικονομολόγου και του ιδίου.

Μάλιστα τόνισε ότι στην εκδήλωση έχει προσκληθεί και ο πρόεδρος των εργαζομένων της ELFE Νίκος Βογιατζίδης. Επίσης χαρακτήρισε την στάση όσων ξεκίνησαν από τη «Σπίθα» συνεπή μέχρι σήμερα, υπογραμμίζοντας σχετικά: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας καλώντας το λαό στο δρόμο απέναντι από τα μνημόνια. Οι λόγοι που απέτυχε η «Σπίθα» θα μπορούσαν να συζητηθούν μια άλλη φορά, συνέβαλε ωστόσο στο νέο αντιμνημονιακό μέτωπο που υπάρχει και αυτό φαίνεται από όλες τις δημοσκοπήσεις, στο μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων και αποχής που αυτές καταγράφουν».

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ύφεση…»

Από τη μεριά του ο Χαράλαμπος Ηλιάδης τόνισε ότι «λαμβάνουμε δράση και πάλι κινητοποιώντας τα μέλη της «Σπίθας». Το σκηνικό αλλάζει με προκλήσεις εξωτερικές, αλλά και στο εσωτερικό. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ύφεση. Χρειάζεται ανάπτυξη και αντιμετώπιση των προκλήσεων. Να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τα προβλήματα, αλλά και να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας».

Ο κ. Ηλιάδης απηύθυνε κάλεσμα στους καβαλιώτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση του Σαββάτου, από την οποία όπως είπε θα υπάρξει ζύμωση ιδεών, αλλά και ευκαιρία να βάλουν όλοι από ένα λιθαράκι για το μέλλον όλων μας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...