Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ: «Ο νόμος Κατρούγκαλου πρέπει να καταργηθεί»

Ημέρα:

spot_img

«Ο «νόμος Κατρούγκαλου» δεν μπορεί να αλλάξει, πρέπει να καταργηθεί», τόνισε από την Καβάλα, ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Γιάννης Πάιδας, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο του τοπικού τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Τάσο Ιωαννίδη, παραχώρησαν το πρωί της Παρασκευής (9/11) συνέντευξη Τύπου, με θέμα την απεργία που προκηρύχθηκε για την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου.

«Τα τελευταία οκτώ χρόνια είμαστε έρμαιο των μνημονιακών δεσμεύσεων των εκάστοτε κυβερνήσεων, όμως παράλληλα είμαστε πάντα στις επάλξεις και στον αγώνα. Στην απεργία που θα γίνει στις 14 Νοεμβρίου πιστεύουμε ότι θα έχουμε επιτυχία. Ήδη έχουμε κινηθεί σε όλους τους χώρους του δημοσίου τομέα κι όχι μόνο. Η συγκέντρωση για την απεργία θα πραγματοποιηθεί στο διοικητήριο της Π.Ε. Καβάλας στις 11 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης», ανέφερε στις σύντομες δηλώσεις του ο Τάσος Ιωαννίδης.

«Αποφασίσαμε να θέσουμε όλα τα χρονίζοντα θέματα που μας αφορούν με πρώτο και κύριο αυτό του ξεπαγώματος του μισθολογίου μας, καθώς έχουμε υποστεί μειώσεις της τάξης του 40%»

Από τη μεριά του ο Γιάννης Πάιδας υπογράμμισε αρχικά: «Η επίσκεψή μου στην Καβάλα, εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης που κάνουμε τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης στις 14 Νοεμβρίου. Είναι μια απόφαση που πήραμε στο γενικό συμβούλιο της πανελλήνιας συνδιάσκεψης μας στις 15 Οκτωβρίου στα Γιάννενα. Τα τελευταία χρόνια, όπως όλος ο λαός, έτσι και η τάξη των δημοσίων υπάλληλων έχει πληγεί πάρα πολύ από τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Στο πλαίσιο της κανονικότητας, όπως είπε και ο πρωθυπουργός ότι έχουμε μπει μετά την έξοδο από τα μνημόνια, αποφασίσαμε να θέσουμε όλα τα χρονίζοντα θέματα που μας αφορούν με πρώτο και κύριο αυτό του ξεπαγώματος του μισθολογίου μας, καθώς έχουμε υποστεί μειώσεις της τάξης του 40%».

«Τα τελευταία επτά χρόνια δεν γίνονται διορισμοί στο δημόσιο, καθώς 126.000 υπάλληλοι που πήραν σύνταξη δεν αναπληρώθηκαν, με αποτέλεσμα να έχουμε τεράστια κενά σε παιδεία κυρίως και υγεία»

«Ένα δεύτερο θέμα που μας απασχολεί είναι αυτό του 13ου και 14ου μισθού που έχουν καταργηθεί από την αρχή της κρίσης και βρεθήκαμε με 12 μισθούς. Ο κ. Τσακαλώτος το αντιμετώπισε απαξιωτικά το θέμα για τους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους, λέγοντας ότι αν σας δώσουμε αυτό που ζητάτε χρειαζόμαστε 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουμε 800 εκατομμύρια ευρώ μόνο. Τρίτο θέμα είναι η υποστελέχωση του δημοσίου και των προσλήψεων. Τα τελευταία επτά χρόνια δεν γίνονται διορισμοί στο δημόσιο, καθώς 126.000 υπάλληλοι που πήραν σύνταξη δεν αναπληρώθηκαν, με αποτέλεσμα να έχουμε τεράστια κενά σε παιδεία κυρίως και υγεία. Είναι απαραίτητο τώρα που μπήκαμε σε κανονικότητα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Γιάννης Πάιδας.

«Οι νέοι συνταξιούχοι λαμβάνουν μειωμένες συντάξεις κατά 30% σε σχέση με τους παλαιότερους κι αυτό είναι μια κατάφωρη αδικία»

Ο πρόεδρος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αναφέρθηκε και στο θέμα των συμβασιούχων, το οποίο χαρακτήρισε πληγή για τη χώρα μας, η οποία όπως είπε, είναι η μοναδική στην Ε.Ε. που το 18% των υπαλλήλων της εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας.

Τέλος, για το συνταξιοδοτικό ο κ. Πάιδας ανέφερε: «Ο περίφημος «νόμος Κατρούγκαλου» είναι διάτρητος. Έχουμε καταρρίψει τον μύθο του νόμου αυτού. Δεν μπορεί να υπάρχει πλέον, δεν πρέπει να αλλάξει, αλλά να καταργηθεί. Ευτυχώς σε αυτό βρίσκουμε σύμφωνη την αντιπολίτευση και μέρος στελεχών της κυβέρνησης που λένε ότι ο νόμος αυτός είναι παρωχημένος και μια αποτυχία πριν καν εφαρμοστεί. Οι νέοι συνταξιούχοι λαμβάνουν μειωμένες συντάξεις κατά 30% σε σχέση με τους παλαιότερους κι αυτό είναι μια κατάφωρη αδικία».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...